Syrlig panna cotta med bringebærsalat

Jeg tyr ofte til panna cotta når vi skal ha gjester og det ikke er all verden med tid og overskudd til å tilbringe mye tid på kjøkkenet i forkant. Det er ikke bare fordi det er enkelt og raskt å tilberede, det er nemlig veldig godt også! Panna cotta kan varieres i det uendelige, for eksempel med nektarinsalat, limemarinerte blåbær og pasjonsfruktsaus.

Denne desserten serverte jeg da vi hadde koselig besøk av kompisen til Mathias med familie, som var invitert på pizza en lørdag ettermiddag. Oppskriften nedenfor er til 4 porsjoner, men kan fint justeres opp eller ned, alt etter hvor mange dere er til bords.

Finn frem;

 • 1 vaniljestang
 • 1,5 dl yoghurt naturell
 • 2,5 dl kremfløte
 • ca 2 ss sukker
 • 1,5 gelatinplater
 • 150-200 gram bringebær, frosne eller friske
 • 1/2 appelsin, saften
 • litt sukker
 • eventuelt litt mynte eller sitronmelisse
 • melis å drysse over før servering

Del vaniljestangen på langs, skarp ut frøene med en kniv. Ha frøene og vaniljestangen oppi en liten kjele sammen med fløte, og varm opp til kokepunktet. Pass på,  fløteblandingen må ikke koke! Tilsett yoghurt naturell og smak til med sukker. Yoghurten kan erstattes med H-melk eller fløte, om du heller ønsker det. Ta kjelen av platen og la det stå å trekke i ca 10 minutter. Fjern vaniljestangen og varm opp uten at det koker. I mellomtiden har du lagt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet av gelatinplatene,  og rør de godt inn i fløteblandingen.

Ha fløteblandingen i 4 porsjonsformer eller glass, og avkjøl. Sett de avkjølte formene i kjøleskapet i minst 3-4 timer, men gjerne over natten.

Lag bringebærsalaten ved å blande forsiktig sammen bringebær og nypresset appelsinjuice, og smak eventuelt til med litt sukker. La det trekke 15-20 minutter før servering.

Fordel bringebærsalaten på panna cottaen rett før servering. Pynt eventuelt med mynte eller sitronmelisse, og gi desserten et lett melisdryss før servering.

Enjoy!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

,

0 Kommentarer

 1. jodor 9. april 2011 at 10:52 #

  Trine, si fra hvis du en dag blir singel da, jeg har et stort kjøkken 😉

 2. maja 18. april 2011 at 13:27 #

  Lurer på om jeg kan lage pannna cotta i en stor skål eller form istedenfor porsjonsformer sånn som det står i alle oppskrifter? Tenker å lage et dessertbord med flere sorter desserter…

  • Trine 18. april 2011 at 17:41 #

   Det går sikkert bra å lage panna cotta i en form, men da bør den stå over natten slik at du er sikker på at den stivner over det hele. Dersom du dobler/tredobler oppskriften er det mulig du bør ha i litt ekstra gelatin for å sikre at den stivner over det hele, men det er bare spekulasjoner fra min side… Jeg har ikke forsøkt det selv, har kun laget i porsjonsformer. På en dessertbuffet synes jeg ofte at det er stilig å sette frem et brett med panna cotta i små glass. Lykke til! 😉

Tilbaketråkk/Pingbacks

 1. Panna cotta med hvit sjokolade og bringebærcoulis | TRINEs MATblogg - 16. juni 2011

  […] flytende form. På bloggen finner du blant annet panna cotta med appelsin, nektariner, jordbær, bringebær, pasjonsfrukt og blåbær. Som du skjønner er ikke dette den første panna cotta oppskriften på […]

Legg igjen en kommentar