Det er ikke mye som slår en deilig curry! Bruk svinekjøtt fra en seriøs aktør, det kjenner du på smaken - og det kjennes også litt bedre i magen.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

CURRYEN

500-600 g svinekjøtt , i strimler
2 - 3 ss nøytral olje til steking
2 - 3 sjalottløk , i ringer
2 - 3 fedd hvitløk , finhakket
2 ts finrevet ingefær
1 rød chili , finhakket
2 stilker sitrongress
400 g kokosmelk
1 - 1 1/2 ss tomatpuré
35 - 50 g rød karripasta
1 dl vann
1 ss fiskesaus (smak til)
1 ts sukker (smak til)
1/2 lime , saften (smak til)
1 - 2 paprika , i tynne strimler
3 vårløk , strimlet
100 g aspargesbønner
frisk koriander

TILBEHØR

4 porsjoner jasminris eller risnudler
2 - 4 nan
1 neve cashewnøtter , grovt hakket

SLIK GJØR DU

RØD CURRY MED SVINEKJØTT, PAPRIKA OG CASHEWNØTTER

Skjær opp svinekjøtt og grønnsaker som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Kok risen etter anvisningen på pakken.

Stek svinekjøttet raskt i litt nøytral olje, men ikke så lenge at det blir gjennomstekt. Stek kjøttet i to omganger, for dersom du steker for mye av gangen blir kjøttet kokt (og seigt) i stedet for stekt. Legg kjøttet til side.

Ha ca. 2 ss av kokosfettet (det øverste, faste laget i kokosmelkboksen) i en vid gryte. Tilsett sjalottløken og la det steke et par minutter på middels varme, og tilsett deretter hvitløk, chili og ingefær. Bank sitrongresset med en biffklubbe eller lignende, og skjær opp i grove biter (skal fjernes før servering). La alt steke med i ca. 1 minutt før du tilsetter tomatpuré og karripasta. La det frese ytterligere ett minutt, og tilsett deretter resten av kokosmelken, vann og svinekjøtt, og la det stå å trekke i ca. 15 minutter.

Tilsett paprika, vårløk og aspargesbønner, og smak til med fiskesaus, sukker og limesaft (og eventuelt litt mer karripasta). La det stå å trekke i ytterligere 10 minutter, til grønnsaker og kjøtt er mørt og fint. Fjern sitrongresstilkene. Gi curryen et dryss med frisk koriander, og server umiddelbart – med jasminris, nan og hakkede cashewnøtter som tilbehør.

RØD CURRY MED SVINEKJØTT, PAPRIKA OG CASHEWNØTTER

TIPS

 • Jeg anbefaler at du benytter ordinær kokosmelk for å få en best mulig smak på curryen din. Dersom du likevel velger å benytte en lettutgave må du erstatte kokosfettet med en nøytral olje når du skal steke grønnsakene.
 • Mengden karripasta vil være avhengig av styrken på karripastaen du benytter, og hvor sterk du ønsker at retten skal være. Smak deg derfor frem til en styrke som passer for deg og dine.
 • Varier gjerne med andre grønnsaker etter hva du har tilgjengelig.
 • Dersom du skal servere curryen til små barn eller andre som ikke liker så sterk mat, kan det være lurt å servere litt matyoghurt, rømme eller crème fraîche ved siden av, siden de vil dempe styrken noe.
 • Curryen kan gjerne gjøres nesten ferdig et par dager før servering. Følg anvisningene frem til og med da kjøttet tilsettes. La kjøttet trekke til det er mørt, avkjøl curryen og oppbevar den kaldt. Rett før servering tilsetter du grønnsakene og lar curryen trekke til grønnsakene er møre og fine.
 • Dersom du får sitrongress til overs kan du putte dem i fryseren slik at du har til neste gang du skal lage kraft eller noe annet godt.
 • Du kan gjerne bytte ut svinekjøttet med kylling, men da må du redusere trekketiden noe. Alle curryoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Jeg er stor bruker av oppskriftene dine.Utrolig at alt er godt. Jeg savner bare muligheten å printe oppskriftene med bildet. Kan det la seg gjøre.

  1. Så hyggelig å høre at oppskriftene mine faller i smak. Nei, det er dessverre ikke mulig å printe oppskrifter med bilder. Slik det er utviklet er det ikke teknisk mulig å velge om man vil ha med bilder eller ikke, og da har jeg valgt å droppe bilde.

 2. Lagde denne for første gang i går – kjempegod! Ikke så fan av svinekjøtt som jeg ofte synes blir tørt og kjedelig, men ikke i denne retten med så mange gode smaker,

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste