Søtpotetfries er smakfullt og populært tilbehør til både kjøtt, fisk og vegetarretter. Og så kan de selvsagt også nytes alene sammen med en deilig dip. Siden søtpoteter ikke inneholder like mye stivelse som vanlige poteter er det ikke alltid enkelt å få dem like sprø. Men, et lite bad og litt potetmel før de settes i stekeovnen gjør her underverker. Prøv det du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

3 søtpoteter , i staver
3 ss HOFF Potetmel (annonse)
3 ss olivenolje
1 ts flaksalt

SLIK GJØR DU

Søtpotetfries

Skrell søtpotetene og del dem opp i jevnstore staver (ca. 2 cm brede). Ha dem i en bolle og fyll opp med vann og la dem ligge i minst 30 minutter, men gjerne opp mot ett døgn (oppbevares i kjøleskapet).

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft. Hell av vannet og tørk søtpotetstavene med litt kjøkkenpapir. Ha dem deretter i en stor brødpose, tilsett potetmel og olje og vend på posen slik at alle søtpotetstavene blir dekket med både potetmel og olje. Fordel søtpotetstavene på et bakepapirkledd bakebrett (pass på at de ikke ligger oppå hverandre) og strø over litt flaksalt.

SØTPOTETFRIES

Stekes på en rille litt over midten til søtpotetene er gjennomstekte inni og sprø utenpå. Det tar 20-30 minutter. Snu søtpotetene etter ca. 15 minutter steketid. Dersom de ikke er sprø utenpå kan du eventuelt steke dem noen minutter på grillfunksjon helt til slutt. Søtpotetene bør spises ganske umiddelbart etter at de er ferdigstekte.

søtpotetfries

TIPS

  • Dersom du ønsker å smaksette søtpoteten kan du tilsette krydder samtidig som du tilsetter maisenna og olje. Har du testet dem med paprikapulver, chiliflak, grillkrydder eller timian?
  • Strø gjerne litt finrevet parmesan over søtpoteten før servering.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. hvordan fikses det å servere både søtpotetfries og panert kylling samtidig? Jeg har dobbel stekeovn, men kun den ene med varmluft.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste