Har du smakt grønnkålchips? Du lager det kjapt og enkelt i stekeovnen, og kan nyte dem som de er - eller som topping i ulike retter, som for eksempel denne tomatsuppen med pasta. Prøv det du også!

Ingredienser

SUPPEN

1 løk , i små terninger
3 fedd hvitløk , finhakket
1 ss tomatpuré
2 gulrøtter , i små terninger
2 stilker stangselleri , i små terninger
11 dl grønnsakskraft
400 g hermetiske plommetomater
1 laurbærblad
100 g pasta
1 ss hvitvinseddik
1 - 1 1/2 ts oregano
1-2 klyper chiliflak
1/2 - 1 ts sukker
salt og pepper
300 g hvite bønner (hermetiske)
parmesan , revet

GRØNNKÅLCHIPS

100 g grønnkål , ferdig renset
2 ss olivenolje
1-2 klyper salt
2 ss parmesan , revet

SLIK GJØR DU

Tomatsuppe med pasta, bønner og grønnkålchips

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft. Vask grønnkålen, klipp bladene av stilken og riv dem deretter i biter på størrelse med chips. Ha grønnkålen i en bolle, ha olivenolje og salt over og massér det inn i bladene. Fordel grønnkålen på et bakepapirkledd bakebrett og dryss finrevet parmesan over. Stekes på midterste rille i 5-10 minutter, til grønnkålen er sprø. Følg med mot slutten av steketiden, slik at den ikke blir brent, og ta ut grønnkålchips etter hvert som de blir gylne. Avkjøl grønnkålchipsen på en rist.

Skjær opp grønnsakene til suppen som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløken surre med de siste minuttene. Ha i tomatpuré og la det surre i ca. ett minutt, før du tilsetter gulrøtter, stangselleri, grønnsakskraft, hermetiske tomater, laurbærblad og pasta. Kok opp og smak til med hvitvinseddik, oregano, chiliflak, sukker, salt og pepper. La suppen koke til pastaen er al dente og grønnsakene er møre. Tilsett bønnene mot slutten av koketiden.

Tomatsuppe med pasta, bønner og grønnkålchips

Server suppen med grønnkålchips, revet parmesan og godt brød.

TIPS

  • Lag gjerne dobbel porsjon av grønnkålchipsen når du først er i gang, men fordel det da over to bakebrett. Grønnkålchips oppbevares i en tett kakeboks, men den er aller best og sprøest når den er nylaget.
  • Grønnsakskraften kan gjerne erstattes med kyllingkraft og topp gjerne suppen med kjøtt-/kyllingrester, hvis du har.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste