Scampi med hvitløk, ingefær og chili

Her kommer en nydelig rett med scampi, ingefær, chili og mange gode smaker. Bruk alltid ASC-sertifisert scampi som sikrer at sjømaten kommer fra havbruk som har minimert påvirkningene på miljøet og samfunnet.

 

Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

 • 800 gram scampi
 • 3 fedd hvitløk, finhakket – til marinaden
 • ca. 3 cm ingefær, finhakket
 • ca. 1 ts salt
 • 6 ss oystersauce
 • 1/2 ts gurkemeie
 • 1/2 rød chili
 • 1 grønn paprika
 • 1 rød paprika
 • 3 ss olivenolje
 • 6 fedd hvitløk, finhakket
 • 2 1/2 dl matfløte
 • 2 ss frisk koriander, finhakket

Vask og rens scampiene. Skjær et snitt langs ryggen og ta ut den mørke strengen (tarmen). Du kan eventuelt benytte ferdig kokte scampi.

 

Legg scampiene i en bolle og tilsett hvitløk, ingefær, salt, oystersaus, gurkemeie og chili. La scampiene marinere i minst 10 minutter. Stek scampiene til de blir rosa, og sett til side. Benytter du ferdig kokte scampi er det selvfølgelig ikke nødvendig å steke de.

 

Hell olje i en gryte. Stek paprika slik at den blir myk. Ha i finhakket hvitløk og la den frese til den blir gyllen. Tilsett fløte, koriander og marinaden fra scampiene og la blandingen småputre i ca 10 minutter. Ha i scampien mot slutten av koketiden. Når du har tilsatt scampiene er det viktig at blandingen ikke koker. La retten trekke til scampiene er gjennomvarme. Serveres straks med ris eller pasta, og god brød til – og eventuelt litt chablis.

 

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Etter min mening er det for mye sødme i denne retten til at en chablis passer godt. Ville heller anbefalt en Albariño fra Spania – men i Norge er det vel Chablis ensbetydende med god hvitvin, selv om det finnes enormt mye dårlig chablis….

 2. Hei, jeg kom tilfeldig innom bloggen din ved et søk på scampi med ingefær og koriander på google. Laget retten i går med litt mindre hvitløk enn i oppskriften og med oyster wok saus. Skal prøve med ren oystersaus neste gang. Uansett, ble kjempefornøyd med resultatet og har lagt oppskriften til mine favoritter. Jin Iren

 3. Hei,Jeg bare lurer på om scampien skal koke med i 10 minuter? Mente jeg hadde hørt at den blir seig om den kokes/stekes for lenge. Er nemlig ganske lite erfaren med scampi. 🙂

 4. Hei Anna, du har helt rett, scampien skal selvfølgelig ikke koke i 10 minutter, da får den gjerne viskelærkonsistens. Jeg har nå rettet på oppskriften. Tusen takk for at du sa fra!Trine

 5. Hei! Jeg har laget en liknende gryterett som jeg og er veldig fornøyd med. Forskjellen er at i gryteretten jeg lager har man i ananas(+ noe av væsken) og banan, mens koriander mangler. Hva tror du om å tilsette banan eller ananas i din gryterett? Fungerer det sammen med koriander?Og ellers, tusen takk for en veldig inspirerende og delikat matblogg:-)

 6. Hei og tusen takk for en fantastisk inspirerende blogg. I går hadde jeg jenteklubb her. Jeg hadde brukt din 3 retters hvor denne var hvoedrett, med asparges, ruccula, parmesan osv til forrett, og din brownies til dessert. Jeg fulgte oppskriftene til punkt og prikke, og det smakte så bra!!! Alt sammen. Fikk masse ros, og anbefalte deg videre på det varmeste. Kanksje jeg kan inspriere deg på interiørsiden. http://houseofbabazar.blogspot.com/vh, Cecilie

 7. Super blogg! Jeg laget denne retten med kokosmelk, siden jeg ikke tåler fløte. Veldig godt det óg:-) Tove

 8. Hei

  Har laget en vri på denne og det er å erstatte oystersaus med litt rød pesto og saften fra 1 lime. Jeg steker som du scampiene i marinaden og kraften en da får er suveren å blande i gryten etterpå. En iskald knastørr riesling fra østerike, gjerne en wachau er glimrende.

 9. Hei, jeg skriver og skal lage et norsk tradisjonsmåltid, jeg trenger en oppskrift til forrett til pinnekjøtt. Kan du hjelpe meg hilsen Magnus

 10. VELDIG godt! Har hatt bloggen din som favoritt en stund, men er første gang jeg faktisk har laget noe og er veldig fornøyd:) Kommer definitivt til å prøve flere!

 11. Helt nydelig! Var så godt at jeg blir nok nødt til å vurdere kokosmelk istedenfor fløte neste gang, da jeg ikke klarte og stoppe og ble alt for mett!:)

 12. Dette var en kjempegod rett, jeg byttet ut den grønne paprikaen med sukkererter. Det smakte utmerket. Dessertfavoritten for tiden er oreodesserten. Jeg er innom bloggen din regelmessig og henter tips og råd og anbefaler den til andre. Masse herlige oppskrifter!

 13. Dette er så godt! Har laget det noen ganger og har alltid stønnet av lykke hvor godt det er! Veldig godt

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste