Borddekking januar

Mange har etterlyst «Månedens treretters«, en månedlig bloggpost med forslag til treretters meny som passer spesielt godt den aktuelle måneden. Etter to års pause tar jeg den gjerne opp igjen. I disse spesielle tider med sosial nedstengning og strenge tiltak har jeg valgt en enkel meny du kan lage sammen med eller til kohorten din. Denne måneden kan jeg friste med deilige munnfuller med røkt laks, en varmende gryterett med gratinert kylling og en smakfull «pimpet» sjokoladekake til dessert.

 

# FORRETT #

Lakserull med kremostfyll

Vi starter med lakserull med pepperrotkrem som anrettes på rugbrød eller annet godt brød.

 

#HOVEDRETT #

Gratinert kylling med spinat, paprika og parmesan

Til hovedrett forslår jeg gratinert kylling med paprika, spinat og parmesan, en populær alt-i-ett-form med mør og smakfull kylling med sprøtt parmesanlokk, fargerike grønnsaker og en deilig fløtesaus.

 

# DESSERT #

Sjokoladekake med salt karamellsaus

Som en søt avslutning passer det godt med sjokoladekake med salt karamellsaus og karamellisert hvit sjokolade. Med en kule vaniljeis blir dette en aldri så liten høydare i disse rare tider vi er i.

 

# VINTIPS? #

 

Ta med deg menyen på Vinmonopolet og be om tips der. Si hva slags vin du vanligvis foretrekker og du vil da forhåpentligvis få tips som både matcher rettene og dine preferanser. Der får du også tips om alkoholfrie alternativer.

 

 

VELBEKOMME!

 

Ta gjerne også en titt på de øvrige menyene i serien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.