Matpakketips i Foreldre&Barn
For noen dager siden fikk jeg, i likhet med tre andre matbloggere, en forespørsel fra en journalist i Foreldre&Barn om jeg kunne lage en matpakke til en artikkel som skulle publiseres på hjemmesidene deres. Selvfølgelig ville jeg det, og det synes nok også Mathias var helt greit da han fikk servert denne matpakken.
For han er ikke så bortskjemt med kreative matpakker den gutten (som for øvrig kun spiser matpakke til frokost da det serveres lunsj i barnehagen). Til hverdags er det nemlig pappaen som står for matpakken, for jeg er stort sett ute av huset kl. 6.30 om morgenen, og på den tiden av døgnet er jeg ikke i det mest kreative hjørnet på kjøkkenet. Men når jeg en sjelden gang lager matpakke til Mathias, eller vil gjøre noe ekstra ellers, tar jeg gjerne frem pepperkakeformer, og ulike ingredienser som kan benyttes til øyer, munn og hår – for å gjøre litt ekstra ut av det som ellers kan virke som ganske så «kjedelig» mat. Det gjorde jeg også for døtrene mine for snart et kvart århundre siden. De husker det fortsatt og gir uttrykk for at det var stor stas.
Selv har jeg gode minner fra min morfar som rett som det var serverte høye smørbrød med eple, appelsin, banan – og litt syltetøy på toppen. Det var utrolig stas da, og det er gode minner jeg har med meg, og som det er naturlig å bringe videre til barn og barnebarn. Det er egentlig ikke så mye som skal til. Og av og til er mer enn nok.
Over til Mathias’ matpakke: Matpakken består av grovt brød med skinke, squash og olivenøyne, blåbærnese, paprikamunn og gressløkhår. Jeg benyttet en pepperkakeform til å stikke ut brødskiven og skinken for å få en litt morsom fasong. Til hverdags bruker vi agurkøyne. 😉
Laksewrapen lages av grov tortilla, naturell kremost, røkt laks, gressløk og agurkstaver. Kokt egg eller omelett er alltid populært.
Pølsespydene inneholder pølserester, ost, cherrytomat, stekt squash og sorte oliven. Disse kan fint lages dagen før, for eksempel av middagsrester. Pastarester kan sammen med litt tomat og ost bli en lekker pastasalat i matpakken dagen etter.
Det bør alltid være frukt og/eller bær i matpakken. Mathias har ofte med seg bær eller druer i frokostmatpakken sin. Passe stort og enkelt å spise for en liten en – og er veldig populært! Frukt kan gjerne tres på spyd, og blir ofte mer spennende å spise da. Gulrot blir også kjempepopulært når de trylles om til tall og bokstaver!
Denne «matpakken» ble ikke servert i barnehagen, siden han fikk det han skulle ha i barnehagen den aktuelle dagen, men det ble heller en spennende «middagsbuffet» og kveldsmat for poden. Det var stor stas. Men, gulrot-T’en var det ikke aktuelt å spise selv, den måtte mammaen få, for det var «Trinebokstaven»
Innlegget i Foreldre&Barn på nett kan du lese HER og HER.
Flere matpakketips på matbloggen finner du HER.
Artige ideer til matpakka! Hvor får du tak i bokstavene?
Bokstavene får du kjøpt i kjøkkenutstyrsforretninger, slik som feks Jernia, Rafens og Cacas. 😉
Kjempefine bilder og en fantastisk matpakke. Så heldige var ikke mine gutter, hehe. Som vanlig flotte bilder, Trine – du er flink!
Herlige matpakker! Men HVORDAN får du grönnsakene til å holde sig på sin plass frem til matpakken skal spises? Her i huset opplever vi at alt bare detter av brödskiven på vei til barnehagen 🙁
Wraps pakkes inn i matpapir eller plastfolie og spydene legger jeg i matboksen, evt med litt plastfolie rundt. Når det gjelder brødskiven så må jeg innrømme at jeg gjør det enklere til hverdags, med feks agurkøyne. Enten legges det lagvis med mellomleggspapir i en passe stor matboks eller så tar jeg plastfolie rundt og legger det i en liten «matkoffert» sammen med feks små bokser til frukt mm. 😉
Dette er jo helt fantastisk!! Barna mine kommer til å bli utrolig glade når de åpner matboksene sine i morgen. 😀 Tusen takk.