Ingrediens
Ekskluder
Kategori
Kjøkken
ANNONSE - MUTTI

Pasta al forno – pasta bakt i ovnen – er en rett som alltid slår an hjemme hos oss. Den er varm, mettende og full av smak. I denne varianten bruker jeg saftig kjøttdeig, rigatoni, fargerike grønnsaker og sødmefulle Mutti cherrytomater – en kombinasjon som gjør at det føles som en liten fest, selv på en helt vanlig hverdag.

For meg er mat mye mer enn bare smak og næring. Det handler om kjærlighet – kjærligheten jeg legger i maten når jeg velger gode råvarer, og kjærligheten jeg får tilbake når jeg ser mannen min og barna mine nyte et måltid vi deler sammen. Friske grønnsaker og hermetiske cherrytomater av høy kvalitet gjør hele forskjellen.

Denne retten har jeg laget med Mutti sine hermetiske cherrytomater, et produkt jeg ofte benytter i min matlaging. Jeg liker tanken på at de samarbeider tett med tomatbøndene, fokuserer på kvalitet fremfor kvantitet og tar vare på både jorden og menneskene som dyrker tomatene. Det gir meg en ekstra god følelse når jeg lager mat til mine kjære.

Pasta al forno kan du enkelt variere med det du har tilgjengelig – men gode tomater er alltid et must. Jeg håper du også prøver denne retten og deler den med dine nærmeste. Og vil du lage en vegetarisk variant, finner du tips til det helt til slutt.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

OVNSBAKTE GRØNNSAKER

1/2 aubergine , i terninger
1/2 squash , i terninger
1 rød paprika , i terninger
olivenolje
salt og pepper

KJØTTSAUS

400 g kjøttdeig (storfe, svin eller kylling)
nøytral olje til steking
salt og pepper
2 bokser Mutti hermetiske cherrytomater
2 sjalottløk , i små terninger
3 fedd hvitløk , finhakket
2 stilker stangselleri , i små terninger
2 ss Mutti tomatpuré
1 ss kyllingfond
1 ts tørket oregano
1 ts tørket timian
1 ts tørket basilikum
1 ts sukker (ca.)
1/4 ts chiliflak eller mer

PASTA, OST & TILBEHØR

350-400 g rigatoni pasta eller penne
75 g parmesan , finrevet
1 mozzarella , i skiver
friske urter til servering
ruccula eller annen salat
godt brød

OBS! Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner. Les mer

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 220 grader varmluft og kle en bakeplate med bakepapir. Skjær opp grønnsakene som angitt og fordel dem på bakebrettet. Drypp litt olivenolje over, og krydre med salt og pepper. Stekes på midterste rille, til grønnsakene er myke og litt karamellisert i kantene, etter 15-20 minutter. La ovnen fortsatt stå på, men juster til 225 grader, over- og undervarme.

Stek kjøttdeigen i nøytral olje til det er nesten gjennomstekt. Krydre med salt og pepper, og legg til side. Skjær opp grønnsakene til tomatsausen som angitt. Stek sjalottløken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløk og stangselleri steke med de siste to minuttene. Ha i tomatpureen, rør godt sammen, og la det stå å surre i ca. 1 minutt. Tilsett Mutti cherrytomater, krydder, kjøttdeig og kyllingfond, og la det stå å småkoke under lokk i 15-20 minutter. Rør av og til. Smak til med sukker, salt og pepper, og eventuelt mer av de øvrige krydderne om nødvendig.

Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann, ca. to minutter mindre enn det som er angitt på emballasjen. Hell av kokevannet, men ta vare på ca. 1 dl. Vend pastaen sammen med kjøttsausen, de ovnsbakte grønnsakene og 2/3 av parmesanen. Tilsett eventuelt litt av pastavannet hvis du synes kjøttsausen trenger mer væske. Ha blandingen over i en passende ildfast form, ca. 24 x 22 cm, og fordel mozzarellaen og resten av parmesanen oppå. Stekes på midterste rille ved 225 grader (over- og undervarme) i 18-20 minutter, til osten har tatt litt farge i kantene.

La retten hvile 5-10 minutter, og server den deretter sammen med en grønn salat og gjerne godt brød.

TIPS

  • Retten kan gjøres vegetarisk ved å droppe kjøttdeigen og doble mengden med bakte grønnsaker. Kyllingfond kan erstattes med grønnsaksfond eller en terning grønnsaksbuljong. Parmesan kan erstattes av annen fast ost.

BUON APPETITE!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS som blant annet forhandler Mutti tomatpuré og Mutti hermetiske cherrytomater. Produktene fra Mutti får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger, som for eksempel Coop, Meny, Spar, Bunnpris og Joker, samt i Oluf Lorentzens nettbutikk

Skriv ut

Leave a Reply to Torunn Gjestvang Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste