På søndag er det morsdag, fastelavn og Valentinesdagen – og det på en og samme dag! Det er dårlig gjort akkurat i år, som vi virkelig hadde trengt å spre disse dagene litt utover. Men, hva med å spre det utover helga i det minste? Her er mitt forslag til en enkel og smakfull treretters meny. Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.

 

# FORRETT #

Coppaskinke med fikenvinaigrette

Vi starter med en kjapp, enkel og smakfull forrett som du slenger sammen i en fei, nemlig coppaskinke med salat, parmesan og en nydelig fikenvinaigrette. Dersom du ønsker en kjøttfri forrett kan du bytte ut forretten med tomat- og mozzarellasalat med syltet rødløk.

 

 

#HOVEDRETT #

TORSK MED CHORIZOSALSA OG SØTPOTETMOS

Til hovedrett foreslår jeg torsk (eller aller helst skrei) med chorizosalsa og søtpotetmos med et hint av chili. Dersom du ønsker en kjøttfri hovedrett kan du bytte ut chorizoen med soltørket tomat.

 

 

# DESSERT #

Creme brulee med appelsin og kanel

Som en søt avslutning passer det godt med en silkemyk crème brûlée med et hint av appelsin og kanel under det sprø sukkerlokket.

 

 

# VINTIPS? #

 

Ta med deg menyen på Vinmonopolet og be om tips der. Si hva slags vin du vanligvis foretrekker og du vil da forhåpentligvis få tips som både matcher rettene og dine preferanser. Der får du også tips om alkoholfrie alternativer.

 

 

VELBEKOMME!

 

Ta gjerne også en titt på de øvrige menyene i serien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.