I dag kan jeg friste med deilig torskeloin som flaker seg bare du setter øynene litt bestemt på den. Torsken får i dag følge av et deilig baconsmør med et hint av ingefær, ertepuré med chili, samt ovnsbakte poteter og gulrøtter. En enkel og relativt kjapp fiskerett, som er like god til hverdag som til fest, og som står på bordet en halvtime etter at stekeovnen din er klar.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

TORSK & BACONSMØR

700-800 g torskeloin
grovt salt /flaksalt
150 g bacon , i små terninger/strimler
nøytral olje
2 fedd hvitløk , delt i to på langs
3-4 kvister frisk timian
200 g smør
1-2 ss soyasaus
1 ts frisk ingefær , revet
1-2 sjalottløk , finhakket
sitronsaft , smak til
salt og pepper

ERTEPURÈ MED CHILI

400 g grønne erter
1/2 rød eller grønn chili , finhakket (smak til)
2 ss smør
1 dl fløte , smak til
salt

OVNSBAKTE POTETER & GULRØTTER

4 porsjoner småpoteter
3-4 gulrøtter
2 ss olivenolje
1 ss smør
flaksalt

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Vask potetene (og skrell dem om nødvendig), og ha dem i et ildfast fat. Skrell gulrøttene og skjær dem i jevnstore biter. Det er viktig at grønnsakene har lik størrelse slik at de blir ferdige i ovnen omtrent samtidig. Drypp over litt olivenolje, tilsett 1 ss smør og strø over litt flaksalt. Stekes midt i ovnen i ca. 30 minutter, til grønnsakene er møre og fine. Rør i dem et par ganger underveis.

Del torsken i 4 porsjonsstykker, strø på litt grovt havsalt eller maldonsalt og la det hvile i ca. 15 minutter.

Kok opp en middels stor kjele med lettsaltet vann og tilsett de frosne ertene. La det stå å trekke i ca. 1 minutt og sil deretter av vannet. Kjør ertene med en stavmikser, og tilsett smør og fløte til du får ønsket konsistens på pureen. Tilsett chilien til slutt og smak eventuelt til med mer salt om nødvendig. Hold pureen varm.

Skjær baconet i små biter og stek det i en tørr stekepanne til det begynner å bli sprøtt. Legg baconet til side.

Skyll saltet av torsken og tørk den med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med salt og nykvernet sort pepper. Ha litt nøytral olje (jeg bruker en blanding av rapsolje og olivenolje) i stekepannen og stek fisken med skinnsiden ned på middels varme. La den steke til den får en gyllen og fin brunfarge, og snu deretter fisken. Skru ned varmen litt og tilsett 1 ss smør, hvitløken og et par timiankvister – og la fisken steke et par minutter til, til den begynner å «flake» seg. Bruk en spiseskje og drypp litt av stekesjyen over fisken mens den steker.

Løft fisken forsiktig ut av pannen, og tilsett resten av smøret i stekesjyen etter fisken. Kok smøret gyllenbrunt, men pass på at det ikke blir brent. Skru av varmen, tilsett sjalottløk og ingefær, og smak til med soyasaus og sitronsaft. Ta ut timiankvastene og hvitløksfeddene (hvis du finner dem) og tilsett til slutt baconet.

Server den pannestekte torsken sammen med ertepurè, poteter og gulrøtter. Ha en raus skje med baconsmøret over fisken til slutt – og nyyyt det deilige fiskemåltidet umiddelbart.

VINTIPS

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hvis jeg kjøper fisken som ferskvare lillejulaften, holder den seg greit i kjøleskap til 2. juledag da tror du?

  2. Veldig god ertepure! 🙂 Og baconsmør!
    Den fisken fikk jeg ikke så godt til, dessverre …

    Mvh Tove

  3. Nydelig baconsmør og ertepuré. Jeg laget potetmos til fisken i stedet for potetene over og det ble mektig, men nydelig! Takk for inspirasjonen 🙂

  4. Denne var veldig god. Neste gang kjøper jeg kanskje litt bedre erter til. Fisken er helt fremragende nå. Du har mange fine torskeretter. Det må lages noe litt mer smaksrikt og nytt tilbehør for å selge inn torskerettene her i huset, og derfor passet dette ypperlig. Takk.

  5. En av de beste fiskeretter jeg har spist, takk for flott oppskrift, fungerte også ypperlig med frossen skinnfri torskeloin.

  6. Nydelig! Ertepureen, grønnsakene og baconsmøret smakte forteffelig sammen. God motvekt til alt julekjøttet!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste