I dag kan jeg friste med noen søte miniterter som er fylt med mascarponekrem og toppet friske bringebær. Serveres som porsjonsdessert eller som små munnfuller som en del av en kakebuffet eller til Afternoon tea.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

TERTEBUNN

225 g hvetemel
75 g mandelmel
200 g smør (romtemperert)
100 g melis
1 egg
15-20 sandkakeformer

MASCARPONEKREM

250 g mascarponekrem
40-50 g melis
1 ts vaniljepasta eller 2 ts vaniljesukker
1/2 sitron , finrevet skall
2 dl kremfløte

TOPPING

200-300 g bringebær eller andre friske bær
mynte (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Bringebærterter med mascarponekrem

TERTEBUNNER

Kjør smøret og alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin til det smuler seg. Tilsett egget og kjør det til deigen samler seg i en klump. Du kan også bruke hendene til å smuldre sammen deigen. Ikke jobb med deigen mer enn nødvendig. La deigen hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Smør og strø 15-20 sandkakeformer (hvis de ikke har slippbelegg). Ha deigen på melet bakebord og kjevle den jevnt utover. Finn frem et glass/en liten bolle som har noe større diameter enn formene og stikk ut runde deigstykker. Kle formene med deigen. Kjevle lett oppå formen slik at overflødig deig fjernes og du får en fin og jevn kant. Sett tertebunnen i kjøleskapet i minst 30 minutter. Da er det mindre sannsynlig at kantene vil synke ned. Prikk tertebunnene med en gaffel.

Stekes på 175 grader (over- og undervarme) i 12-13 minutter, til de er gjennomstekt og gylne. Avkjøles på rist.

Tertebunnene kan gjerne lages ferdig flere dager på forhånd.

MascarponEkrem

Ha mascarponeosten i en kjøkkenmaskin med visper og kjør den jevn. Tilsett melis og vaniljepasta og kjør den litt til, og tilsett deretter fløten litt etter litt. Visp til du har en myk og stødig krem. Pass på at du ikke visper for mye, for da vil kremen skille seg. Ha kremen i en sprøytepose og oppbevar den kjølig frem til servering.

DEKOR

Rett før servering sprøyter du kremen på tertebunnene og dekorerer med bringebær eller andre friske bær.

Serveres som porsjonsdessert eller som små munnfuller som en del av en kakebuffet eller til Afternoon tea, slik jeg har gjort her.

Flere oppskrifter og tips til Afternoon tea finner du samlet her.

Bringebærterter med mascarponekrem

TIPS

  • Mandelmelet kan eventuelt erstattes av samme mengde hvetemel
  • Mascarponekremen kan gjerne erstattes av hjemmelaget vaniljekrem eller vanlig fløtekrem.
  • Minitertene kan gjerne fylles med sitronkrem og italiensk marengs, se oppskrift her.

Bringebærterter med mascarponekrem

LYKKE TIL!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste