Fylte horn er alltid populært å servere til både store og små. Hornene kan fylles med det du måtte ha lyst på. Hva med for eksempel blåmuggost og spekeskinke? Ta en titt i kjøleskapet, kanskje du har rester som du kan fylle hornene med? Hvitost og skinke er ofte det tradisjonelle fyllet i innbakte horn, men jeg synes det kan være godt med litt mer smak og tilsatte denne gangen litt rød pesto som jeg hadde til overs. Hornene smaker best når de er helt nystekte, men er du så heldig at du får et par til overs kan du fryse dem ned og nyte til lunsj eller som tilbehør til en suppe. Det er alltid populært!

Annonse

Ingredienser

GJÆRDEIG

1000 g hvetemel
3 dl melk
4 dl vann
25 g gjær eller 1/2 pakke tørrgjær
1 ts sukker
3/4-1 ts salt
75 g smør , i terninger

FYLL & TOPPING

1 lite glass rød pesto
8 skiver røkt skinke el.
16 skiver hvitost
1 egg til pensling
sesamfrø til dekor

SLIK GJØR DU

Horn med skinke, ost og rød pesto

Ha alle ingrediensene til gjærdeigen, med unntak av smøret, i bakebollen. Du kan bruke melk direkte fra kjøleskapet og vann fra springen. Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Juster eventuelt med mer mel dersom deigen virker løs, eller litt mer vann dersom den virker tørr. Kjør deigen først på lav hastighet, og deretter litt høyere hastighet, i ca. 10 minutter. Tilsett smøret i terninger og elt deigen i ytterligere 10 minutter. Du skal nå ha en blank og fin deig. Dekk bollen med klede, plast eller sett på lokk, og la deigen forheve i ca. 1 time.

Lag rød pesto etter denne oppskriften eller kjøp ferdig. Tilsett gjerne 1-2 klyper chiliflak i pestoen hvis du ønsker litt sting i fyllet.

Horn med skinke, ost og rød pesto

Ha deigen på melet bakebord og del den i to jevnstore emner. Kjevle hvert emne ut i en flat, rund leiv som er ca. 40 cm i diameter. Del leiven opp i “snipper”, slik du deler opp pizzastykker. Stryk ca. 1/2 ts rød pesto på den bredeste delen av snippene (ikke helt ut i kantene) og legg over 1/2 skinkeskive og en skive ost. Begynn fra den brede enden og rull inn mot spissen. Sett hornene på bakepapir stekebrett og bøy dem litt, slik at de får en liten “sving”. La hornene etterheve under klede eller plast i 30-45 minutter. Pensle dem med sammenvispet egg og strø på sesamfrø.

Horn med skinke, ost og rød pesto

Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i ca. 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Steketiden vil variere etter størrelsen på hornene og hvilke stekeegenskaper stekeovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl hornene på rist.

Horn kan fint fryses ned straks de er avkjølt. La dem tine i romtemperatur, og varm dem ved ca. 175 grader (varmluft) i ca. 5 minutter.

Horn med skinke, ost og rød pesto

TIPS

  • Dersom du ønsker å lage grove horn kan du bytte ut inntil halvparten av hvetemelet med grovt mel (for eksempel fullkornhvetemel eller sammalt hvete), og juster med mer væske om nødvendig. Deigen kan også kaldheves. Les mer om gjærbakst i innlegget “Tips og triks for å lykkes med gjærbakst“.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.