Denne enkle forretten serverte jeg da jeg feiret fødselsdagen min for et par helger siden. En veldig enkel og velsmakende forrett som alltid slår an. Gode kombinasjoner med sennep, honning, laks og ruccula. Populært for både liten og stor. Barnebarnet mitt Markus på 14 måneder og hans onkel Mathias på 28 måneder, likte denne retten godt. På deres lefser smurte jeg kun snøfriskost, laks og litt ruccula, og tredde de på trespyd. Det var stor stas, og gikk ned på høykant (fortrinnsvis uten trespyd).

Til 6 store og to små trenger du:

8-10 skiver røkt laks
6-8 potetlefser
litt rucculasalat
Ostekrem
125 gram Snøfrisk, naturell
3-4 ss rømme
ca 1 ts dijonsennep (smak til!)
finhakket basilikum eller andre krydderurter
Sennepsaus
2 ss honning
ca 1 ss dijonsennep
ca 1 ss grov sennep
ca 1 dl olivenolje, extra virgin
salt og nykvernet sort pepper

Bland sammen ingrediensene til ostekremen. Smak til med sennep og friske krydderurter.

Bland så sammen ingrediensene til sennepsausen, og smak til med sennep og honning. Smak deretter til med salt og pepper.

Fordel ostekremen på potetlefsene. Ha deretter lakseskivene over, smør på sennepsausen og fordel deretter rucculasalaten over.

Rull lefsene stramt sammen til pølser, og skjær de i passende skiver og fordel på porsjonstallerkener. Pynt med rucculablader og drypp gjerne litt sennepssaus over eller server ved siden av. (Denne forretten kan du forberede noen timer før servering. Når du har fylt lefsene kan du legge «pølsene» i plast og oppbevare de i kjøleskapet frem til servering.)

Serveres med en god hvitvin i godt selskap. Enjoy!

(Menyen for øvrig var Biff Bourguignon til hovedrett og Creme brulee til dessert.)

Skriv ut

Min Handleliste