Denne enkle forretten serverte jeg da jeg feiret fødselsdagen min for et par helger siden. En veldig enkel og velsmakende forrett som alltid slår an. Gode kombinasjoner med sennep, honning, laks og ruccula. Populært for både liten og stor. Barnebarnet mitt Markus på 14 måneder og hans onkel Mathias på 28 måneder, likte denne retten godt. På deres lefser smurte jeg kun snøfriskost, laks og litt ruccula, og tredde de på trespyd. Det var stor stas, og gikk ned på høykant (fortrinnsvis uten trespyd).

Til 6 store og to små trenger du:

8-10 skiver røkt laks
6-8 potetlefser
litt rucculasalat
Ostekrem
125 gram Snøfrisk, naturell
3-4 ss rømme
ca 1 ts dijonsennep (smak til!)
finhakket basilikum eller andre krydderurter
Sennepsaus
2 ss honning
ca 1 ss dijonsennep
ca 1 ss grov sennep
ca 1 dl olivenolje, extra virgin
salt og nykvernet sort pepper

Bland sammen ingrediensene til ostekremen. Smak til med sennep og friske krydderurter.

Bland så sammen ingrediensene til sennepsausen, og smak til med sennep og honning. Smak deretter til med salt og pepper.

Fordel ostekremen på potetlefsene. Ha deretter lakseskivene over, smør på sennepsausen og fordel deretter rucculasalaten over.

Rull lefsene stramt sammen til pølser, og skjær de i passende skiver og fordel på porsjonstallerkener. Pynt med rucculablader og drypp gjerne litt sennepssaus over eller server ved siden av. (Denne forretten kan du forberede noen timer før servering. Når du har fylt lefsene kan du legge «pølsene» i plast og oppbevare de i kjøleskapet frem til servering.)

Serveres med en god hvitvin i godt selskap. Enjoy!

(Menyen for øvrig var Biff Bourguignon til hovedrett og Creme brulee til dessert.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Det du viser er så delikat! Er glad jeg la meg til som følger, og skal nok prøve ut litt av hvert av det du viser oss. Igår laget jeg Osso Bucco av kalv. Ikke så vanlig kjøtt å bruke i hverdagen, men så deilig! God helg til deg.

 2. Hei!Lekkert!Lurer på hvor du har kjøpt de fine fatene du serverer lefsene på?Takk for inspirasjonen du øser fra deg hver dag 😉

 3. Nam nam….det skal prøves ja ;o)) Tusen takk for masse flotte oppskrifter og ideer som du deler med oss ;o)

 4. Takk for tilbakemeldingene! Fatene er Cuisine fra Porsgrund, og fås blant annet kjøpt på Glassmagasinet. Trine

 5. Dette var en super forrett! Den ble godt likt av alle både barn, barnebarn, mann, venner og gamlemor på 93. Jeg byttet ut lefsen med sprø sesamkjeks som selv sagt ikke ble rullet. Til hovedrett fikk de kalkunbryst med portvinsaus og til dessert selvplukket multer. Neste gang skal jeg prøve lefsevarianten!

 6. Har nettopp prøvelaget disse, tenkte å ha de til konfirmasjon. Vi likte de kjempegodt. Har hentet inspirasjon til desserten og flere kaker også på nettsiden din.

 7. For en utrolig inspirerende blogg! Her har jeg funnet mye jeg vil prøve, i dag blir det disse lefsene. Skjønner ikke at du har tid til jobb og familie i tillegg, denne bloggen må jo være en fulltidsjobb, den er så proff 🙂

 8. Hei. Dette falt virkelig i smak da jeg serverte det som forrett til morsdagsmiddag 🙂 Så bra at jeg er spurt om å lage dette til min bestemors 95års dag nå til helgen 🙂 Tusen hjertelig for en super side 🙂

 9. Hei!
  Får ikke tak i lefser, så kan jeg bruke pølselomper istedet? Eller vil ikke resultatet (smaken) bli det samme som med lefser? Sliter litt med forskjellen mellom lomper og lefser, bortsett fra formen da 🙂

 10. Hei! Jeg skal lage denne forretten og lurer på hva du har i skjeene….er det en sennepssaus? Ser ikke at det står i oppskriften:))
  Takk for mange gode oppskrifter her!
  Jeg elsker å lage mat og du hjelper mer til å variere og holde matgleden oppe!!

 11. Hei!
  Jeg vil lage disse til konfirmasjonsfesten. Går det greit å lage de ferdige kvelden før?? Vet du hvor potetlefse vanligvis selges? På forhånd tusen takk 🙂
  Takk for fantastiske oppskrifter!!

  1. Ja, de kan lages dagen før og pakkes inn i plast (som jeg også skriver i innlegget). Potetlefser kjøper jeg i velassorterte dagligvareforretninger som feks Mega og Meny. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste