Annonse

Matreise Paris

I samarbeid med KinaReiser/By K inviterer jeg deg med på en spennende og unik matreise til Paris den 23-26. april! Med sine tusenvis av restauranter og caféer er Paris et gastronomisk mekka. Det dukker stadig opp nye restauranter, men det finnes også de som alltid har vært der. Og ikke minst, alle de forskjellige delikatessebutikkene og markedene. Paris er uten tvil verdens gourmethovedstad – og det skal vi nyte disse dagene!

 

Med meg på turen har jeg Charlotte L. Molstad som har bodd i Frankrike i mange år, og har arrangert en tur for meg tidligere (Provence & Cassis). I tillegg vil vi på matvandringene ha med oss lokal matglad guide som vet hvor man finner byens gastronomiske perler som turistene vanligvis ikke finner frem til. Her er programmet i korte trekk:

 

TORSDAG 23. APRIL

Vi ankommer Charles de Gaulle flyplass tidlig ettermiddag og reiser direkte til hotellet. Vi skal bo godt og sentralt på 4-stjerners hotell i området Luxembourg-Montparnasse. Den første kvelden blir det en liten aperitif på en av kafeene i området, før vi skal spise middag på en skikkelig tradisjonell og parisisk restaurant.

 

FREDAG 24. APRIL

Etter en god natt søvn og en deilig frokost drar vi til Le Marais, hvor vi skal spasere på brosteinsbelagte gater og få et innblikk i områdets historie, besøke kjente landemerker og skjulte perler. Det blir 6-8 stopp underveis hvor vi skal innom små butikker for å smake på typiske franske delikatesser. Deretter er det matkurs hvor vi skal lære å lage franske makroner fra bunnen av. Kveldens middag spiser vi på en av byens mer moderne og chice restauranter.

Matreise Paris

LØRDAG 25. APRIL

Vi starter dagen i et annet område av byen, Rue Montorgueil, hvor vi finner Paris eldste markedsgater. Her finnes ost, fisk, kjøtt, grønnsaker, søtsaker og lekre dagligvarebutikker – og vi skal selvsagt innom noen av disse og få noen smakebiter. Etter en enkel lunsj er det satt av tid til shopping, for den som ønsker det. Selv ser jeg blant annet frem til å handle i kjøkkenutstyrsbutikken i Les Halles.

 

Deretter en liten stopp på en av byens kafeer for å nyte et glass vin, før det blir matkurs, i lokaler med utsikt over Seinen. Vi skal lage en klassisk treretters fransk meny, som blir kveldens middag, sammen med deilige franske viner og ost innkjøpt under dagens matvandring.

Matreise Paris

SØNDAG 26. APRIL

Etter frokost og utsjekk blir det en times sightseeing med buss (forbi blant annet Eiffeltårnet, Invalidedomen, Trocadero og Champ Elysees), før vi ender i Montmartre, hvor Charlotte loser oss gjennom gatene. Vi stopper for søndagsbrunsj på et av byens nye steder, trendy og litt annerledes. Deretter er det transfer til flyplassen og hjemreise.

 

Programmet i sin helhet kan du lese HER.

 

Det unike med mine matreiser

Innholdet på denne turen (som de øvrige) er gjennomtenkt og unikt, og vi tas fra den ene «happeningen» til den andre. Vi får oppleve ting som man vanligvis ikke kan gjøre på egen hånd, man kommer i kontakt med lokale personer som bidrar faglig i form av kurs, guiding, smakinger ol. – og ikke minst kommer man sammen med andre med samme interesse for mat, vin og reise. Dette er min 12 matreise og jeg opplever alltid et unikt samhold i gruppene mine, og det er slett ikke noe problem å reise alene, hvis du lurer på det. Her blir alle inkludert, enten man reiser alene eller flere sammen. Mange har også vært med på flere turer tidligere, noe jeg tar som et kvalitetstegn.

 

Matkursene er uformelle og krever ingen spesielle forkunnskaper. Her bidrar man i den grad man ønsker, og selvsagt nipper vi i et glass vin eller to mens vi kokkelerer. Alle som er med på turene får også et eget «Trines matblogg-forkle».

 

Les om de tidligere matreisene mine her.

 

PÅMELDING

Prisen for hele turen er kr. 19 995,- som inkluderer alt som står i programmet (se nærmere spesifikasjon her). Det er i utgangspunktet ikke nødvendig å ta frem lommeboken under oppholdet, med mindre du ønsker å handle med deg noe hjem eller ønsker å være med å ta et glass i baren etter middagen.

 

Bli med da vel! Ta med deg en venninne/venn, eller reis alene. Meld deg på HER.

 

Dersom du har spørsmål kan du ta kontakt med By K på [email protected] eller meg på [email protected]

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.