ANNONSE - BY K

I samarbeid med By K inviterer jeg deg med på en spennende og unik matreise til Trøndelag fra torsdag 29. oktober til søndag 1. november 2020. Bli med meg «hjem» til Trondheim, Norges kulinariske hovedstad, og Stjørdalsføret med sine mange lokale matprodusenter! Med verdens beste sjømat fra isklar fjord, kjøtt og vilt fra ruvende fjellområder og duggfriske grønnsaker fra landområdene er Trøndelag hele Norges spiskammer. Med de fantastiske råvarene innen rekkevidde har flere og flere flinke kokker og produsenter etablert seg i området, og Trøndelag har virkelig klart å skape noe unikt.

 

Jeg er selv født og oppvokst i Trondheim, og har ved hjelp av mine flinke matvenner i Trøndelag satt sammen et unikt program, hvor jeg tar deg med på en reise i de gode smakene området har å by på, og vi skal møte mange flinke folk underveis som har mat og matglede i fokus. Programmet i sin helhet finner du her. Her er en kort oppsummering av turen:

 

TORSDAG 29. OKTOBER

Vi skal bo godt og sentralt på Britannia hotell, som er en opplevelse i seg selv. Vi møtes i vinbaren hvor jeg ønsker velkommen med bobler og snacks, og orienterer om programmet for turen. Hotellet har en fantastisk spa- og treningsavdeling, og vi har lagt inn litt «slakk» i programmet for de som ønsker å benytte seg av det – eller bare ønsker å ta en liten (shopping)tur i byen alene.

 

 

Den første kvelden blir det middag på Bula Neobistro hvor Renee Fagerhøi og hennes team skal servere oss en deilig 5 retters middag med god drikke til. Det er nytt, annerledes og sykt godt!

 

 

FREDAG 30. OKTOBER

Etter en god natt søvn får vi en omvisning i Palmehaven, hvor vi etterpå skal nyte en smakfull frokost i fantastiske omgivelser. Her trumfer kvalitet kvantitet og det serveres en bærekraftig frokost der kun de beste råvarene og produktene er valgt ut og presentert på en elegant og lekker buffet. I tillegg kan du bestille fra en spennende à la carte-meny.

 

Etterpå skal vi inn i Speilsalen til Christopher Davidsen som kom på 2. plass i Bocuse d’Or i 2017. Allerede etter 10 måneders drift fikk Speilsalen og Christopher en Michelin-stjerne. Jeg har tidligere spist der, et av mine beste måltid ever. Christopher gir oss en liten omvisning i Speilsalen, forteller litt om sin reise – og ikke minst vil han lage noe godt til oss som vi får smake på.

 

Litt senere på dagen møter vi Roar Hildonen, eier av To rom og kjøkken og E. C. Dahls Pub og Kjøkken, som tar oss med på en uformell byvandring via sjarmerende Baklandet og fram til E.C. Dahls Pub og Kjøkken. Hans kunnskap om matdestinasjonen Trondheim er helt unik, og han elsker å formidle og spre det gode budskap. I løpet av turen stopper vi og tar et lite glass på en av de hyggelige stedene vi passerer på turen. Vel fremme på E.C. Dahls Pub og Kjøkken blir det matkurs basert på utsøkte råvarer fra Trøndelag.

 

 

Roar, som også er verdensmester i cocktailmiksing, vil deretter lage noen av sine mest berømte cocktails som vi selvsagt får smake på. Mens vi nyter Roars cocktails forbereder gjengen på kjøkkenet en lekker treretters middag med utgangspunkt i det vi har gjennomgått på kurset, og selvsagt får vi passende drikke til.

 

 

LØRDAG 31. OKTOBER

Etter frokost i Palmehaven går turen ut av Trondheim og til Stjørdalsføret. Her møter vi engasjerte lokalmatprodusenter som har gått sammen i et regionssamarbeid under navnet Auk. Her skal vi besøke flere produsenter, høre deres historie og få smake på noe av det de har å tilby.

 

Vi skal blant annet besøke Kilnes gård, hvor vi blant annet får omvisning i melkebua, får være med og separere fløte og kjerne melk, får servert nystekte vafler i vaffelkarusell og kaffe på buret. Vi skal også en tur innom Øfsti gård hvor vi får en omvisning og høre deres historie, vi får enkel servering og det blir muligheter til å handle i stabbursbutikken hvor de blant annet selger garn laget av ull fra egne lam.

 

 

Vi skal overnatte på Ersgard hvor standarden er litt enklere enn på Britannia, men her er det helt andre kvaliteter som veier opp. Måltidene er viktige på Ersgard. Råvarene kommer fra produsentene i Auk eller så kortreist som mulig. Til lunsj blir vi med og baker ut og topper vår egen pizza som vi steker i den fantastiske vedovnen på gården. Vi skal også være med å forberede dagens middag som skal steke i mange timer i samme ovn. Middagen skal nytes i Storstuggu.

 

SØNDAG 1. NOVEMBER

Vi starter dagen med en herlig morgentur langs Stjørdalselva og til Eidum gårdsbakeri hvor vi får servert frokost med nybakte godsaker fra bakeriet.

 

Eidem gårdsbakeri

 

Deretter går turen med buss til Selbu hvor vi skal besøke sjokoladefabrikken Jentene på tunet, hvor blant annet chocolatier og grunder Iris vil ta godt vare på oss. Jeg har smakt sjokoladen deres ved flere anledninger og gleder meg vilt til å høre grunderhistorien deres, til sjokoladesmaking og til å handle med meg godsaker hjem. Etterpå får vi servert en enkel lunsj før vi setter punktum for turen med avreise til Værnes.

 

DET UNIKE MED MINE MATREISER

Innholdet på denne turen (som de øvrige) er gjennomtenkt og unikt, og vi tas fra den ene «happeningen» til den andre. Vi får oppleve ting som man vanligvis ikke kan gjøre på egen hånd, man kommer i kontakt med lokale personer som bidrar faglig i form av kurs, guiding, smakinger ol. – og ikke minst kommer man sammen med andre med samme interesse for mat, vin og reise. Dette er min 12 matreise og jeg opplever alltid et unikt samhold i gruppene mine, og det er slett ikke noe problem å reise alene, hvis du lurer på det. Her blir alle inkludert, enten man reiser alene eller flere sammen. Mange har også vært med på flere turer tidligere, noe jeg tar som et kvalitetstegn.

 

Matkursene er uformelle og krever ingen spesielle forkunnskaper. Her bidrar man i den grad man ønsker, og selvsagt nipper vi gjerne i et glass vin eller to mens vi kokkelerer. Alle som er med på turene får også et eget «Trines matblogg-forkle».

 

Se reisebrevene fra de tidligere matreisene mine her.

 

 

PÅMELDING

Prisen for hele turen er kr. 19 295,- som inkluderer alt som står i programmet (se nærmere spesifikasjon her). Det er i utgangspunktet ikke nødvendig å ta frem lommeboken under oppholdet, med mindre du ønsker å handle med deg noe hjem eller ønsker å være med å ta et glass i baren etter middagen.

 

Gruppen er på maksimalt 16 personer (inkl. meg). Vi forholder oss til enhver tid til gjeldende smittevernregler. Restauranter og hotell vi benytter er underlagt strenge regler for smittevern, og vi benytter buss med god plass på transportstrekninger. Dersom turen ikke kan gjennomføres p.g.a endringer i smittevernreglene som gjør det umulig å gjennomføre turen, vil innbetalt beløp bli refundert.

 

Bli med da vel! Ta med deg en venninne/venn, eller reis alene. Meld deg på HER.

 

Dersom du har spørsmål kan du sende e-post til [email protected] eller ring 22982215 i kontorets åpningstid tirsdag og torsdag 09.00 – 14.00, eller sende en e-post til meg på [email protected].

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste