Det er mange veier til perfekt stekt ribbe med sprø svor. Jeg pleier vanligvis å langtidssteke ribba, men dersom det ikke er tid til det går jeg gjerne for den klassiske varianten hvor ribba stekes på høyere temperatur og blir ferdig mye raskere. Uansett om du lager klassisk ribbe eller langtidssteker den legger du det beste grunnlaget for en vellykket ribbemiddag 2-3 dager før du skal steke den, nemlig når du salter og krydrer ribba. Hopp derfor ikke over dette steget!

Her kommer oppskrift på klassisk juleribbe med knasende sprø svor, samt oppskrift på honningstekte epler, løk og svisker - et av flere tilbehør vi alltid bruker sammen med juleribba. Dersom du heller ønsker å langtidssteke ribba kan du sjekke ut denne oppskriften.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

RIBBEN

2 kg tynnribbe
salt

HONNINGSTEKTE EPLER

200 g småløk , gjerne rødløk
2 røde epler , i båter

Bli medlem for å lese videre

Som medlem får du blant annet:
  • Tilgang til alle oppskrifter og artikler
  • Tilgang til alle uke- og festmenyer
  • Svarprioritet i kommentarfeltet

Min Handleliste