Sommerruller med peanøttsaus

Hvilke planer har du for sommerferien? Du hadde kanskje tenkt å nyte solen på en hvit strand og oppdage nye og spennende smaker på et sted langt hjemmefra? Sommerferien blir kanskje ikke helt som opprinnelig planlagt, men vi har jo så mye fint å by på i Norge også, selv om været ikke alltid er til å stole på. Og uansett vær så har vi mange gode norske råvarer fra stolte lokalmatprodusenter som bør stå på menyen i sommer. Og så kan du innimellom prøve å gjenskape de gode smakene fra sørlige strøk på ditt eget kjøkken.

 

Vi er heldige som har egen hytte ved sjøen som vi skal være på i sommer. På hytta skal jeg blant annet kose meg og lage sommermat til/sammen med familie og venner – blant annet fra min siste kokebok Trines hverdagsmat. Her er det mange retter som smaker ekstra godt på sommeren, og som ikke er å finne på bloggen. Ønsker du inspirasjon til deilig sommermat anbefaler jeg deg å slå til nå, for kokeboken er fortsatt på salg til halv pris flere steder, blant annet her.

 

Her er noe av det jeg planlegger å lage fra Trines hverdagsmat i sommer. Det ble ingen Kretatur på oss i år, men greske kjøttboller skal uansett nytes til fulle, sammen med gresk salat, tzatziki og pita (side 167). Og jammen tror jeg at jeg skal ta en tur innom Midt-Østen og nyte falafel, tabbouleh, hummus og fargerike salater også (s. 100-109).

Kollage Trines hverdagsmat

Turen går også i retning Asia hvor jeg skal nyte en deilig «kylling korma med tomatsalat og cashewnøtter» (side 146), en utrolig smakfull «grønnsakscurry med blomkål» (side 97) og en nydelig «asiatisk fiskegryte» hvor friske asiatiske smaker møter norsk sjømat i en fargerik gryte (side 112).

Kollage Trines hverdagsmat

Og apropos fisk så kommer jeg garantert til å ta for meg av flere av favorittene i fisk- og sjømatkapittelet, for eksempel «fransk fiskegryte med sei og blåskjell» (side 115), «fiskekaker med thaisalat og spicy chilidressing» (s. 120) og «fiskepinner med ertepuré og tartarsaus» (side 124).

Selvsagt så vil også lette sommerretter som «reinsdyrwraps med teriyakisaus» (side 73), «risotto med asparges og spinat» (side 58) og «sommerruller med peanøttsaus» (side 61) stå på menyen.

Kollage Trines hverdagsmat

De fleste av rettene i Trines hverdagsmat er kjappe å lage og står på bordet innen en halvtime – slik at du slipper å henge så alt for mye over grytene nå i ferien. Les mer om «Trines hverdagsmat» her og ta gjerne en liten sniktitt her. Løp og kjøp for fine matopplevelser i sommer – og så er det også mye godt for høsten og vinteren, når hverdagen banker på døren igjen etter ferien. Du får kjøpt boken i de fleste bokhandler og nettbutikker (for eksempel her), og som e-bok her (kr. 218).

 

Ha en fin og matglad sommer!

Trines hverdagsmat

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Helt super bok! Jeg bruker den masse. Jeg er vegetarianer, mannen er ikke. I denne boka finner jeg masse inspirasjon og gode oppskrifter så jeg kan lage middager som ivaretar oss begge. Anbefales!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste