Panert torsk er populært hos både store og små, knasende sprø utenpå og deilig torsk som flaker seg inni. Som tilbehør serverer jeg her ovnsbakte rotgrønnsaker, remulade og friterte kapers. Varier gjerne med ulikt tilbehør, se tips avslutningsvis.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PANERT TORSK

600-700 g torskefilet eller sei
4 ss hvetemel
1 ts salt
1/4-1/2 ts pepper
2-3 egg
75-100 g panko /brødrasp
nøytral olje til steking

OVNSBAKTE ROTGRØNNSAKER

6 store poteter , i terninger
4 gulrøtter , i biter
1 persillerot , i biter
olivenolje
salt og pepper

REMULADE

1 dl lettmajones
1 dl crème fraîche
1 ts dijonsennep
3-4 skiver sylteagurk , i små terninger
1/2 ts flytende honning
sitronsaft
salt og pepper

FRITERTE KAPERS

2-3 ss kapers
solsikkeolje el.

SLIK GJØR DU

https://www.dn.no/staticprojects/annonsorinnhold/sas/lounge/

Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Vask og skrell potet, gulrot og persillerot og del opp i jevnstore biter (slik at de blir ferdige samtidig). Fordel dem på et bakepapirkledd bakebrett eller i en stor ildfast form. Ringle over litt olivenolje og krydre med salt. Stekes midt i ovnen i ca. 30 minutter, til grønnsakene er gylne og møre. Rør et par ganger underveis. Sett eventuelt på varmluft de siste minuttene for å gi grønnsakene en gyllen stekeskorpe.

Skyll kapersen og ha den over på kjøkkenpapir. Klapp den tørr. Ha kapersen i en tykkbunnet gryte med høye kanter. Tilsett solsikkeolje til kapersen er dekket. Varm opp og friter kapersen til den åpner seg som en blomst. Følg med slik at kapersen ikke blir brent, og ha et lokk ved siden av som du legger på dersom det begynner å brenne. La den friterte kapersen renne av på litt kjøkkenpapir. (Dette kan gjøres på forhånd, og oppbevar deretter den friterte kapersen i en tett boks.)

Rør sammen majones, creme fraiche og sennep. Ha i sylteagurk, og smak til med flytende honning, sitronsaft, salt og pepper, til du får en fin balanse på sausen.

Del fisken i jevnstore biter. Finn frem tre vide skåler. Ha hvetemel, salt og pepper i den ene, visp sammen eggene i den andre, og ha panko/brødsmuler i den tredje. Vend fiskebitene først i melblandingen slik at den er helt dekket av mel, og ha den deretter oppi eggeblandingen – før du til slutt dypper den oppi panko/brødsmulene slik at fisken har et jevnt lag over det hele. Legg den panerte fisken på en ren, stor tallerken, og gjør det samme med resten av fiskebitene. Finn frem en vid stekepanne. Stek fisken i litt smør eller nøytral olje, til den er gyllen og fin på alle sider, og fisken er ferdig stekt. Ikke ha for mange fiskebiter i pannen av gangen, stek heller i flere omganger.

Server fisken umiddelbart – med remulade, ovnsbakte grønnsaker, friterte kapers og en sitronbåt som tilbehør.

https://www.dn.no/staticprojects/annonsorinnhold/sas/lounge/

TIPS

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Lagde denne i går (hadde ikke persillerot, men sellerirot gjorde samme nytten) Det var et festmåltid! Fiffig detalj med den friterte kapersen 🙂 Og remuladen var bare helt nydelig.
    Oppskriften vil nok bli gjenbrukt her i huset.

  2. Hei! Denne må prøves. Vil lettrømme og majones være greit å bruke i stedet for créme fraische og lettmajones?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste