Grønnkål er en anvendelig grønnsak som er proppfull av vitaminer, mineraler, kostfiber og andre næringsstoffer. Den gjør her stor suksess i pestoen - prøv det du også!
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
35 g | pinjekjerner , ristet |
100 g | grønnkål (ferdig renset) |
2 fedd | hvitløk , grovt hakket |
30 g | parmesan , finrevet |
1 1/2 - 2 dl | extra virgin olivenolje |
1 - 2 ss | sitronsaft |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, til de er gylne.
Skyll grønnkålen og fjern de grove stilkene (oppgitt mengde er ferdig renset). Kjør grønnkål, hvitløk, revet parmesan og olivenolje med stavmikser, til du får en jevn blanding. Tilsett pinjekjernene og kjør pestoen litt til, til du får ønsket konsistens. Tilsett eventuelt litt mer olivenolje om nødvendig. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Bruk grønnkålpestoen på samme måte som du benytter annen pesto, for eksempel til pasta sammen med konfiterte tomater og parmesan.
TIPS
- Grønnkålpestoen oppbevares i kjøleskapet og har en holdbarhet på 3-7 dager. For lengre oppbevaring bør du fryse den ned.
- Pinjekjernene kan erstattes med for eksempel solsikkekjerner, valnøtter eller mandler.
- Tilsett gjerne også litt frisk basilikum, hvis du har. Et lite dryss med chiliflak smaker også godt.
- Har du grønnkål til overs, lag grønnkålchips!
LYKKE TIL!
Publisert 19. 10. 2020
Holdbarhet? ☺️
Har oppdatert oppskriften nå: «Grønnkålpestoen oppbevares i kjøleskapet og har en holdbarhet på 3-7 dager. For lengre oppbevaring bør du fryse den ned.»
Jeg vil bare tipse om at Hvis du ikke tåler nøtter/pinjekjerner, går det fint å bytte det ut med solsikkefrø.