Sjokolademousse er alltid en suksess å servere som dessert, i både store og små lag. Du kan pynte dem etter smak og behag, med fargerike friske bær og sjokoladedekor - eller rett og slett bare en kremdott.

Ingredienser

SJOKOLADEMOUSSE

2 ½ dl melk
3 eggeplommer
2 ss sukker
300 g mørk kokesjokolade (ca. 55% kakaoinnhold)
4 ½ dl kremfløte (stivpisket)

DEKOR

100 g mørk kokesjokolade (60-70% kakaoinnhold)
frukt og/eller bær

SLIK GJØR DU

Gi melken et forsiktig oppkok. Skill eggene og ha eggeplommene i en liten bolle. Tilsett sukkeret og visp godt sammen. Tilsett den varme melken i en tynn stråle, mens du rører hele tiden. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm den forsiktig opp under stadig omrøring med en slikkepott, til den tykner litt. Blandingen skal ikke koke.

Finhakk sjokoladen i jevnstore biter og ha i en stor bolle. Sil melkeblandingen over og rør til du har en jevn og blank sjokoladeblanding. La den avkjøles til romtemperatur.

Pisk kremfløten i en kjøkkenmaskin med visper, til du har en myk og luftig krem. Vend fløtekremen forsiktig inn i den romtempererte sjokoladeblandingen med en slikkepott. Fordel sjokolademousseen i 6 glass eller former og sett dem kaldt i minst 4 timer, slik at moussen får ”satt seg”.

Mens sjokolademoussen koser seg i kjøleskapet kan du lage sjokoladedekoren. Hakk opp sjokoladen i jevnstore biter. Smelt 2/3 av sjokoladen i en sjokoladesmelter eller mikrobølgeovn og rør godt sammen. Tilsett resten av sjokoladen og rør til den er smeltet og temperaturen i sjokoladeblandingen er ca. 31-32 grader. Du kan lese mer om temperering av sjokolade her. Ha sjokoladen i en sprøytepose og lag dekor ved å sprøyte ulike mønster på et bakepapirkledd bakebrett eller lignende. La dekoren stivne i 12-16, eventuelt i kjøleskapet.

La gjerne sjokolademousseen få hvile i romtemperatur i ca. en halvtime før servering. Pynt deretter desserten med friske bær og/eller frukt – og gjerne også en kremdott. Plasser sjokoladedekoren som kronen på verket, og nyyt – gjerne sammen med en god kopp kaffe!

TIPS

  • Sjokolademoussen kan gjerne lages dagen før den skal serveres, og oppbevares tildekket i kjøleskapet.
  • Ta vare på eggehvitene og lag for eksempel minipavlova eller marengs. Eggehvitene kan eventuelt fryses (tines opp i kjøleskapet).

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine. Kanskje jeg ikke har sett det, men hvor står det hvor mye av sjokoladen en skal bruke i moussen og hvor mye som er til dekor? Ville prøve oppskriften i morgen. Med vennlig hilsen Mona.

  2. Hei Trine. I boken «menyer til hverdag og til fest» er det ikke nevn at melken ikke må koke når man har oppi eggene. Sjokolademoussen min ble helt mislykket første gang jeg lagde den. Andre gang leste jeg samme oppskriften på nett og der står det at det ikke skal koke.

  3. Hei!
    Dette er en lekker og smakfull dessert men sjokolade er ganske mektig, og denne porsjonen måtte jeg dele i 8 store glass – allikevel tenkte jeg at dette er for store porsjoner etter en middag. Kunne med fordel stått at det er nok til 8-10 porsjoner – hva tenker du?
    Ellers TAKK for en kjempefin blogg – du er favoritten min

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste