I dag kan jeg by på en deilig lakserett med fargerikt tilbehør og en deilig salsa verde som topper det hele! Dette er mat å bli glad av!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

LAKSEN

700 g laksefilet eller ørret, delt i 4 porsjonstykker
nøytral olje
1 ss smør (kan sløyfes)
salt og pepper

SALSA VERDE

1 ts dijonsennep
1 dl olivenolje , extra virgin
1 ss rødvinseddik
1 neve basilikum , finhakket
1 neve persille , finhakket
1 fedd hvitløk , finhakket
1-2 ts kapers , finhakket
salt og pepper (smak til)

TILBEHØR

1 bunt asparges eller aspargesbønner
200 g cherrytomater
4 porsjoner nypoteter eller annet tilbehør

SLIK GJØR DU

Laks med salsa verde

Kok poteter eller annet tilbehør. Ha tomatene i et lite ildfast fat, ringle over litt olivenolje og krydre med litt flaksalt. Stekes midt i ovnen ved 175 grader (over- og undervarme) i ca. 15 minutter.

Lag salsa verde ved å blande sammen olivenolje, sennep og rødvinseddik. Tilsett finhakkede urter, hvitløk og kapers, rør godt sammen og smak til med salt og pepper. Sett til side.

Skjær 2-3 cm av stilkenden av aspargesen, eller knekk den av der den knekker naturlig. Skrell den nederste delen av stilken med en potetskreller eller lignende. Kok opp vann tilsatt salt og litt sukker og la aspargesen trekke i ca. 2 minutter (avhengig av tykkelsen), til de er nesten møre. Stopp kokeprosessen ved å ha aspargesen i rikelig med kaldt vann, la dem renne helt av og stek dem deretter i en stekepanne eller grillpanne til de har fått litt farge og er møre og fine. (Alternativt kan du droppe etterstekingen og heller koke dem helt ferdig i 3-4 minutter.)

Del opp fisken i porsjonstykker og krydre med salt og pepper. Stekes i nøytral olje i 2-3 minutter på hver side på middels varme, til den har en fin stekeskorpe. Tilsett gjerne en ss smør mot slutten av steketiden og øs det over fisken med en skje. Pass på at du ikke steker fisken for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La fisken hvile et par minutter før den serveres.

Laks med salsa verde

Server laksen toppet med salsa verde – sammen med poteter, asparges og tomater – og nyt!

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine, kom over denne når jeg søkte på salsa verde, og lurer på om du har laget den med tomatillos noen gang? Eller om du har brukt tomatillos i matlaging tidligere? Jeg holder på å dyrke tomatillos hjemme for første gang og er veldig spent om det blir frukt (er masse blomster!). Tomatillos er fantastiske å bruke i salsa verde og all meksikansk matlaging. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste