Pinsa har sitt opphav fra Roma i Lazio-regionen og er en mellomting mellom focaccia og pizza - kjent for sin sprø, luftige bunn og smakfulle toppingkombinasjoner. Deigen, som gjerne også tilsettes litt rismel, lages et par dager før den skal stekes, og formes deretter for hånd til ovale, tykke deigemner.

Her har jeg laget fire varianter av pinsa, hver med sin unike smak: Pinsa Margherita, Pinsa Parma, en variant med rødløk og tomat, og til slutt pinsa med coppaskinke og konfiterte tomater. Prøv det du også - perfekt til en kveld med noe godt i glasset og venner rundt bordet!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PINSADEIG

900 g pizzamel (tipo 00)
75 g rismel (se tips)
7 1/2 dl kaldt vann
20 g gjær eller 1/2 pose tørrgjær
1 ts salt

PINSA MARGHERITA

pizzasaus (se tips)
mozzarella
frisk basilikum

PINSA PARMA

pizzasaus (se tips)
mozzarella
ruccula
parmaskinke
parmesan , smuldret
frisk basilikum

PINSA MED RØDLØK OG TOMAT

extra vigin olivenolje
rødløk , i tynne båter
mozzarella
ruccula
cherrytomater , delt i to
parmesan , smuldret
frisk basilikum

PINSA COPPA

extra vigin olivenolje
rød pesto
ruccula
konfiterte tomater (se tips)
coppaskinke
parmesan , smuldret

SLIK GJØR DU

Pinsa

GJÆRDEIG – PINSA

Lag gjærdeig etter denne oppskriften. Del deigen i 6 jevnstore biter og form dem til boller. Legg dem med litt avstand mellom hver i en form el. (smurt med litt olivenolje). Sett på lokk (eller plast) og la deigen kaldheve i kjøleskapet i 24-72 timer.

Ta formen ut av kjøleskapet minst 2 timer før du skal bake ut deigen. Sett et bakestål eller bakesten (se tips) på rist midt i stekeovnen på maksimal temperatur (over- og undervarme). Når bakestålet/bakestenen har vært i ovnen i minst 30 minutter etter at termostaten slo seg av kan du sette i gang å bake ut pinsaene.

Bak ut pinsa med hendene, se tips hvordan du kan gjøre det i denne oppskriften.

Pinsa

Stekes i ca. 10 minutter, og toppes etter smak og behag. Bruk gjerne rester du har liggende. Her er noen tips:

PINSA MARGHERITA

Lag pizzasaus etter denne oppskriften. Bak ut pinsa. Du kan enten smøre pizzasaus og fordele mozzarella oppå pinsaen før du steker den, eller forsteke den i ca. 5 minutter før du har på pizzasaus og mozzarella. Stekes i ca. 10 minutter tilsammen. Gi pinsaen et dryss med friske basilikumblader og server umiddelbart.

Pinsa Margherita

PINSA MED PARMASKINKE OG PARMESAN

Lag pizzasaus etter denne oppskriften. Bak ut pinsa. Du kan enten smøre pizzasaus og fordele mozzarella oppå pinsaen før du steker den, eller forsteke den i ca. 5 minutter før du har på pizzasaus og mozzarella. Stekes i ca. 10 minutter tilsammen. Fordel deretter ruccula, parmaskinke, parmesanflak og friske basilikumblader oppå den nystekte pinsaen, og server umiddelbart.

Pinsa Parma

PINSA MED RØDLØK OG TOMAT

Bak ut pinsaen og drypp litt olivenolje oppå. Fordel rødløk oppå og stek pinsaen i ca. 10 minutter. Fordel deretter ruccula, cherrytomater, parmesanflak og friske basilikumblader oppå den nystekte pinsaen, og server umiddelbart.

Pinsa vegetar

PINSA MED COPPA OG KONFITERTE TOMATER

Bak ut pinsaen, drypp litt olivenolje oppå og stek den i ca. 10 minutter. Fordel deretter ruccula, coppaskinke, konfiterte tomater, parmesanflak og friske basilikumblader oppå den nystekte pinsaen. Drypp gjerne litt av din beste olivenolje over, og server umiddelbart.

TIPS

  • Dersom du ikke har rismel kan du erstatte det med pizzamel.
  • Oppskrifter på hvit og rød pizzasaus finner du her.
  • Oppskrift på konfiterte tomater finner du her.
  • Dersom du ikke har bakestål eller bakesten, kan du steke pinsa på stekeovnens bakebrett. Se steketips i dette innlegget.
  • Bytt gjerne ut parmesanen med smuldret blåmuggost.
  • Pinsa kan gjerne også serveres naturell, med litt olivenolje og flaksalt. Prøv det gjerne soom tilbehør til supper, salater, gryteretter ol. Oppskriften finner du her.

Pinsa

VELBEKOMME!

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste