ANNONSE - BREMYKT

Jeg har mange gode barndomsminner om vafler. En av mine første matminner er at jeg stekte vafler sammen med mamma, og jeg husker også besøkene hos mormor og morfar, hvor mormor nesten alltid hadde satt i gang "vaffelpressa" før vi kom. Jeg fikk hjelpe mormor å klippe bort "blonder", og å klippe vaffelhjertene fra hverandre. Mormors vafler var alltid lette og sprø, og det var fordi hun alltid tilsatte litt vann i røra - hvisket hun meg i øret etter at jeg fikk mitt eget vaffeljern på hybelkjøkkenet. Det har jeg også gjort i denne røra, som egentlig er en ganske "standard" oppskrift som gjerne kan varieres etter hva du har tilgjengelig, se tips nedenfor. Det gjorde nemlig mormor også, for hun brukte opp det hun hadde.

En selvskreven ingrediens i vafler er smør. Jeg har her brukt Bremykt, som er utrolig anvendelig til for eksempel bakst og steking, samtidig som det er smøremykt. Bremykt er en smakfull blanding av meierismør og rapsolje som gir en god smak på vaflene, samtidig som det gjør at de blir gylne og fine - og ikke setter seg fast i vaffeljernet under stekingen. Dessuten er Bremykt også nydelig å smøre på de ferdigstekte vaflene.

Lag vafler og skap gode minner du også! Dersom været spiller på lag og du ellers har muligheten til det, ta med deg vaffeljernet ut på terrassen i vårsola - og stek og nyt vaflene utendørs!

Annonse

Ingredienser

VAFLER

3 egg
50 g sukker
5 dl melk
450 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
1/2 ts kardemomme
1 1/2 - 2 dl vann
175 g Bremykt

FORSLAG TIL TILBEHØR

Bremykt
syltetøy
ost
rømme

SLIK GJØR DU

Sprø vafler

Finn frem en liten kjele og smelt Bremykt på middels varme, og la det deretter avkjøles noe.

Pisk egg og sukker godt sammen, og tilsett melk, hvetemel, vaniljesukker, bakepulver, natron og kardemomme, og pisk til du får en klumpfri røre. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med visper, men du kan fint piske det sammen for hånd også. Spe med vann til du får en glatt og fin røre. Rør inn smeltet Bremykt til slutt. La vaffelrøren svelle i minst 15 minutter, men gjerne lengre. Dersom røren virker litt «deigete» kan du røre inn litt mer melk/vann.

Sprø vafler

Finn frem vaffeljernet, og sørg for at det er varmt før du setter i gang med stekingen. Pensle jernet med litt Bremykt, og stek vaflene til de får ønsket farge. Det er vanligvis ikke nødvendig å pensle vaffeljernet mellom hver steking, det vil være avhengig av stekeegenskapene til vaffeljernet ditt.

La vaflene avkjøles på rist et par minutter, og nyt dem gjerne lunkne med litt Bremykt, syltetøy og en rømmeklatt, eller med brunost på.

Sprø vafler

TIPS

  • I steden for å smelte Bremykt til røra, og til å pensle vaffeljernet med før steking, kan du benytte Bremykt flytende. Bremykt flytende er det eneste flytende produktet på markedet som inneholder ekte meierismør.
  • I vaffelrøren kan du tilsette det du har tilgjengelig av meieriprodukter, det er nemlig en ypperlig anledning til å få ryddet ut gamle bokser og kartonger fra kjøleskapet, som for eksempel fløte, rømme, kefir eller creme fraiche. Hold igjen litt på melet, eller tilsett litt mer væske enn det står i oppskriften.
  • Bytt gjerne ut litt av hvetemelet med grovt mel slik at vaflene «metter» litt mer.
  • Alle vaffeloppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Fjordland, som blant annet forhandler Bremykt. Bremykt finner du i kjøledisken sammen med annet smør. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.