En deilig fiskerett med smak av sol og sommer, rett og slett!

Ingredienser

PANNESTEKT/GRILLET LAKS

700 g laks eller ørretfilet, i 4 biter
nøytral olje
salt
pepper

BLOMKÅLMOS

4 poteter , i biter
1 blomkål , i biter
2 ss smør (smak til)

GRILLET SQUASH & ASPARGES

1 squash , i skiver på langs
1 bunt asparges
olivenolje (til pensling)
1 sitron , i 4 skiver

URTESAUS

1 neve frisk basilikum
1 neve flatbladet persille eller kruspersille
3 ss pinjekjerner
2 fedd hvitløk
2 dl olivenolje (extra virgin)

SLIK GJØR DU

Grillet squash og asparges med pistou

Kok blomkål og poteter i usaltet vann, til grønnsakene er møre og fine. Det tar ca. 20 minutter, avhengig av størrelsen på grønnsakene. Hell av kokevannet og la kasserollen stå å dampe på lav temperatur i et par minutter slik at alt vannet fordamper. Tilsett smør og mos grønnsakene til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Hvis mosen virker litt tykk kan du eventuelt spe den ut med litt melk eller fløte.

Grill grønnsakene og lag urtesaus etter denne oppskriften.

Del opp fisken i porsjonstykker og krydre med salt og pepper. Stekes i nøytral olje i 2-3 minutter på hver side på middels varme, til den har en fin stekeskorpe. Tilsett gjerne en ss smør mot slutten av steketiden og øs det over fisken med en skje. Pass på at du ikke steker fisken for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La fisken hvile et par minutter før den serveres. Alternativt kan du selvsagt heller grille fisken.

LAKS MED BLOMKÅLMOS OG GRILLEDE GRØNNSAKER MED PISTOU

Server fisken sammen med blomkålmosen og de grillede grønnsakene. Drypp litt urtesaus og grillet sitron over det hele, og nyyyyt!

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Nyyyydelig rett! Blir nok sommerens favoritt hos meg! Tusen takk for inspirerende blogg og mange gode oppskrifter. Hva skulle vi gjort uten Trines matblogg?

Leave a Reply to Bente Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste