Lag en deilig salat som smaker og metter, og som samtidig er et fryd for øyet. I salaten kan du putte det du har, dette er en ypperlig måte å bruke opp rester på. De krydderstekte søtpotetene er imidlertid et must - de kan raskt bli en favoritt, nemlig!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KRYDDERSTEKT SØTPOTET

1 - 2 søtpotet , i terninger
2 ss olivenolje
1/2 ts korianderfrø
1/2 ts fennikelfrø
1 ts spisskummen
1/2 ts chiliflak
pepper

HUMMUS

200 g kikerter (ferdig kokte)
1-2 fedd hvitløk , finhakket
3 ss yoghurt naturell
1 ss sitronsaft
1-2 ss vann (kaldt)
sesamfrø
chiliflak

ELLERS

2 porsjoner quinoa
1 avokado , i skiver
10 cherrytomater , delt i to
syltet rødløk
2 never edamamebønner
sesamfrø
1/2 lime , i båter
spirer
extra virgin olivenolje
pita eller annet brød

SLIK GJØR DU

BUDDHA BOWL MED KRYDDERSTEKT SØTPOTET OG HUMMUS

Sett stekeovnen på 210 grader, over- og undervarme. Skrell søtpoteten og skjær den opp i jevnstore terninger, ca. 2 x 2 cm. Ha søtpoteten i en liten bolle og ringle olivenoljen over. Støt krydderet i en morter og dryss over søtpoteten, og rør til alt er godt blandet. Fordel søtpotetterningene jevnt utover et bakepapirkledd bakebrett. Stekes på midterste rille i 15-20 minutter. Rør i potetene et par ganger underveis. Sett gjerne på varmluft de siste 5 minuttene.

Kok quinoa etter anvisningen på pakken.

Ha kikerter, hvitløk og yoghurt i en liten kjøkkenmaskin med kniver, eller bruk stavmikser, og kjør det til du har en jevn masse. Smak til med sitronsaft og salt. Tilsett litt kaldt vann dersom du ønsker en mer flytende konsistens på hummusen. Bytt gjerne ut yoghurten med tahini (smak til) hvis du heller foretrekker det. Gi hummusen et lite dryss med sesamfrø og chiliflak.

Skjær opp tomater, avokado og lime som angitt. Finn også frem syltet rødløk, hvis du har.

Fordel quinoa, litt hummus, krydderstekte søtpoteter og de øvrige grønnsakene i to boller. Topp det hele med litt av din beste olivenolje, sesamfrø og friske spirer, og server med resten av hummusen og pita (eller annet godt brød) som tilbehør.

buddha bowl

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei.
    Er det mulig og få zomet inn både bilder og skrift på bloggen din? Jeg synes at skriften er vanskelig og lese, og det hadde vært kjekt og få zomet inn bildene også.
    Det er noen av oss som ser litt dårlig.

    1. Det er ingen spesiell funksjon på bloggen som gjør dette mulig, men du har jo muligheten til å gjøre dette/øke skriftstørrelsen via din mobil/ipad/pc/mac?

  2. Kan mye av dette (feks søtpoteter, hummus, quinoa og syltet rødløk) lages i større porsjoner slik at man har til flere dager? Hvordan bør man sa helst oppbevare det? Lurer spesielt på søtpotetene.

  3. Kjempegod middag. Jeg hadde ikke ferdigkokte kikerter og lagde tzaziki istedet. Det ble også kjempegodt:) Takk for inspirasjon. Uten denne bloggen hadde middagene våre bestått av taco, pizza og fiskepinner:)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste