Oppskriften på torsk med chorizosalsa som jeg tidligere har publisert her er utrolig populær, og det er ikke det minste rart. Den spicy chorizosalsaen gir god smak til den nøytrale fisken, og ikke minst er den en fryd for øyet. Torsk og chorizosalsa får her selskap av en deilig søtpotetmos med et hint av lime og chili. Dette kan fort bli en ny favoritt, enten det er hverdag, helg eller fest.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PANNESTEKT TORSK

700 g torskefilet eller skrei
grovt salt eller flaksalt
nøytral olje til steking
2 ss smør
2 fedd hvitløk
2-3 kvister timian
salt og pepper

SØTPOTETMOS

700 g søtpotet
3 poteter
1/2 rød chili , grovt hakket
1-2 ss smør
1/2 lime , saften
salt og pepper

CHORIZOSALSA

3 ss pinjekjerner
1 dl olivenolje
150 g chorizopølse , i små terninger
1 fedd hvitløk , finhakket
1/4 rød chili , finhakket
timian eller persille

TILBEHØR

1 bunt asparges eller aspargesbønner

SLIK GJØR DU

Del fisken i fire jevnstore biter. Strø over litt havsalt eller flaksalt på den ene siden og la fisken hvile i 10-15 minutter.

Mens fisken trekker salt, lager du søtpotetmosen. Skrell søtpoteter og poteter og del opp i biter av omtrent lik størrelse. Ha dem i en gryte og fyll opp med vann slik at potetene akkurat dekkes av vannet. Tilsett litt limesaft og chili, og la det koke til potetene er passe møre, etter ca. 20 minutter alt etter hvor store biter du har delt dem opp i. Hell av kokevannet og mos potetene til en fin puré, som du smaksetter med salt, pepper, litt smør og eventuelt litt mer limesaft. Hvis du synes mosen blir for fast, kan du eventuelt tilsette litt melk. Hold mosen varm.

Fjern skinnet på chorizoen og skjær den opp i små terninger. Hakk opp hvitløk og chili, og rist pinjekjernene i en tørr stekepanne. Stek pølsebitene i litt olje, til de er sprø. Tilsett resten av oljen, hvitløk og chili, og la det få surre ca. ett minutt på svak varme. Pass på at hvitløken ikke blir brent. Rett før servering tilsetter du pinjekjerner og finhakkede krydderurter.

Skyll av saltet og tørk fisken med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med litt salt og nykvernet sort pepper. Ha litt nøytral olje i stekepannen og stek fisken med skinnsiden ned på middels varme. La den steke til den får en gyllen og fin brunfarge, og snu deretter fisken. Skru ned varmen litt og tilsett ca. 2 ss smør, hvitløk og timiankvistene. La fisken steke 2-3 minutter til, til den begynner å “flake” seg. Bruk en spiseskje og drypp litt av stekesjyen over fisken mens den steker.

Kok aspargesen i 2-3 minutter i lettsaltet vann, til de er møre og fine.

Ha en raus klatt med søtpotetmos på tallerkenen og plasser torskestykket forsiktig oppå. Server aspargesen ved siden av, og drypp deretter chorizosalsaen over fisken.

TORSK MED CHORIZOSALSA OG SØTPOTETMOS

VINTIPS

 • Charles Smith Kung Fu Girl Riesling 2019 (Washington, USA)
  Pris: kr 174,90 (varenummer: 9422101)
  En smakseksplosjon av en rett! Torsk spiller hovedrollen, men viktige og smaksrike medspillere er asparges, søtpotet og spicy chorizo. Det er ikke mange druer som klarer denne balansekunsten, men riesling kan!  «Er du i tvil velger du riesling» er mitt mantra. Du trår sjeldent feil med riesling. Denne er fra USA og det amerikanske klima er både varmere og mer solrikt enn det tyske, der denne druen har sitt hovedsete. Her får du litt ekstra fylde og solmoden fruktighet som matcher smakene i denne retten perfekt. 
 • Vintipsene er gitt av Sara Døscher som er vinkelner med over 20 års erfaring i bransjen. Lytt gjerne på podcasten hennes Fredagstipset – vin til helgen.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Å herlighet for en fantastisk, nydelig rett Ble så hinsides deilig! For noen gode kombinasjoner av himmelske smaker Vi ELSKET denne retten! Du er fantastisk dyktig! Takk

  1. Herlig, så hyggelig å høre at retten falt i smak! Den er en favoritt her i huset også, og skal på menyen igjen om ikke så alt for lenge. 🙂

 2. Jeg har laget den forrige variasjonen din tidligere, så nå vil jeg prøve denne. Lurer bare på to ting. Ser du har fjernet soltørkede tomater i denne salsaoppskriften. Tilfeldig eller av en grunn? Jeg lurer også på om det går greit å lage chorizosalsa og søtpotetpuré dagen før, eller om smaken da forringes.

  Tusen takk for all inspirasjon og matglede du gir.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste