Grønnkål er proppfull av næringsstoffer og noe av det sunneste du kan spise. Lag pesto av grønnkålen, og server den sammen med pasta, lune tomater og parmesan. Kjapt, sunt og veldig godt!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PASTA & TOMATER

500 g Pasta penne eller annen pasta
200 g cherrytomater , delt i to
nøytral olje
1-2 klyper sukker
1-2 klyper salt
1-2 klyper chiliflak
parmesan , revet

GRØNNKÅLPESTO

100 g grønnkål (uten stilker)
2 fedd hvitløk , grovt hakket
30 g parmesan , finrevet
1 1/2-2 dl extra virgin olivenolje
30 g pinjekjerner , ristet
1-2 ss sitronsaft
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Kok pastaen etter anvisningen på pakken, til den er al dente, det vil si til den er myk, men med tyggemotstand.

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, til de er gylne. Skyll grønnkålen og fjern de grove stilkene (oppgitt mengde er ferdig renset). Kjør grønnkål, hvitløk, revet parmesan og olivenolje raskt med stavmikser, til du får en jevn blanding. Tilsett pinjekjernene og kjør pestoen litt til, til du får ønsket konsistens. Tilsett eventuelt litt mer olivenolje om nødvendig. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Ha den ferdigkokte pastaen i et dørslag og la vannet renne av. Ha litt olje i bunnen av kjelen og ha i tomatene. Krydre med salt, sukker og chiliflak, la de surre et par minutter til de er lune og legg til side. Ha pastaen tilbake i kjelen og tilsett ca. halvparten av pestoen. Vend forsiktig sammen, og server pastaen umiddelbart sammen med de lune tomatene, revet parmesan, godt brød og resten av grønnkålpestoen.

TIPS

  • Når du skal koke pasta er det viktig at du benytter en stor kjele og rikelig med vann. Kok opp vannet, tilsett salt (ca. 1 ss pr. liter vann) og deretter pastaen. Rør et par ganger slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. Bruk koketiden på pastapakken som utgangspunkt, men la smaken avgjøre om den faktisk er ferdig. Pastaen er ferdig når den er al dente, det vil si at den er myk men fortsatt har litt tyggemotstand. Sil av pastaen i et dørslag og rør eventuelt inn litt olivenolje for å forhindre at den kleber seg sammen. Ta gjerne vare på litt av pastavannet og bruk det i pestoen (isteden for litt av olivenoljen).
  • Bytt gjerne ut de lune tomatene med konfiterte tomater.
  • Les mer om grønnkålpesto, samt oppbevaring og holdbarhet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Veldig god rett som også ungene likte, smakfull i all sin enkelhet<3 Var fri for pinjekjerner og butikken hadde heller ik, så brukte solsikkekjerner istedetfor og det fungerte overraskende bra 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste