Trine spiser pasta foto: Mona Nordøy

2019 er straks historie og det er på tide å stoppe opp litt, klappe seg selv på skulderen og ta et tilbakeblikk på året vi straks har bak oss.

 

Trines matblogg har blitt oppdatert med 2-3 nye oppskrifter pr. uke gjennom hele året, og inneholder nå mer enn 3000 oppskrifter. Bloggen har hatt høyt og jevnt besøk gjennom hele året – i skrivende stund har det vært mer enn 40 millioner sidevisninger på bloggen i 2019! Hver uke er ukens ukemeny det mest populære innlegget, men noen oppskrifter er selvsagt mer populære enn andre – ta en titt på de 15 mest populære oppskriftene her.

 

Mer enn 30 000 har opprettet profil på nettsiden og tatt de nye funksjonene i bruk, for blant annet å lagre egne favoritter og lage egne ukemenyer – og ikke minst få levert matvarer hjem på døren fra meny.no. Mer enn 32 000 mottar også nyhetsbrevene fra Trines matblogg som sendes ut 1-4 ganger pr. måned (meld deg gjerne på her dersom du ønsker å motta nyhetsbrev).

 

Årets største prosjekt har nok vært min nye kokebok Trines hverdagsmat som ble lansert i oktober. Boken har som det fremgår av tittelen hovedfokus på hverdagsmat, og de fleste rettene står på bordet innen 30 minutter (les mer om boken her). Dette blir min fjerde bok, og jeg er så utrolig stolt av resultatet. Vi feiret boken med et flott lanseringsarrangement, med blant annet minikonsert med Jørn Hoel og bokbad av Fridjof Nilsen (les mer her). Jeg har i tillegg arrangert lanseringsmiddag og bokbad i Trondheim, og suppe og bokbad i Tromsø – og jeg håper at 2020 byr på flere slike anledninger.

 

Jeg har også i år vært en av dommerne i Det Norske Måltid, både som delfinaledommer og finaledommer. Det Norske Måltid er råvarenes “Oscarutdeling” og kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge. Konkurransen har som formål å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon – og det lykkes vi med! Dette er faktisk min sjette sesong som dommer, og jeg er utrolig stolt av å være en del av dette – og få jobbe sammen med noen av landets fremste kokker og andre flinke aktører innen mat og drikke. Den 10. januar går årets finaleshow av stabelen, og da reiser jeg til Stavanger for å være en av prisutdelerne! Det ser jeg frem til!

 

Jeg har også vært en del i media i år, som for eksempel portrettintervju i VG (Suksesshistorien), besøk i God morgen Norgeintervju i avisa Sør Trøndelag, P2-portrettet i NRK, samt at jeg var gjest i Romerikes blads podcast + Matvrakpodden. Du finner de fleste intervjuer og mediesaker samlet her.

 

Jeg har også i år holdt noen foredrag, og flere står på agendaen i 2020. Jeg har gjennomført en matreise i år, til vakre Liguria (les reisebrev her), og til våren går turen til Paris (det er fortsatt noen plasser igjen, les mer her).

 

Dette var et lite tilbakeblikk på et aktivt og arbeidskrevende, men morsomt matbloggerår. Jeg føler meg utrolig priviligert som får muligheten til å jobbe med det jeg liker aller best, nemlig lage mat, fotografere, skrive og dele matopplevelser. Jeg vil i denne sammenheng takke mitt management i AdlinkMedia som er fine støttespillere og som tar seg av de fleste kommersielle avtalene mine, Cappelen Damm som jeg samarbeider med om kokebøkene mine, Kodeks og Syse som tar seg av teknisk utvikling og drift av bloggen, samt MENY, annonsører og øvrige samarbeidsparter i 2019 som har bidratt til å gjøre dette mulig!

 

MEN, bloggen har ikke vært det den er uten dere lesere. Jeg vil derfor takke for alle hyggelige eposter, tilbakemeldinger, innspill, kommentarer, nominasjoner, stemmer og heiarop jeg har fått i løpet av i dette året! Det er en viktig motivasjonsfaktor og inspirasjon for meg! Tiden rekker dessverre ikke til til å svare hver enkelt av dere, men dere skal vite at jeg gjør så godt jeg kan!

 

Jeg nådde de fleste av målene mine for 2019, men ikke alle. Jeg ser derfor frem til blanke ark og nye muligheter i 2020. Jeg kommer fortsatt til å ha hovedfokus på å utvikle og dele nye, enkle og smakfulle oppskrifter. Tusen takk for et fantastisk 2019! Jeg håper dere blir med videre også – for i 2020 har jeg mange nye gode oppskrifter på blokken som jeg gleder meg til å utvikle, fotografere og dele med dere!

 

JEG ØNSKER DERE ALLE ET GODT NYTT ÅR!

 

Foto: Mona Nordøy

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste