2020 er straks historie og det er på tide å stoppe opp litt, klappe seg selv på skulderen og ta et tilbakeblikk på året vi straks har bak oss.

 

Trines matblogg har blitt jevnlig oppdatert gjennom hele året, og inneholder nå mer enn 2500 oppskrifter. Bloggen har hatt høyt og jevnt besøk gjennom hele året – i skrivende stund har det vært mer enn 42 millioner sidevisninger på bloggen i 2020! Som følge av koronapandemien har nok mange tilbragt mer tid hjemme og hatt tid og anledning til å bruke mer tid på kjøkkenet. Det har jeg også merket på bloggen, med en kraftig økning i besøkstall og henvendelser spesielt i mars, april, mai og juli. At flere har hatt tid og anledning til å lage mer hjemmelaget mat og samles rundt bordet hjemme er i det minste en hyggelig «bivirkning» av koronaen.

Hver uke er ukens ukemeny det mest populære innlegget, men noen oppskrifter er selvsagt mer populære enn andre. Øverst på listen står kanelsnurrer som har hatt 381 792 «klikk» i år! Det kan det bli mange kanelsnurrer av! Les mer om det og de 14 andre oppskriftene som fikk flest “klikk” i 2020, se her.

 

Mer enn 38 500 har opprettet profil på nettsiden og tatt de nye funksjonene i bruk, for blant annet å lagre egne favoritter og lage egne ukemenyer – og ikke minst få levert matvarer hjem på døren fra meny.no. I overkant av 55 000 mottar ukentlig også nyhetsbrevene med blant annet oppskrifter, ukemenyer og tips (meld deg gjerne på her dersom du ønsker å motta nyhetsbrev og bla. få tilgang til ukemenyen for den kommende uken noen dager før den publiseres på bloggen).

Vixen - juryens hederspris Trine Sandberg

2020 begynte så bra, blant annet med juryens hederspris under Vixen Influencer Awards! Her er juryens begrunnelse: «Det å bli en del av den norske folkesjelen er ikke alle forunt. Det er ikke mange i hver generasjon som blir en del av vårt felles språk – av det vi forholder oss til som en selvfølgelighet i hverdagen. Vinneren av juryens ærespris har gått fra å være en mulig kategorivinner i sin sjanger, år etter år, til på sett å vis å ha blitt hele kategorien. Det er få som har påvirket mer enn det denne personen har gjort over så lang tid. Hun har rett og slett påvirket dagliglivet til tusenvis av nordmenn – nemlig hva vi har på middagsbordet.» Det var utrolig gøy og overraskende!

 

Selv fikk jeg være med å dele ut prisen for Årets drikk (til Ulvik frukt og cideri) under finalen i Det norske måltid, hvor jeg også var delfinale- og finaledommer.

Mange av planene for 2020 ble det dessverre ikke noe av på grunn av koronapandemien. Blant annet ble flere foredrag og boksigneringer avlyst, samt matreise til Paris og Madrid. Men, jeg fikk heldigvis arrangert en vellykket matreise til mitt kjære Trøndelag i oktober, før Norge mer eller mindre stengte ned igjen. Reisebrev fra turen finner du her.

 

Men alt i alt så har det vært et aktivt og arbeidskrevende, men likevel fint matbloggerår selv om ikke alt gikk helt etter planen. Jeg føler meg utrolig privilegert som får muligheten til å jobbe med det jeg liker aller best – nemlig lage mat, fotografere, skrive og dele mine matopplevelser.

 

Selv om jeg står alene bak alt innhold på både blogg og i bøker, så har jeg likevel et bra team som hjelper og støtter meg. Jeg vil i denne sammenheng takke mitt management i AdlinkMedia som er fine støttespillere og som tar seg av de fleste kommersielle avtalene mine, Cappelen Damm som jeg samarbeider med om kokebøkene mine, samt Kodeks og Syse som tar seg av teknisk utvikling og drift av bloggen. Jeg vil videre takke min hovedsamarbeidspart MENY, annonsører og øvrige samarbeidsparter i 2020, som har bidratt til å gjøre alt dette mulig!

MEN, bloggen har ikke vært det den er uten dere lesere. Jeg vil derfor takke for alle hyggelige eposter, tilbakemeldinger, innspill, kommentarer og heiarop jeg har fått i løpet av i dette året! Det er en viktig motivasjonsfaktor og inspirasjon for meg!

 

Tusen, tusen takk for et fantastisk 2020, selv om alt ikke gikk helt etter planen! Jeg håper dere blir med videre også – for i 2021 har jeg mange nye gode oppskrifter på blokken som jeg gleder meg til å utvikle, fotografere og dele med dere! Jeg har også laget en skisse til en ny kokebok, nummer 5 i rekken. Hva som er hovedtema i den skal jeg fortelle litt mer om litt senere, men jeg kan røpe at dette blir noe helt nytt!

 

Jeg har også planer om å reise litt rundt i landet og holde foredrag, boksigneringer ol. når koronapandemien er mer under kontroll – kanskje vi sees da?

 

JEG ØNSKER DERE ALLE ET GODT NYTT ÅR!

 

Portretter: Mona Nordøy, Vixen, Det norske måltid og Gry Traaen. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste