Muffins er egentlig ganske raskt å lage når du har det som skal til. Disse stjernemuffinsene laget jeg til dessert forrige fredag, for å få litt avsetning på friske bær jeg hadde til overs, og samtidig få en liten søt avrunding av en hektisk arbeidsuke. Med en liten ivrig hjelper som villig assisterte og sørget for at korrekt antall bær havnet oppi hver eneste muffins gikk det unna i en fei. Det var en som var ganske så stolt da desserten endelig kom på bordet. Til 10-12 muffins trenger du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

125 g smør
175 g sukker
2 egg
0,75 dl melk
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1/2 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
friske bær , for eksempel bringebær og blåbær
kremfløte
sukker (litt)
friske bær , for eksempel bringebær og blåbær

SLIK GJØR DU

Kjør smøret i en kjøkkenmaskin til det blir mykt. Tilsett sukkeret og kjør på middels styrke til det blir en luftig krem. Tilsett ett egg av gangen og pisk godt mellom hvert egg. Ha så i vaniljeekstrakten. Bland mel og bakepulver, og sikt ca halvparten av melet oppi bollen og rør sammen. Rør så inn melken og sikt deretter i resten av melet. Rør det hele godt sammen, men ikke rør mer enn nødvendig slik at mest mulig luft beholdes inni røren.

Fordel røren i 12 muffinsformer og putt noen bær oppi hver form. Formen skal være ca 3/4 full når både røre og bær er på plass. Bruk gjerne muffinsbrett, men hvis du ikke har det kan du benytte doble muffinsformer (den ytterste formen kan du ta av etter steking og benytte på nytt). Eller du kan gjøre som jeg, og steke muffinsene i briocheformer eller lignende, for å få en litt mer spennende form på muffinsen. Husk å ha formfett eller lignende i formene før du fyller de.

Stek muffinsen ved 175 grader i ca 20-25 minutter, til de er ferdigstekt. Du kan sjekke om de er ferdige ved å stikke en fyrstikk midt i muffinsen. Dersom fyrstikken er “ren” når du trekker den opp er muffinsen ferdigstekt. La muffinsen avkjøles i muffinsbrettet/formene noen minutter, før du legger de over på en rist og lar de avkjøles helt.

Fjern muffinspapiret/hvelv muffinsen ut av formen og legg den på en tallerken. Pisk krem av kremfløte tilsatt litt sukker og ha på en real klatt. Pynt med friske bær og gjerne mynte eller sitronmelisse, hvis du har det. Gi desserten et lite melisdryss, server og nyt!

Muffinsen kan også nytes slik den er og du kan selvsagt bytte ut blåbær og bringebær med annen bær eller frukt i små biter. Får du noen til overs kan de fint puttes i fryseren til en annen anledning.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Disse minner meg om de såkalte Jacob-kakene i fasong. Har du en oppskrift på disse? (Kan kjøpe dem på bla. Samson)

  2. Flink til å lage mat, ja det er du virkelig, og like flink til å formidle er også alltid. Bildene dine er skikkelig fine og det hele fremstår så lekkert og fristende. Ut av dette bør det absolutt bli en bok. En tjukk fin kokebok. Gleder meg alt 🙂
    Ønsker deg en fin helg 🙂

  3. Bakte disse muffinsene på jobb lørdagskvelden (jobber på sykehjem). Pasientene ble godt fornøyde med ferske muffins til kaffen søndag formiddag 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste