Jeg er, og har alltid vært, en skikkelig pappajente. I barndommen var pappaen min den peneste, flinkeste og sterkeste av alle, og som fikset det aller meste. Helt til mamma begynte å jobbe, og pappa måtte ta ansvar for middagene når mamma jobbet lange dager. Da fikk han et par riper i lakken, for da gikk det i kjøttpølser og fiskekaker, annenhver dag - begge i brun posesaus og med poteter, og totalt blottet for grønnsaker. Pappa elsker å minne meg på denne tiden da han fikk utfolde seg fritt på kjøkkenet, og hevder med et glimt i øyet at han er en av de viktigste inspirasjonskildene jeg har hatt i matveien. Jeg klarer ikke helt å se den sammenhengen, og i rent trass kommer det her en enkel og kjempegod oppskrift på hjemmelagde seikaker, som selvsagt er helt fri for brun saus og med en deilig råkostsalat til.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SEIKAKER

800 g fersk fiskefilet
1 1/2 ts salt
1 egg
2 dl melk
2 ss HOFF Potetmel (annonse)
2 vårløk , finhakket
½ rød paprika , i små terninger
sitronsaft (smak til)
nykvernet sort pepper

FENNIKELSALAT

1 fennikel , finsnittet
1 liten rødløk , i tynne båter
1 syrlig eple , i tynne staver
3 reddiker , i tynne staver
2 vårløk , i tynne ringer
1/2 sitron , saften
1 ts sukker (smak til)
pepper (litt)

DILLKREM

2 dl crème fraîche
1 sitron , finrevet skall
dill , litt hakket
salt og pepper

TILBEHØR

4 porsjoner poteter eller annet tilbehør etter ønske

SLIK GJØR DU

Bruk helst fersk fisk når du lager fiskekaker, for fisken mister mye av sine bindeegenskaper når den har vært nedfryst. Skjær fisken i omtrent like store terninger og kjør den raskt i en foodprosessor med kniver (eller en kjøttkvern). Tilsett egg, melk og potetmel og kjør den raskt litt til. Dersom du benytter foodprosessor skal fisken kjøres så kort at den akkurat blir passe most, uten at den blir helt finmalt. Tilsett vårløk og paprika (kan sløyfes) og rør det sammen for hånd. Smak til farsen med sitronsaft og eventuelt mer salt og pepper.

Form 7-8 fiskekaker. Ha vann på hendene og på arbeidsfjølen din, slik at du unngår at fiskefarsen setter seg fast. Stek fiskekakene i nøytral olje på middels varme i ca. 5 minutter på hver side, til du får en fin stekeskorpe og fiskekakene er gjennomstekt.

Skjær opp grønnsakene til fennikelsalaten og ha dem i en bolle. Rør sammen sitronsaft, sukker og pepper og drypp over salaten. I en annen liten bolle rører du sammen ingrediensene til dillkremen.

Seikaker med fennikelsalat og dillkrem

Server seikakene med fennikelsalaten og dillkremen, sammen med kokte poteter eller annet tilbehør.

VELBEKOMME!

Oppskriften er hentet fra kokeboken min «Trines mat 2«. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. synes det blir best resultat når fisken har ligget kaldt et døgn, og så er det viktig at det er
  helmelk ikke lettmelk, en fløteskvett er også bra, også hakket gressløk

 2. Laget fiskekaker i går med chili og vårløk.
  Det smakte utrolig godt!
  Hadde couscous ,agurk,avocado,og tomater som æ
  hadde til.

 3. Dette ble det gode fiskekaker av 🙂 Jeg erstattet vårløk m/ 1/2 løk + litt tørka gressløk. Serverte kokte poteter, gulrøtter og brokkoli samt litt stekt stangselleri til. Brukte vanlig blender til å kjøre fisken i da food prosesseren ikke ville starte.. men det gikk også helt fint 😛

 4. Jeg elsker fiskekaker, men synes ofte de jeg kjøper har lite smak. For første gang har jeg nå laget dem selv, og de ble kjempegode! Trengte en god del salt. Neste gang har jeg i litt gressløk også. Har fått et tips om også å ha i noen kalde, kokte poteter. Lagde både salaten og dressingen i oppskriften. Veldig godt alt sammen!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste