Da jeg så disse fine smørflyndrefiletene i fiskedisken forleden ble den opprinnelige middagsplanen kansellert til fordel for disse smakfulle ovnsbakte smørflyndrerullene. Smørflyndra har her fått kose seg i et deilig kryddersmør, og sammen med søte solmodne tomater, kapers og pinjekjerner ble det et skikkelig festmåltid på en ellers vanlig hverdag. Prøv det du også, og er du litt kjapp på labben står middagen på bordet når potetene er ferdigkokt.

Ingredienser

SMØRFLYNDRE & SALSA

600 g smørflyndrefilet
salt og pepper
150 g smør
1/2 rød chili , finhakket
1 sjalottløk , finhakket
1 fedd hvitløk , finhakket
1/2 sitron , finrevet skall
3 ss persille , finhakket
200 g tomater , i små biter
2 ss pinjekjerner , ristet
2 ts kapers

TILBEHØR

4 porsjoner poteter
1 brokkolli , i små buketter

SLIK GJØR DU

Smørflyndre

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Kok poteter (eller annet tilbehør). Skjær opp grønnsakene som angitt. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, til de er gylne. Skyll sitronen under lunkent vann, tørk den med litt kjøkkenpapir og riv skallet (kun det gule) med et rivjern.

Krydre filetene med salt og pepper, rull dem sammen (begynn med halepartiet) og legg fiskerullene i en ildfast form med skjøten ned, med litt avstand mellom hver. Smelt smøret i en liten kjele, ha i sjalottløk, hvitløk, chili, finrevet sitronskall og halvparten av persillen, og rør sammen. Hell kryddersmøret over fiskerullene. Stekes på midterste rille til fisken er gjennomstekt. Når fisken har stekt i 6-7 minutter fordeler du tomatene mellom fiskefiletene, og lar dem steke med resten av steketiden. Fisken er ferdig etter ca. 12 minutter.

Smørflyndre

Kok brokkolibukettene i lettsaltet vann i 2-3 minutter, og hell av kokevannet.

Fordel pinjekjerner, kapers og resten av persillen over fisken, og server den umiddelbart med poteter og brokkoli som tilbehør.

Smørflyndre

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste