Fylte horn er alltid populært å servere til både store og små. Hornene kan fylles med det du måtte ha lyst på. Hva med for eksempel blåmuggost og spekeskinke? Ta en titt i kjøleskapet, kanskje du har rester som du kan fylle hornene med? Hvitost og skinke er ofte det tradisjonelle fyllet i innbakte horn, men jeg synes det kan være godt med litt mer smak og tilsatte denne gangen litt rød pesto som jeg hadde til overs. Hornene smaker best når de er helt nystekte, men er du så heldig at du får et par til overs kan du fryse dem ned og nyte til lunsj eller som tilbehør til en suppe. Det er alltid populært!

Ingredienser

GJÆRDEIG

1000 g hvetemel (ca. )
3 dl melk
4 dl vann
25 g gjær eller 1/2 pakke tørrgjær
1 ts sukker
3/4-1 ts salt
75 g smør , i terninger

FYLL & TOPPING

1 lite glass rød pesto
8 skiver røkt skinke el.
16 skiver hvitost
1 egg til pensling
sesamfrø til dekor

SLIK GJØR DU

Horn med skinke, ost og rød pesto

Ha alle ingrediensene til gjærdeigen, med unntak av smøret, i bakebollen. Du kan bruke melk direkte fra kjøleskapet og vann fra springen. Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Juster eventuelt med mer mel dersom deigen virker løs, eller litt mer vann dersom den virker tørr. Kjør deigen først på lav hastighet, og deretter litt høyere hastighet, i ca. 10 minutter. Tilsett smøret i terninger og elt deigen i ytterligere 10 minutter. Du skal nå ha en blank og fin deig. Dekk bollen med klede, plast eller sett på lokk, og la deigen forheve i ca. 1 time.

Lag rød pesto etter denne oppskriften eller kjøp ferdig. Tilsett gjerne 1-2 klyper chiliflak i pestoen hvis du ønsker litt sting i fyllet.

Horn med skinke, ost og rød pesto

Ha deigen på melet bakebord og del den i to jevnstore emner. Kjevle hvert emne ut i en flat, rund leiv som er ca. 40 cm i diameter. Del leiven opp i «snipper», slik du deler opp pizzastykker. Stryk ca. 1/2 ts rød pesto på den bredeste delen av snippene (ikke helt ut i kantene) og legg over 1/2 skinkeskive og en skive ost. Begynn fra den brede enden og rull inn mot spissen. Sett hornene på bakepapir stekebrett og bøy dem litt, slik at de får en liten «sving». La hornene etterheve under klede eller plast i 30-45 minutter. Pensle dem med sammenvispet egg og strø på sesamfrø.

Horn med skinke, ost og rød pesto

Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i ca. 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Steketiden vil variere etter størrelsen på hornene og hvilke stekeegenskaper stekeovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl hornene på rist.

Horn kan fint fryses ned straks de er avkjølt. La dem tine i romtemperatur, og varm dem ved ca. 175 grader (varmluft) i ca. 5 minutter.

Horn med skinke, ost og rød pesto

TIPS

 • Dersom du ønsker å lage grove horn kan du bytte ut inntil halvparten av hvetemelet med grovt mel (for eksempel fullkornhvetemel eller sammalt hvete), og juster med mer væske om nødvendig. Deigen kan også kaldheves. Les mer om gjærbakst i innlegget «Tips og triks for å lykkes med gjærbakst«.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine Jeg bruker dine oppskrifter titt og ofte, og i kveld skulle jeg bake fylte horn. Men denne deigen får jeg absolutt ikke til, måtte kaste en stk og er nå igang med nr 2. Resultatet blir det samme og jeg valgte denne gang å justere med sammalt hvetemel grovmalt. Skal lage to deiger og i neste nå har jeg justert væskemengden. Den må jo være altfor stor ift melmengden? På forhånd takk for tilbakemelding Mvh Marianne

 2. Hei Trine jeg bruker dine oppskrifter både til baking og middag,er veldig fornøyd akkurat nu står mine horn til etterheving,deigen var fin å jobbe med,men måtte ha mer væske i,ca 1 1/2 dl mer,tok vann.

  Hilsen Anne Lise

 3. Hei!
  Nå ble jeg usikker etter kommentarerene, væskemengde er den riktige nå?
  Jeg Gleder meg til hornen:-)
  Mvh Caroline

 4. Hei ! Har nå laget en porsjon med horn, deigen trengte ca 1 dl væske ekstra. Deigen var fantastisk. Supergode horn.

  1. Jeg har nå bakt oppskriften på nytt pga. litt ulike tilbakemeldinger på væskemengden. Jeg har nå endret den tilbake til min opprinnelige oppskrift, dvs. 1 dl mer vann, noe som også stemmer med din tilbakemelding (og flere med deg). Tusen takk for at du tok deg tid til å legge inn en kommentar, kjekt med hjelp for å få kvalitetssikret oppskriftene mine!

 5. Hei! Jeg har laget disse hornene i dag og de ble bare helt fantastiske! deigen er helt magisk å jobbe med og de smaker så godt! =D Tusen takk for oppskrift!

 6. Hei – jeg bakte hornene sammen med barna mine og de ble kjempegode! Vi blandet 400g hvete og rug grovbakst og 600g hvetemel, og det ga god smak. Første halvdel av deigen ble fylt med grønn pesto, skinke og ost + frø, andre halvdel med grønn pesto, chorizo og ost + parmesan og frø på toppen, nam! Nå har barna smakfulle matpakker i vente – tusen takk for god oppskrift.

 7. Hei,

  Er det mulig å sette deig, heve og lage horn for deretter å lagre i kjøleskapet for steking dagen etterpå? 🙂

 8. Hei
  Bolleoppskriftene dine er fantastiske deiger å jobbe med. Tenkte denne måtte vere like så, men makan for blaut deig
  Det vart berre rot. Men vil tru med meir mjøl eller mindre væske, så må oppskrifta bli like god som bolleoppskriftene

 9. Det dufter godt i kjøkkenet nå, så jeg håper godsakene i ovnen svarer til forventningene! Jeg brukte om lag 50/50 grov hveite/fin hveite, og da måtte jeg tilsette litt ekstra vann. Deigen ble god å arbeide med, noe som den til vanlig er når jeg tilsetter smøret etter hvert, slik det står i oppskriftene dine. Takk for gode og gjennomarbeidede oppskrifter!

 10. Takk for supre oppskrifter!
  Er det fordi deigen eltes så lenge og vi tilsetter smøret til slutt at vannet og melken ikke trenger å ha 37 grader?

 11. Hei. Bakte hornene idag. Ble kjempefine. Delte deigen i tre istedenfor i to, da blir de litt mindre, perfekte å ha i matpakka:)

 12. Hei. Jeg brukte oppskriften på horn, men valgte å ikke ha fyll i de. Gikk fint med kaldheving. Hornene ble supre Brukte oppskriften med opprinnelig væskemengde.

 13. Hei!
  Tusen takk for flotte oppskrifter. Har bakt både Horn, boller og kanelsnurrer. Like vellykket alle sammen! Men jeg velger ofte å dele deigen i flere emner. Blir knallbra!

 14. Bakte disse i går og det ble helt nydelig, myk og god deig. Perfekt lunsj på hjemmekontoret.

  1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Det er alltid gøy å høre at oppskriftene faller i smak! 🙂

 15. Kan man justere hvetemel mengden til 800 gram, vann mengden til 2 dl og smør til 50 gram? Denne deigen blir for stor til min kjøkkenmaskin.

 16. Bakte horn med grønn pesto, ost og skinke. Super deig å jobbe med og god på smak. Blir fast innslag i fryseren her i huset.

 17. Fantastisk oppskrift. Gode horn. Fyller dem med pizzasaus, skinke, mais og ost. Ungene elsker dem i matpakka i barnehagen

 18. Disse ble skikkelig gode. Deigen var lett å jobbe med. Jeg hadde gitt opp gjærbakst, men har prøvd flere av oppskriftene dine nå og alltid fornøyd med resultatet. Bakte disse i helgen og tror de har blitt ny favoritt i huset! Takk for god inspirasjon til matlaging!

 19. På hytta uten «maskin» smeltet jeg smøret, det ble like bra – perfekt deig, men delte i tre da jeg synes de ble for store sist
  Din blogg er førstevalget, tusen takk!

 20. Fulgte oppskriften til punkt og prikke, slik den står 12.januar 22. og deigen var helt super å jobbe med 🙂
  Stekte dem 5 min.ekstra, og da ble de helt perfekte.
  Takk for mange gode oppskrifter!

  1. Så hyggelig å høre at de falt i smak. Og fint at du stekte dem litt ekstra. Ovner steker ulikt, og det er derfor viktig å ta steketider som veiledende. 🙂

 21. Hei! Har du noen tips til flere oster jeg kan fylle med? Noen med mye smak? Gjerne noe spesielt fra ostedisken! Tenkte på cheddar men det har en litt mild smak. Tusen takk!

 22. Hei Trine! Har alltid vært fornøyd med oppskriftene dine, men denne lykkes jeg ikke med. Ble altfor løs deig. Veldig seig og satte seg fast i bordplaten og umulig å rulle til Horn. Og det etter jeg hadde økt mel mengden under eltingen og før smør med ca 2-3 dl mer mel. Det var skuffende. Selv om de ble god på smak går nok tilbake til min gamle oppskrift som blr perfekt hver gang.

 23. Oppskriften er perfekt, deigen ble verken for løs eller fast. Jeg bakte ut til 24 horn i stedet for 16, bedre størrelse for oss.

 24. Flott oppskrift – som alltid fra Trine. Jeg brukte grønn pesto (Trines oppskrift) , ost og skinke og hornene ble helt fantastiske. Deigen var smidig og lett å jobbe med.

 25. Hei, et lite tips når det gjelder mengde vann vs tørt som det er en del kommentarer på. Jeg starter bestandig med vesken først i bollen. Dermed får du tilpasset mel ift ønsket konsistens på deigen. Funker veldig bra for min del, og jeg synes det er mye lettere å tilpasse melmengde i etterkant enn at du f.eks ender opp med en altfor tørr deig, å må rote inn mer veske.

 26. Hei Trine!
  Jeg må bare si at jeg brukte din oppskrift men fjorden den melkefri. Jeg brukte da 2 dl gryr matfløyel og 1 dl fyldig havredrikk, og tilsatt melkefri ost og kun skinke, jeg brukte dine mål ellers, og ble et melkefritt alternativt.
  Suverent!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste