Lag en deilig salat som smaker og metter, og som samtidig er et fryd for øyet. I salaten kan du putte det du har, dette er en ypperlig måte å bruke opp rester på. De krydderstekte søtpotetene er imidlertid et must - de kan raskt bli en favoritt, nemlig!
Ingredienser
KRYDDERSTEKT SØTPOTET
1 - 2 | søtpotet , i terninger |
2 ss | olivenolje |
1/2 ts | korianderfrø |
1/2 ts | fennikelfrø |
1 ts | spisskummen |
1/2 ts | chiliflak |
pepper |
HUMMUS
200 g | kikerter (ferdig kokte) |
1-2 fedd | hvitløk , finhakket |
3 ss | yoghurt naturell |
1 ss | sitronsaft |
1-2 ss | vann (kaldt) |
sesamfrø | |
chiliflak |
ELLERS
2 porsjoner | quinoa |
1 | avokado , i skiver |
10 | cherrytomater , delt i to |
syltet rødløk | |
2 never | edamamebønner |
sesamfrø | |
1/2 | lime , i båter |
spirer | |
extra virgin olivenolje | |
pita eller annet brød |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 210 grader, over- og undervarme. Skrell søtpoteten og skjær den opp i jevnstore terninger, ca. 2 x 2 cm. Ha søtpoteten i en liten bolle og ringle olivenoljen over. Støt krydderet i en morter og dryss over søtpoteten, og rør til alt er godt blandet. Fordel søtpotetterningene jevnt utover et bakepapirkledd bakebrett. Stekes på midterste rille i 15-20 minutter. Rør i potetene et par ganger underveis. Sett gjerne på varmluft de siste 5 minuttene.
Kok quinoa etter anvisningen på pakken.
Ha kikerter, hvitløk og yoghurt i en liten kjøkkenmaskin med kniver, eller bruk stavmikser, og kjør det til du har en jevn masse. Smak til med sitronsaft og salt. Tilsett litt kaldt vann dersom du ønsker en mer flytende konsistens på hummusen. Bytt gjerne ut yoghurten med tahini (smak til) hvis du heller foretrekker det. Gi hummusen et lite dryss med sesamfrø og chiliflak.
Skjær opp tomater, avokado og lime som angitt. Finn også frem syltet rødløk, hvis du har.
Fordel quinoa, litt hummus, krydderstekte søtpoteter og de øvrige grønnsakene i to boller. Topp det hele med litt av din beste olivenolje, sesamfrø og friske spirer, og server med resten av hummusen og pita (eller annet godt brød) som tilbehør.
VELBEKOMME!
Hei.
Er det mulig og få zomet inn både bilder og skrift på bloggen din? Jeg synes at skriften er vanskelig og lese, og det hadde vært kjekt og få zomet inn bildene også.
Det er noen av oss som ser litt dårlig.
Det er ingen spesiell funksjon på bloggen som gjør dette mulig, men du har jo muligheten til å gjøre dette/øke skriftstørrelsen via din mobil/ipad/pc/mac?
Må edamamebønnene kokes og avkjøles før servering?:)
Nei, det er ikke nødvendig.
Kan mye av dette (feks søtpoteter, hummus, quinoa og syltet rødløk) lages i større porsjoner slik at man har til flere dager? Hvordan bør man sa helst oppbevare det? Lurer spesielt på søtpotetene.
Ønsker oppskrifter
Jeg er litt usikker på hva du mener, men dersom du ønsker å motta nyhetsbrevene mine kan du melde deg på helt nederst på siden eller via denne lenken: https://trinesmatblogg.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=3b3c854d45cead3d661e5abd9&id=5427e58f6d 🙂
Hvor kjøper du edamebønner?
Kjempegod middag. Jeg hadde ikke ferdigkokte kikerter og lagde tzaziki istedet. Det ble også kjempegodt:) Takk for inspirasjon. Uten denne bloggen hadde middagene våre bestått av taco, pizza og fiskepinner:)
Det er ikke hummus. Hummus inneholder en del olivenolje og tahini, ikke yoghurt.