Ingrediens
Ekskluder
Kategori
Kjøkken

REISEBREV FRA TRØNDELAG

I oktober gikk startskuddet for årets første og eneste matreise. Coronaviruset medførte at jeg blant annet måtte avlyse matreiser til både Paris og Madrid, og da var det naturlig å se hjemover og alt det gode mitt kjære Trøndelag har å by på. Da jeg luftet ideen om en matreise til mine «matvenner» i Trøndelag fikk jeg mange gode innspill og ideer, som etterhvert ble sydd sammen til en unik og variert matreise.

JULEBORD PÅ HJEMMEKONTORET

De fleste julebordene i år er dessverre avlyst og er derfor, som så mye annet, henvist til hjemmekontoret. Få med deg din kjære, familie og/eller venner (innenfor gjeldende retningslinjer for antall besøkende, selvsagt) – og inviter på julebord! Lag gjerne maten sammen, dekk bordet med duk og levende lys, på med finstasen og julemusikken – det blir ikke et bedre julebord enn en lager selv! Her er mitt forslag til treretters meny som kanskje kan være til inspirasjon ved planleggingen?

SUPERTILBUD & BURSDAGS-GIVEAWAY

HURRA, i dag er det min dag, og i den forbindelse vil jeg gi bort en gave til fem av mine lesere. Jeg gir bort et signert eksemplar av hver av bøkene mine, pluss et forkle med kjøkkenhåndkle. Vil du være med i trekningen? Som trøstepremie kan jeg tilby supertilbud på alle kokebøkene mine.

BLI MED PÅ MATREISE TIL TRØNDELAG!

Med hjelp av mine flinke matvenner i Trøndelag har jeg i samarbeid med By K satt sammen en matreise til Trøndelag fra torsdag 29. oktober til søndag 1. november 2020. Det er et unikt program, hvor jeg tar deg med på en reise i de gode smakene som Trøndelag kan by på, og vi skal møte mange flinke folk underveis som alle har mat og matglede i fokus. Bli med meg «hjem» til Trøndelag!

TI KYLLINGFAVORITTER

Kylling er en fantastisk råvare som er et fint utgangspunkt for mange gode retter. Bruk kylling av god kvalitet, fra en produsent som har fokus på dyrevelferd – det kjenner du også på smaken!

Her er 10 nydelige retter hvor kyllingen får spille hovedrollen, og som er verdt å prøve. Kanskje du også får en ny favoritt eller to?

MIN FAVORITTRÅVARE – BLÅBÆR

De norske blåbærene er nå i sesong, og vokser vilt de fleste steder i landet. Jeg elsker blåbær og bruker dem ofte i oppskriftene mine. Her kommer derfor ti gode oppskrifter hvor blåbær spiller hovedrollen (eller er et smakfullt tilbehør).

MIN FAVORITTRÅVARE – BRINGEBÆR

Noen av mine første barndomsminner er bringebærturer sammen med morfar på hytta. Han plukket bringebær – og jeg spiste. Etterpå lagde vi rørte bringebær som vi spiste sammen med mormors nystekte vafler eller vaniljeis. Eller så spiste vi dem med melk og sukker på.

 

Jeg bruker ofte bringebær i oppskriftene mine, til både hverdag og fest. Her er 10 av mine favoritter.

SOMMERMAT FRA TRINES HVERDAGSMAT

Sommerferien blir kanskje ikke helt som opprinnelig planlagt, men du kan jo prøve å gjenskape de gode smakene fra fjerntliggende strøk på ditt eget kjøkken? Min nyeste kokebok Trines hverdagsmat inneholder mange retter som smaker ekstra godt på sommeren, og som ikke er å finne på bloggen. Ønsker du inspirasjon til deilig sommermat anbefaler jeg deg å slå til nå, for kokeboken er fortsatt på salg til halv pris flere steder. Her er noen av rettene jeg planlegger å lage fra boken i sommer.

TI GRILLMATFAVORITTER

Det går mot sommer, sol og varmere dager, og da skal det grilles det som grilles kan. Her har jeg samlet mine ti grillmatfavoritter.

TRINES HVERDAGSMAT ER BLITT E-BOK!

Etter flere henvendelser fra leserne mine har vi laget e-bok av min nye kokebok TRINES HVERDAGSMAT. E-boken er identisk med papirutgaven, men i tillegg er det lagt inn linker i innholdsfortegnelsen og i sidehenvisningene i boken, noe som gjør at du enkelt kan navigere i boken.

10 FESTKAKER

Gjør deg klar til årets store kakefest, enten dere er få eller mange til bords! Her er mine beste festkaker.

TRINES HVERDAGSMAT PÅ SALG!

Nå er min nyeste kokebok Trines hverdagsmat på salg til halv pris – for kr. 199! Løp og kjøp!

Dersom du ønsker et signert eksemplar eller to kan du bestille den her.

LITT OM PLANLEGGING OG BASISINGREDIENSER DET KAN VÆRE LURT Å HA

For å redusere spredning av koronaviruset så henstiller myndighetene om at vi holder oss mest mulig hjemme – og at vi handler sjeldnere, men uten å hamstre. For å gjøre handleturen så trygg, effektiv og kort som mulig bruker jeg mye tid på å planlegge innkjøpene og skriver alltid handleliste. Her er mine tips til hvordan du kan planlegge matinnkjøp for flere dager fremover og litt om hvilke basisingredienser som kan være lurt å ha tilgjengelig hjemme.

JURYENS HEDERSPRIS I VIXEN AWARDS 2019!

Fredag kveld gikk Vixen Influencer Awards 2019 av stabelen i Gamle Logen. Her var blant annet influencere, SOME-personligheter og kjendiser samlet for å kåre fjorårets influencere innen ulike kategorier. Og jammen ble det en pris på meg også – jeg ble tildelt Juryens hederspris! Hurra! Veldig gøy og overraskende!

HURRA – TRINES MATBLOGG 13 ÅR!

Tenk, i dag er det 13 år siden jeg opprettet Trines matblogg, og la grunnlaget for det som i dag er Norges største matblogg, og grunnlaget for det som etter hvert ble fire bestselgende kokebøker! Det er ikke fritt for at jeg klyper meg i armen rett som det er.

2019 – ET TILBAKEBLIKK

2019 er straks historie og det er på tide å stoppe opp litt, klappe seg selv på skulderen og ta et tilbakeblikk på året vi straks har bak oss. Her er noe av det jeg har jobbet med i året som har gått.

DE MEST POPULÆRE OPPSKRIFTENE 2010-2019

Året 2019 går straks inn i historiebøkene og jeg har tatt et lite dykk i statistikken for å se hvilke oppskrifter som har vært de mest populære dette året, og siden vi også legger et nytt tiår bak oss har jeg også samlet de 15 mest populære oppskriftene det siste tiåret. Hva er din favoritt?

NYTTÅRSMENYEN 2019 – TRE MENYER

Nyttårsaften er rett rundt hjørnet og det er kanskje på tide å begynne å planlegge hva som skal stå på menyen? Her er tre forslag til menyer som kanskje kan være til inspirasjon?

GOOOD JUL!

Det er bittelillejulaften og alle årets juleoppskrifter er publisert og delt. Alle juleoppskriftene på bloggen er merket med JUL og her skal det være noe for enhver smak. Klikk deg inn der hvis det er noe du lurer på, for nå har jeg logget av for å stelle i stand jul sammen med gutta mine.

 

Jeg ønsker dere alle en riktig GOD OG MATGLAD JUL!

JULENS DEILIGE SALATER

Jeg elsker fargerike salater hvor grønnsaker, frukt og bær skaper skikkelig feststemning i salatbollen. Bytt gjerne ut noe av det tradisjonelle tilbehøret med en salat, eller lag en salat i tillegg. Her er fem favoritter som jeg gjerne serverer til min familie i jula.

DE 10 MEST POPULÆRE SØTE JULEOPPSKRIFTENE

Det er utrolig gøy å se at så mange klikker seg inn på bloggen når de skal bake og lage søtsaker til jul! Hittil i desember har bloggen faktisk hatt mer enn 2 millioner sidevisninger! Jeg har derfor tatt en titt på statistikken for å se hvilke oppskrifter som er de mest populære. Her er de mest populære søte juleoppskriftene i år.

24 SPISELIGE JULEGAVETIPS

Da er tiden inne for å begynne tenke på juleforberedelser, julegaver og sånn. Hva med å gi bort en eller flere spiselige julegaver i år? Det ligger jo mye kjærlighet og omtanke i en hjemmelaget gave, for du gir jo bort det fineste og mest verdifulle du har – nemlig tiden din. Og det varmer ekstra, i tillegg til at det smaker godt. Her kommer 24 smakfulle, spiselige julegavetips – fra meg til deg.

NY KOKEBOK – TRINES HVERDAGSMAT

Lurer du på hva du skal kjøpe til familie og venner til jul? Nå kan du kjøpe en signert utgave av den nye kokeboken min TRINES HVERDAGSMAT. Kokeboken passer til alle som ønsker inspirasjon til sunne, smakfulle og enkle middager. En gave som blir ekstra god å ta frem når hverdagen banker på igjen på nyåret!

