ANNONSE - SAITAKU

Mange forbinder kanskje helst panert kylling (eller kyllingnuggets) med sjapper med store konsonanter på taket, men du kan også lage deilig, sprø, panert kylling selv. Du trenger bare kylling, egg og litt sprøtt. Perfekt sprø stekeskorpe får du ved å benytte Saitaku Panko brødrasp som er en japansk variant av griljermel. Japanerne lært først kunsten å bake brød fra portugisere og navnet kommer av, – pão, (portugisisk for brød) og –ko, som betyr mel på japansk. Panko lages av brød uten skorpe og gir et sprøtt og luftig resultat. Panko er også ypperlig til panering av fisk, svin og andre typer kjøtt.

For å få kyllingen ekstra saftig og smakfull har jeg her marinert den i creme fraiche tilsatt litt spicy chilisaus. Dette steget kan du droppe dersom du har det travelt. Som tilbehør serverer jeg søtpotetfries og chilisaus, men her kan du variere etter smak og behag. Se tips helt til slutt om hvordan du kan variere denne retten og hva du kan forberede på forhånd.

Annonse

Ingredienser

PANERT KYLLING

4 kyllingfileter
300 g crème fraîche eller yoghurt naturell
1-2 ss Sriracha
1 pose Saitaku Panko brødrasp
1 1/2 ss paprikapulver
1 ts flaksalt
1/4 ts sort pepper
3 eggehviter , sammenpisket
50 g smør , smeltet

CHILISAUS

300 g crème fraîche eller rømme
2 ss Sriracha (smak til)
1/2 lime , saften (smak til)
sukker
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Panert kylling med søtpotetfries

PANERT KYLLING

Lag marinade ved å røre sammen creme fraiche og sriracha, og smak til med salt og pepper. Skjær ut fileten på undersiden av kyllingfileten og del hver kyllingfilet i fire jevnstore biter. Ha kyllingbitene i en plastpose og hell marinaden oppi. Klem på posen slik at marinaden fordeler seg på alle kyllingbitene. La kyllingen marinere i minst 30 minutter, men gjerne opp mot ett døgn (oppbevares i kjøleskapet). Ha den ferdigmarinerte kyllingen i et dørslag og la marinaden renne av. Ha eggehvitene i en skål. I en annen skål blander du sammen panko, paprikapulver, salt og pepper.

Panert kylling med søtpotetfries

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft. Dypp først kyllingbitene i eggehvitene og ha dem deretter i pankoskålen, til de er helt dekket av panko og krydder. Fordel kyllingbitene utover et bakepapirkledd bakebrett. Smelt smøret og drypp det over kyllingbitene.

Panert kylling med søtpotetfries

Stekes på en rille litt over midten i ca. 20 minutter, til kyllingen er gyllen og sprø, og gjennomstekt. Snu kyllingen etter ca. 10 minutter steketid, slik at den blir godt stekt på begge sider. Skjær den tykkeste kyllingbiten i to for å sjekke om den er gjennomstekt.

CHILISAUS

Ha creme fraiche/rømme i en liten skål og smak til med sriracha, salt, pepper, limesaft og eventuelt litt sukker, til du får en fin balanse mellom de ulike smakene.

SERVERING

Serveres umiddelbart, med chilisaus og for eksempel ovnsbakte søtpotetfries som tilbehør. Brokkolisalat, coleslaw eller en grønn salat smaker også godt til.

Panert kylling med søtpotetfries

TIPS

 • For at kyllingen skal bli ekstra sprø kan du «dobbeltpanere» den. Det vil si at du etter å dyppet dem i pankoblandingen dypper dem i eggehvitene igjen, og deretter en ny runde i pankoblandingen. Du må da legge til en ekstra eggehvite. Kyllingen kan gjerne paneres og legges i kjøleskapet noen timer, før du steker dem.
 • Isteden for å steke kyllingen i stekeovnen kan du steke den i stekepannen (i en blanding av nøytral olje og smør). Dersom du har en airfryer kan du steke kyllingen i den.
 • Chilisausen kan eventuelt erstattes med ketchup, chilimajones, remulade eller en søt chilisaus.

LYKKE TIL!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS, som blant annet forhandler Saitaku. Saitaku panko får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger, som for eksempel Meny, Spar, Bunnpris og Joker, samt i Oluf Lorentzens nettbutikk.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Kjære Trine.
  Vi tenkte å prøve oss på dette i dag, men vil helst unngå å gå unødig på butikken. Vi har ikke creme fresh eller gresk yoghurt i kjøleskapet, men lettrømme. Vil dette funke? Ønsker deg og dine alt godt i denne tiden ❤️

 2. Tusen takk for det, Trine
  Setter dessuten utrolig stor pris på at du tok deg tid til å svare så fort! Tusen takk! da prøver vi med lettrømme!

 3. Funket helt topp med lettrømme! De ble aldeles nydelige! Hele familien var strålende fornøyde! Tusen takk igjen 😀

 4. Jeg er blitt så glad i bloggen din, og har prøvd mye av dine oppskrifter til stor glede

  Finnes det et alternativ til pankoblandingen om en ikke får fatt i det?

 5. Hei. Har laget disse to ganger nå, etter oppskrift, men jeg får ikke kyllingen ordentlig sprø. Hva kan jeg gjøre galt? Smaken er nydelig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.