
Oppskriften på torsk med chorizosalsa som jeg tidligere har publisert her er utrolig populær, og det er ikke det minste rart. Den spicy chorizosalsaen gir god smak til den nøytrale fisken, og ikke minst er den en fryd for øyet. Torsk og chorizosalsa får her selskap av en deilig søtpotetmos med et hint av lime og chili. Dette kan fort bli en ny favoritt, enten det er hverdag, helg eller fest.
Ingredienser
PANNESTEKT TORSK
700 g | torskefilet eller skrei |
grovt salt eller flaksalt | |
nøytral olje til steking | |
2 ss | smør |
2 fedd | hvitløk |
2-3 kvister | timian |
salt og pepper |
SØTPOTETMOS
700 g | søtpotet |
3 | poteter |
1/2 | rød chili |
1-2 ss | smør |
1/2 | lime , saften |
salt og pepper |
CHORIZOSALSA
3 ss | pinjekjerner |
1 dl | olivenolje |
150 g | chorizopølse , i små terninger |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
1/4 | rød chili , finhakket |
timian eller persille |
TILBEHØR
1 bunt | asparges eller aspargesbønner |
SLIK GJØR DU
Del fisken i fire jevnstore biter. Strø over litt havsalt eller flaksalt på den ene siden og la fisken hvile i 10-15 minutter.
Mens fisken trekker salt, lager du søtpotetmosen. Skrell søtpoteter og poteter og del opp i biter av omtrent lik størrelse. Ha dem i en gryte og fyll opp med vann slik at potetene akkurat dekkes av vannet. Tilsett litt limesaft og chili, og la det koke til potetene er passe møre, etter ca. 20 minutter alt etter hvor store biter du har delt dem opp i. Hell av kokevannet og mos potetene til en fin puré, som du smaksetter med salt, pepper, litt smør og eventuelt litt mer limesaft. Hvis du synes mosen blir for fast, kan du eventuelt tilsette litt melk. Hold mosen varm.
Fjern skinnet på chorizoen og skjær den opp i små terninger. Hakk opp hvitløk og chili, og rist pinjekjernene i en tørr stekepanne. Stek pølsebitene i litt olje, til de er sprø. Tilsett resten av oljen, hvitløk og chili, og la det få surre ca. ett minutt på svak varme. Pass på at hvitløken ikke blir brent. Rett før servering tilsetter du pinjekjerner og finhakkede krydderurter.
Skyll av saltet og tørk fisken med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med litt salt og nykvernet sort pepper. Ha litt nøytral olje i stekepannen og stek fisken med skinnsiden ned på middels varme. La den steke til den får en gyllen og fin brunfarge, og snu deretter fisken. Skru ned varmen litt og tilsett ca. 2 ss smør, hvitløk og timiankvistene. La fisken steke 2-3 minutter til, til den begynner å “flake” seg. Bruk en spiseskje og drypp litt av stekesjyen over fisken mens den steker.
Kok aspargesen i 2-3 minutter i lettsaltet vann, til de er møre og fine.
Ha en raus klatt med søtpotetmos på tallerkenen og plasser torskestykket forsiktig oppå. Server aspargesen ved siden av, og drypp deretter chorizosalsaen over fisken.
VELBEKOMME!
Hei! Skal chilien hakkes opp, eller has direkte «heil» oppi vatnet for å setje smak?