For en uke dette har vært! TRINES MAT hadde knapt kommet frem i butikkhyllene før forlaget måtte bestille opp et nytt opplag fra trykkeriet! Og i dag kom meldingen om at boken ligger på 5. plass (i kategorien "Generell litteratur") på bestselgerlisten til Bokhandlerforeningen! Jeg vil takke for alle gode og hyggelige tilbakemeldinger - det varmer, inspirerer og motiverer! Det har vært en utrolig travel uke med intervjuer, fotografering og opptak, og i løpet av de kommende ukene blir det Trine både på trykk, på skjermen og på radio. Og som ikke det er nok har responsen på lanseringsfesten den 3. september vært stor, og i skrivende stund er det 210 påmeldte og full brakke! Jeg gleder meg!

Men over til dagens rett, som jeg har fått anbefalt fra min matglade sjef (som for øvrig, om enn noe motvillig, har innvilget meg 50% permisjon ut 2014). Saftige kyllinglår får selskap av en smaksrik saus og sprø grønnsaker, det må jo bare bli bra! Oppskriften er hentet fra kokeboken Stiansen til hverdags, men jeg har som vanlig endret litt her og der.

Ingredienser

KYLLING OG SPICY SOYASAUS

4 store kyllinglår
1/2 dl solsikkeolje
1 dl ketjap manis (søt soyasaus)
1/2 dl soyasaus
1 dl vann
2 sitrongress , i skiver
30 g frisk ingefær , i skiver
1 rød chili , i skiver
3 fedd hvitløk , i skiver
2 ss sesamolje
1/2 lime , saften (smak til)
1 ss maisenna

WOKEDE GRØNNSAKER OG TILBEHØR

1 rødløk , i tynne båter
1 rød paprika , i strimler
1 gul paprika , i strimler
1 neve sukkererter , i strimler
3 vårløk , i strimler
1 ss sesamfrø , ristet
4 porsjoner villris eller tilbehør etter ønske

SLIK GJØR DU

 

Kyllinglår med spicy soyasaus

Fjern skinnet på kyllinglårene, og stek dem på begge sider i solsikkeoljen. Bruk gjerne en stekepanne med høye kanter. Når kyllinglårene har fin farge på begge sider tilsettes ketjap manis, soyasaus, vann, sesamolje, sitrongress, ingefær, hvitløk og chili. Kok opp og la det stå å surre i 15-25 minutter, til kyllinglårene er gjennomstekt.

Kok (vill)ris etter anvisningen på pakken.

Rett før servering freser du grønnsakene raskt i litt solsikkeolje. Ikke stek dem for mye, de skal fortsatt ha litt “spenst”. Ha grønnsakene på et serveringsfat og legg de ferdigstekte kyllinglårene oppå. Jevn sausen fra kyllingpannen med litt maisenna utrørt i vann. Smak til med lime og eventuelt mer soyasaus, og gi den et oppkok. Sil sausen over kyllingen og de wokede grønnsakene. Gi retten et dryss av ristede sesamfrø, og server umiddelbart, gjerne med (vill)ris som tilbehør.

Kyllinglår med spicy soyasaus

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine 🙂 Jeg har kjøpt kokeboken din i dag. Den var utrolig fin. Gleder meg til å bruke den daglig. Takk for kjempefin blogg.

 2. Fikk din kokebok i forrige uke. Den var like bra som jeg hadde forventet! Har lest den fra perm til perm og bare elsker den! Har jo prøvd mange av dine oppskrifter på bloggen så boken var et must. Fine bilder, inspirerende tekster, tydlige oppskrifter och så mange fristende oppskrifter!
  Perfekte julegaven i år 😉

  Kokeboken din vil garantert ta en topplassering blandt mine kokebøker og jeg har mange.. litt over 100 🙂 Takk Trine for all matglede!

 3. Går det an å bruke kyllingfilet i denne retten eller mister den noe av smaken da? Jeg har en mann som ikke er så glad i bein og andre ting i kyllingen. Den så nemlig så god ut at jeg vil veldig gjerne prøve den!

 4. Nå har jeg endelig prøvd den her oppskriften og den var like god som den så ut. Fant ikke sitrongress og lurer på om det er noe jeg kan bruke i stedet neste gang? Barna likte også kyllingen og det er jo et stort + 🙂

 5. Hei,

  Lurer på om du har et alternativ til Ketjap Manis? Har cøliaki, og finner ingen glutenfrie flasker ketjap manis…

 6. Takk for en god oppskrift! Jeg gjorde noen små endringer og brukte det vi hadde: Jeg brukte kyllingfileter som jeg skar opp i små biter i stedet for kyllinglårene du har brukt. Jeg hadde ikke Ketjap manis og brukte en teskje cocosa sukker i stedet. Så laget jeg dette som en gryte. Og jeg hadde i rød paprika, gul paprika og sukkererter i helt til slutt i gryta sammen med kyllingbitene før jeg tyknet det hele med maisenna. I stedet for sitrongress knuste jeg noen tørkede sitronverbena-blader i en morter før jeg hadde det i gryta sammen med kyllingen.

 7. Så mange gode oppskrifter på bloggen din Trine, og boka er også topp. Jeg er ikke så flink til å smake meg til, men trener så godt jeg kan

 8. Hei Trine! Mange fantastiske oppskrifter på siden din. De slår aldring feil. Du skiller deg ut og stiller i særklasse når det kommer til gjennomførte oppskrifter med nydelige, balanserte smaker. Det er en fryd å lese bloggen din, og å lage middag hjemme med inspirasjon fra deg. Tommel opp!

 9. Har laget denne retten flere ganger og den blir alltid vellykket 😀 Har fått mye skryt! Også ser det jo ut som ekte restaurantmat når jeg legger det opp på serveringsfatet. Gotta’ love it ;D

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste