Lyst på en smakfull burger med godt tilbehør? Da bør du prøve denne - en saftig og smakfull burger med en deilig chilimajones, cheddar, bacon og en fyldig BBQ-saus.  

Ingredienser

HAMBURGERE

1 kg kjøttdeig eller karbonadedeig
salt og pepper

CHILIMAJONES

200 g majones
2 soltørkede tomater (hakket)
1 rød chili (hakket)
pepper

BBQ-SAUS

200 g ketchup
100 g brunt sukker
2 fedd hvitløk (finhakket)
2 ss hvitvinseddik
2 ss Worchestershiresaus
1 ts røkt paprikapulver
1 ts hickorysaus (kan sløyfes)
2 ss soyasaus
1 dl vann
pepper

TILBEHØR OG GARNITYR

6 hamburgerbrød
6 skiver bacon
6 skiver cheddar
6 salatblader
2 tomater (i skiver)

SLIK GJØR DU

Lag hamburgerbrødene etter denne oppskriften eller kjøp ferdige.

Ha alle ingrediensene til BBQ-sausen i en kjele og kok forsiktig opp. Rør godt sammen og la sausen koke til den tykner, etter 15-20 minutter. Ha ingrediensene til chilimajonesen i en beholder med høye kanter og kjør til en jevn saus med en stavmikser eller lignende. Smak til med litt pepper.

Del opp kjøttdeigen/karbonadedeigen i 6 deler (170-180 g), og form jevnstore burgere, ca. 1 ½ cm høye og gjerne litt større enn brødene siden de krymper litt under grilling. Bruk gjerne hendene (fukt dem med vann) men ikke jobb mer med deigen enn strengt nødvendig slik at du unngår at burgerne blir kompakte. Krydre burgerne med salt og nykvernet sort pepper. Grill burgerne på direkte varme til de har en fin stekeskorpe på begge sider. La dem deretter kose seg på indirekte varme et par minutter, til de er passe stekt. Pensle gjerne kjøttet med litt av BBQ-sausen på slutten av grilltiden. Pass på at du ikke griller burgeren for lenge for da blir den tørr og kjedelig. Selv foretrekker jeg at burgeren er litt rosa i midten. (Dersom du heller ønsker å steke burgerne i stekepannen steker du dem i varm stekepanne og nøytral olje, ca. 3 minutter på hver side. La dem deretter ettersteke på svak varme til de er passe stekt.)

Fordel baconskivene på et bakepapirkledd bakebrett og stek dem ved 200 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i 12-15 minutter. Snu dem en gang underveis, og følg med mot slutten av steketiden. La baconet renne av på litt kjøkkenpapir.

Del hamburgerbrødene i to på langs, pensle med litt rapsolje og grill dem kjapt på begge sider. Smør raust med chilimajones på den nederste delen av hamburgerbrødet, og legg deretter salatblader, burger, cheddar, tomat og bacon oppå. Topp det hele med 1-2 ss lun BBQ-saus og plasser til slutt resten av brødet på toppen. Stikk gjerne en pinne gjennom lagene for å holde det hele sammen. Server gjerne ovnsstekte potetstaver som tilbehør, som også er ypperlig å dyppe i resten av chilimajonesen.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Fantastisk oppskrift Lagde dette i dag, og det er bare helt sinnsykt godt.
  Anbefales. 🙂 Trodde burgeren skulle bli litt tam, da det ikke var krydder eller smak i den, men sausen og BBQ sauen veier selvsagt opp, med veldig gode smaker.
  BBQ sausen og Chillimajonesen lagde jeg på forhånd, sånn at den fikk «satt seg».
  Gleder meg til å spise det neste gang.

 2. Lagde dette i går og ble kjempefornøyd! Lagde trippel porsjon av alt og dermed ble det veldig mye BBQ-saus igjen, blant annet! Kan den fryses? Chilimajonesen regner jeg med å måtte kaste 🙁

  Takk for mange gode oppskifter og mye inspirasjon 🙂

 3. Lagde for mine gjester, både store og små var veldig fornøyde. Smakte deilig. Takk for din blogg og gode oppskrifter.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste