Mandelkjeks
Jeg tenkte jeg skulle bytte ut ett av de sju slaga med noe nytt, og ble inspirert da jeg fant denne oppskriften i Pepperkvernas blogg. Og hun har helt rett i å hevde at dette er himmelske munnfuller! Jeg fikk ca 20 kjeks ut av denne oppskriften, og kan allerede nå si at det ikke rekker lenge, om det i det hele tatt rekker til jul… Til neste år må jeg nok doble oppskriften!
150 gram skåldede mandler150 gram melis1 eggehvite2-3 dråper mandelessens
Kjør mandlene til mel i en hurtigmikser. Bland i melis og fortsett å kjøre i hurtigmikseren til deigen er godt blandet. Ha i eggehviten og mandelessensen og kjør deigen til den har samlet seg i bakebollen.
Lag små kuler med teskje, rull i siktet melis og sett på bakepapirkledt stekeplate. Trykk kulene ørlite ned på toppen.
Stekes på 175 grader i ca 14-16 minutter. La kjeksen avkjøles noe før du legger de over på en rist. Oppbevares i tett kakeboks. Kakene skal være sprø på utsiden og seige og gode inni. Mmmmmm…
Publisert 20. 12. 2008
takk for mange fine innlegg og oppskrifter. God jul til deg og dine.