Pasta er populær og rask hverdagsmat for mange, og det er den også hjemme hos oss. I dagens pastarett har jeg benyttet spagetti, som har fått selskap av en kremet saus tilsatt blåmuggost, deilig spekeskinke, soltørkede tomater, løk og et hint av chili.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

100 g spekeskinke , i strimler
1 rødløk , i tynne båter
2 fedd hvitløk , finhakket
6-8 soltørkede tomater , i små biter
1/4 rød chili (smak til), finhakket
1 1/2 dl vann av pastavannet (ca.)
1 1/2 dl kremfløte eller matfløte
75-100 g blåmuggost , i biter
frisk basilikum , finhakket
4 porsjoner spagetti
godt brød

SLIK GJØR DU

KREMET SPAGETTI MED TIND SPEKESKINKE OG SELBU BLÅ

Skjær opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du begynner. Kok spagettien etter anvisningen på pakken, hell av vannet, men ta vare på litt av pastavannet til sausen.

Fres rødløk i litt olje til den blir blank og myk. Ha i hvitløk og chili og la det surre med et par minutter, før du tilsetter de soltørkede tomatene. Tilsett ca. 1,5 dl av pastavannet oppi løk- og tomatblandingen, og la det hele putre til væsken er nesten kokt inn. Tilsett fløten, rør det hele sammen og varm opp, men ikke la det koke.

Rør sammen sausen og den ferdigkokte spagettien, og tilsett skinkestrimlene og blåmuggosten til slutt. Dryss over frisk basilikum og vend det hele forsiktig sammen. Server retten umiddelbart, gjerne med godt brød og et glass vin som tilbehør.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei og takk for mye inspirasjon og gode ideer. Denne retten ser god ut og skal prøves i dag. Du har lenge vært førstevalg når jeg er på jakt etter noe spennende å teste ut på kjøkkenet. I denne oppskriften ser jeg at du er veldig opptatt av å formidle reklame for produkter. Forstår at det er nødvendig å ha noe å leve av, men vil likevel presentere min bekymring for at det vil gå utover kvaliteten og kreativiteten i bloggen din.

  1. Det er leit å lese at du er bekymret for kvaliteten og kreativiteten i bloggen på bakgrunn av reklamen. Jeg jobber nemlig bevisst for å kun inngå avtaler med kunder som har produkter som er av bra kvalitet og som jeg selv kan anbefale til dere lesere. Jeg takker nei til mer enn 75% av alle henvendelsene jeg får, og har stor fokus på kvalitet i alle ledd. Når jeg setter sammen en oppskrift, som feks denne pastaretten, har jeg alltid fokus på smak og det er jeg som bestemmer hvordan oppskriften skal settes sammen og hvordan den skal presenteres på bloggen. Videre har jeg alltid fokus på å merke innleggene tydelig slik at du som leser skal vite hva som er «sponset» innhold og hva som er mitt eget, samtidig som at markedsføringslovens krav også er ivaretatt.

   For å kunne drifte bloggen og tilby den gratis til de 30 000 som er innom bloggen hver eneste dag, må jeg ha inntekter. For det første er utgiftene knyttet til å kunne tilby en stabil blogg nå blitt så høye at jeg ikke lengre kan drifte den via privatøkonomien. Videre har jeg lenge benyttet mesteparten av min fritid på bloggen, og det kunne ikke fortsette. Som du kanskje er kjent med har jeg nå gått ut i 100% permisjon fra juristjobben min for blant annet å få tid til å la kreativiteten blomstre for å kunne fortsette å oppdatere bloggen. Dette ville ikke ha vært mulig for meg uten reklameinntekter på bloggen. Alternativet mitt var å trappe ned på bloggingen.

   Jeg håper pastaretten smakte, og at du fortsatt henger med til tross for at jeg også fremover kommer til å reklamere for produkter jeg mener flere enn meg ville ha nytte av å prøve. 🙂

 2. Og den smakte veldig bra. Det er i grunnen ingen overraskelse. Forstår at det er lettere å lese bloggen din enn å holde den i drift. 😉

 3. Fantastisk god pastarett på en dag hvor vi feirer norsk stafettgull med tre trøndere på laget. Det var gubben som ønsket noe med karbohydrater idag( det er visst et skirenn i morgen) og han ble veldig fornøyd. Syns ofte at pasta med fløte kan bli vel mektig, men ikke denne. Soltørkede tomater lager god smak og skinke kan kuttes ut hvis en ønsker en vegetarrett. Takk for en fantastisk seriøs blogg der all mat blir god

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste