Yoghurt gjør kyllingen saftigere. Trer du det marinerte kyllingkjøttet på grillspyd, blir dette fort en middagsfavoritt hos både store og små. Kyllingen serveres her sammen med en crispy salat med sitronvinaigrette, en smakfull yoghurtdressing og lune pita. Velbekomme!

Ingredienser

KYLLINGSPYD & MARINADE

3-4 kyllingfileter
200 g gresk yoghurt (eller tyrkisk)
3 ss extra virgin olivenolje
1-2 ss sitronsaft
2 fedd hvitløk , finhakket
2 ts paprikapulver
1/2 ts chiliflak
1/2 ts spisskummin
1/4 ts kanel
1 ts flaksalt
1/4-1/2 ts sort pepper
8 kyllingspyd

SALAT & SITRONVINAIGRETTE

1-2 hjertesalat , strimlet
4-5 tomater , i båter
1 rød paprika , i strimler
3 vårløk , finsnittet
1/2 agurk , i halvmåner
1/2 rødløk , i tynne båter
1 neve bladpersille , grovt hakket
1 neve mynte , grovt hakket
5 ss extra virgin olivenolje
2-3 ss sitronsaft
1 fedd hvitløk , finhakket
salt og pepper

YOGHURTDRESSING & TILBEHØR

150 g gresk yoghurt (eller tyrkisk)
2 ss extra virgin olivenolje
1 fedd hvitløk , finhakket
1/2 sitron , finrevet skall
salt og pepper
4 pita

SLIK GJØR DU

Ha yoghurt, olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk og krydderet i en liten bolle og rør sammen. Skjær kyllingen i ca. 2 cm brede strimler på langs og legg i en plastpose eller lignende. Ha i marinaden og klem på posen slik at marinaden fordeles utover alle kyllingstrimlene. La kyllingen marineres slik i 1-3 timer (i kjøleskapet).

MARINERTE KYLLINGSPYD MED HVITLØKSDRESSING OG SALAT

Sett stekeovnen på grillfunksjon. Tre den marinerte kyllingen på spyd (legg dem i vann i minst 30 minutter dersom du benytter trespyd) og fordel dem utover et smurt stekebrett. Grilles høyt i ovnen i ca. 5 minutter på hver side, til kyllingen er gjennomstekt og har fått litt farge. Følg med, ovner griller ulikt og det kan derfor ta både kortere eller lengre tid. La kyllingspydene hvile i ca. 5 minutter før de skal spises.

MARINERTE KYLLINGSPYD MED YOGHURTDRESSING OG SALAT

Skjær opp salaten som angitt og ha den i en vid bolle. Rør sammen ingrediensene til vinaigretten og smak til med salt og pepper. Rør sammen ingrediensene til yoghurtdressingen og smak til med salt og pepper.

MARINERTE KYLLINGSPYD MED HVITLØKSDRESSING OG SALAT

Rett før servering drypper du vinaigretten over salaten og vender den sammen. Server kyllingspydene sammen med salaten, yoghurtdressingen og pita.

MARINERTE KYLLINGSPYD MED HVITLØKSDRESSING OG SALAT

TIPS

  • Oppskrift på pita finner du her.
  • Kyllingspydene kan gjerne grilles på direkte varme på utegrillen istedet, se grilltips her.
  • Dersom du ønsker at retten skal mette litt mer kan du for eksempel også servere ris, couscous eller quinoa som tilbehør.

VELBEKOMME!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. For en fantastisk rett! Lagde pitabrødene dine og fylte dem med salaten, kyllingen og dressingen. For noen nydelige smaker! Tusen takk!

  2. Dette skal jeg prøve, alt jeg har laget av retter fra deg smaker fantastisk.

Leave a Reply to Bente Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste