I dag kan jeg friste med smakfulle og sunne hjertesalat-wraps som er fylt med blant annet laks, mango, avokado og agurk. Ypperlig forrett til 17. mai- eller sommerfesten, eller hvis du bare har lyst på noe godt!
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
300 g | laksefilet , i terninger |
2 | hjertesalat |
1/2 | agurk , i strimler |
1 liten | mango, , i terninger |
1 | avokado , i terninger |
1/2 | granateple , kjernene |
1 | lime |
extra virgin olivenolje | |
salt og pepper | |
koriander |
SLIK GJØR DU
Riv hjertesalatbladene fra hverandre og skyll dem under rennende vann. La de renne av på litt kjøkkenpapir, og fordel dem deretter på et stort serveringsfat. Rens og skjær opp alle ingrediensene som angitt.
Fordel laks, mango, avokado, agurk og granateplekjerner i bladene. Drypp limesaft og litt av din beste olivenolje over, og krydre med salt og pepper. Pynt med frisk koriander og server umiddelbart.
TIPS
- Bruk fersk laks av god kvalitet. Laks som skal nytes rå skal i utgangspunktet fryses ned i minst 24 timer før den skal tilberedes, men norsk oppdrettslaks (som Salma og andre vakuumpakkede fileter) kan tas direkte fra pakken.
- Avokadokjøttet blir fort brunt og udelikat når det kommer i kontakt med oksygen. Press litt lime- eller sitronsaft over, og la steinen ligge sammen med fruktkjøttet frem til servering, så holder den seg friskere lengre.
- Bytt gjerne ut olivenolje og limesaft med ponzusaus, og granateplekjernene kan eventuelt erstattes med ristet sesamfrø.
VELBEKOMME!
Publisert 16. 5. 2018