MAT TIL MANGE – HVA SKAL JEG SERVERE OG HVOR MYE?

Jeg får nesten daglig spørsmål fra dere lesere som blant annet ønsker tips om menyer, spørsmål om beregning av mengde mat, om forberedelser og slikt – spesielt når det er mange til bords. Jeg har dessverre ikke kapasitet til å svare alle som spør, og har derfor samlet mine beste tips som kanskje kan være til hjelp neste gang du skal invitere til lunsj, middag eller fest.

TI KJEKSFAVORITTER

Hvem klarer vel å motstå deilige og sprø kjeks – og et glass kald melk eller en god kopp kaffe? Ikke denne jenta! Jeg elsker kjeks, og jeg elsker å bake kjeks. Fyll gjerne opp en kakeboks du også. Her er ti smakfulle, sprø favorittoppskrifter.

LANSERINGSFESTEN – TRINES HVERDAGSMAT

Torsdag den 10. oktober var det lanseringsfest for min fjerde kokebok Trines hverdagsmat. Og hvilken fest det ble! Cappelen Damm hadde lagt rød og hvit rutede duker på de runde bordene, og dekorert med levende lys. Det ble servert kyllingsuppe med karri, tomat og eple, med nan til. Stemningen var god, lun og «nedpå», akkurat slik den skal være når man skal feire en kokebok med hverdagsmat.

TRINES HVERDAGSMAT ER HER + PÅ GOD MORGEN NORGE I DAG

Den nye kokeboken min Trines hverdagsmat er endelig ute i bokhandler og nettbutikker! Alle timer med planlegging, innkjøp, bæring av varer, kokkelering, testing, smaking, styling, fotografering, oppvask, redigering og utallige timer foran macen – er glemt. Nå er jeg bare veldig glad og utrolig stolt over hva jeg har laget!

SJU VARMENDE GRYTERETTER MED SMAK AV HØST

Det er definitivt høst i luften, og butikkene bugner av deilige norske råvarer som er i sesong akkurat nå. Høsten er også tid for å fyre i peisen, tenne stearinlys og invitere familie og/eller venner på en varmende gryterett. Her sju deilige gryteretter med smak av høst. Hvilken frister mest?

NOMINERT TIL INGRID ESPELID HOVIGS MATKULTURPRIS!

Hurra, jeg er nominert til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2019! Matkulturprisen skal gå til en person «som har utmerket seg spesielt ved å formidle sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske». Vinneren kåres delvis på bakgrunn av publikumsstemmer og fagjuryens stemmer. Dersom du mener jeg er en verdig vinner håper jeg at du vil stemme på meg – HER.

VELKOMMEN PÅ LANSERINGSFEST 10. OKTOBER KL. 18

I uke 40 kommer den nye kokeboken min TRINES HVERDAGSMAT ut i bokhandler og nettbutikker, og det må vi feire! Jeg inviterer herved til lanseringsfest 10. oktober kl. 18 i Cappelen Damms lokaler i Akersgata 47/49. Her er programmet for kvelden.

TRINES HVERDAGSMAT – ENDELIG FERDIG!

HURRA – nå er endelig den nye kokeboken min TRINES HVERDAGSMAT helt ferdig, og ble i går sendt til trykkeriet! Nå kan du forhåndsbestille et signert eksemplar, og du kan også melde deg på lanseringsfesten den 10. oktober.

ÅTTE HVERDAGSMIDDAGER PÅ UNDER 30 MINUTTER

Hverdagen banker igjen på døren. Jobb og skole venter, og det gjør også det stadig tilbakevendende spørsmålet «hva skal vi ha til middag i dag?». Her har jeg samlet åtte smakfulle middagsoppskrifter som står på bordet innen en halvtime, hvis du er litt kjapp på labben (eller får hjelp til litt kuttearbeid i starten).

REISEBREV FRA LIGURIA

Vårens matreise gikk til idylliske Liguria i Italia. Med på turen, som var i regi av By K, hadde jeg med meg 14 matglade nordmenn, og flinke Caroline som tok godt vare på oss fra begynnelse til slutt.

GRØNT TILBEHØR PÅ GRILLEN – 8 FAVORITTER

Jeg elsker å grille, og griller gjerne også tilbehøret som serveres sammen med grillmaten. Jo mer tilbehør og mer farger, desto bedre – hjemme hos oss er det tilbehøret som spiller hovedrollen. Her har jeg samlet noen av mine «grønne» favoritter på grillen.

ST. HANS-MENYEN

Det er straks St. Hans og da er det lov å kose seg litt ekstra. Inviter familie og venner på besøk, og lag for eksempel en rett hver. Her er mitt forslag til treretters meny.

Min Handleliste