
Pasta er populær og rask hverdagsmat for mange, og det er den også hjemme hos oss. I dagens pastarett har jeg benyttet spagetti, som har fått selskap av en kremet saus tilsatt blåmuggost, deilig spekeskinke, soltørkede tomater, løk og et hint av chili.
Ingredienser
100 g | spekeskinke , i strimler |
1 | rødløk , i tynne båter |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
6-8 | soltørkede tomater , i små biter |
1/4 | rød chili (smak til), finhakket |
1 1/2 dl | vann av pastavannet (ca.) |
1 1/2 dl | kremfløte eller matfløte |
75-100 g | blåmuggost , i biter |
frisk basilikum , finhakket | |
4 porsjoner | spagetti |
godt brød |
SLIK GJØR DU
Skjær opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du begynner. Kok spagettien etter anvisningen på pakken, hell av vannet, men ta vare på litt av pastavannet til sausen.
Fres rødløk i litt olje til den blir blank og myk. Ha i hvitløk og chili og la det surre med et par minutter, før du tilsetter de soltørkede tomatene. Tilsett ca. 1,5 dl av pastavannet oppi løk- og tomatblandingen, og la det hele putre til væsken er nesten kokt inn. Tilsett fløten, rør det hele sammen og varm opp, men ikke la det koke.
Rør sammen sausen og den ferdigkokte spagettien, og tilsett skinkestrimlene og blåmuggosten til slutt. Dryss over frisk basilikum og vend det hele forsiktig sammen. Server retten umiddelbart, gjerne med godt brød og et glass vin som tilbehør.
VELBEKOMME!