Enklere kan det knapt gjøres, og godt er det også! Tynne skiver med coppaskinke toppet med en frisk salat, rause skiver med parmesan, pinjekjerner - og ikke minst en smakfull fikenvinaigrette som får denne retten til å skinne i all sin enkelhet. Dette er en ypperlig forrett enten dere er få eller mange til bords, og den gjør også stor suksess på en buffet.

Annonse

Ingredienser

COPPA & SALAT

20 skiver coppaskinke (ca. 150 g) eller annen god skinke
60 g småbladsalat eller ruccula
2 ss pinjekjerner
parmesan
flaksalt

FIKENVINAIGRETTE

1 tørket fiken , i små biter
4 ss extra virgin olivenolje
2 ss balsamicoeddik (vellagret type)
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Coppaskinke med fikenvinaigrette

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne og sett til side. Rør sammen ingrediensene til fikenvinaigretten. Du bør her benytte en søt, fyldig og vellagret balsamicoeddik.

Fordel coppaskinke, salat og pinjekjerner på 4 tallerkener. Drypp fikenvinaigretten over og høvle over litt parmesan.

Nytes med godt brød til, for eksempel eltefritt landbrød – og gjerne med noe godt i glasset.

TIPS

  • Vinaigretten kan gjerne lages tidligere på dagen, men bør ikke blandes med salaten før rett før servering.
  • Varier gjerne med soltørkede tomater isteden for fiken.
  • Dersom dere er mange til bords kan du gjerne anrette alt på et stort fat som gjestene kan forsyne seg av selv. Da må du eventuelt beregne litt ekstra.
  • Ønsker du inspirasjon til flere forretter? Du finner alle forrettene samlet her.

Coppaskinke med fikenvinaigrette

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.