
Enklere kan det knapt gjøres, og godt er det også! Tynne skiver med coppaskinke toppet med en frisk salat, rause skiver med parmesan, pinjekjerner - og ikke minst en smakfull fikenvinaigrette som får denne retten til å skinne i all sin enkelhet. Dette er en ypperlig forrett enten dere er få eller mange til bords, og den gjør også stor suksess på en buffet.
Ingredienser
COPPA & SALAT
20 skiver | coppaskinke (ca. 150 g) eller annen god skinke |
60 g | småbladsalat eller ruccula |
2 ss | pinjekjerner |
parmesan | |
flaksalt |
FIKENVINAIGRETTE
1 | tørket fiken , i små biter |
4 ss | extra virgin olivenolje |
2 ss | balsamicoeddik (vellagret type) |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne og sett til side. Rør sammen ingrediensene til fikenvinaigretten. Du bør her benytte en søt, fyldig og vellagret balsamicoeddik.
Fordel coppaskinke, salat og pinjekjerner på 4 tallerkener. Drypp fikenvinaigretten over og høvle over litt parmesan.
Nytes med godt brød til, for eksempel eltefritt landbrød – og gjerne med noe godt i glasset.
TIPS
- Vinaigretten kan gjerne lages tidligere på dagen, men bør ikke blandes med salaten før rett før servering.
- Varier gjerne med soltørkede tomater isteden for fiken.
- Dersom dere er mange til bords kan du gjerne anrette alt på et stort fat som gjestene kan forsyne seg av selv. Da må du eventuelt beregne litt ekstra.
- Ønsker du inspirasjon til flere forretter? Du finner alle forrettene samlet her.
VELBEKOMME!