Jeg elsker marengs, både som tilbehør til kaker eller desserter som for eksempel sjokoladefestkake og Eton mess, men gjerne også "naturell" på julens kakebord. Marengs kan du enkelt lage selv!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

2 eggehviter
125 g sukker

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 100 grader varmluft.

Skill eggene. Pass på at det ikke blir med noe av eggeplommen oppi eggehviten, for da får du ikke pisket marengsen stiv. Bruk en kjøkkenmaskin med visper (pass på at bollen er helt ren), og pisk eggehvitene uten å tilsette sukker til du får et hvitt og halvstivt skum. Tilsett halvparten av sukkeret litt etter litt (i løpet av ca. tre minutter), og fortsett å piske til blandingen blir enda litt stivere. Deretter tilsetter du resten av sukkeret, litt etter litt. Pisk videre til du har en glatt, skinnende og stiv marengs, etter ca. ytterligere 5 minutter.

Finn frem to bakebrett som du kler med bakepapir. Bruk en sprøytepose eller lignende, ha i marengsen og lag «topper» av ønsket størrelse. Sett begge brettene i stekeovnen og stek i 1-1 1/2 time (avhengig av størrelsen på pikekyssene) til marengsen er crispy utenpå, men fortsatt litt myk inni. Skru av ovnen og la marengsen stå i stekeovnen (med døren igjen) til den er helt avkjølt.

Oppbevar marengsen i tett og tørr boks. Marengs er holdbar i flere uker forutsatt at den var helt tørr da du la den i boksen.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Heisann 😀
  Jeg har tenkt å lage små pikekyss til julegaver 😀 Vil ha litt forskjellig farge på dem.Kan jeg ta marengsen å dele i forskjellige boller for så å røre konditorfarge forsiktig inn?

    1. Nei, jeg vil ikke anbefale det. Hvis du vil ha «bringebærsmak» på marengsen kan du eventuelt prøve å tilsette knust, frysetørret bringebær. Lykke til!

 2. Hei. Jeg har forsøkt å lage marengs med tilsatt bringebærsaft fra friske bær. Opplever da at basen blir altfor løs. Hva gjør jeg feil?

  1. Tror du burde redusere saften(ikke for mye!!) slik at den blir litt tykkere før du vender inn til slutt!

 3. Hvor lenge må sukker og eggehviter piskes . Jeg har ikke fått eggeplommer oppi ,men doblet den og den blir ikke stiv men fin og hvit og smaker deilig . Hva kan jeg da bruke den til.

  1. Det kan hende at det har kommet vann i bollen, litt fett rester eller at den ikke har blitt vasket, skyllet og tørket nok.

  2. Viktig å IKKE ha oppi sukker før hvitene begynner å bli stive, og da tilsette sukkeret gradvis.

 4. Hei,jeg har eggehvite som jeg har kjøpt,kan jeg regne med at 1sp.er ca. ett egg.?? Trude..

 5. Fantastisk gode og enkle å lageTusen takk for oppskrift. Jeg kommer garantert til å lage disse flere ganger.

  1. For å få perfekte pikekyss er det viktig å piske marengsen lenge, som beskrevet i oppskriften.

 6. Hei trine takk for oppskriften, har mistet oppskriften jeg hadde. En måte som vi gjør i min familie er å steke de så lenge de blir tørre hele veien igjennom, de vil fortsatt være søte og gode men selvsagt må ha noe å drikke ved siden av, men de blir da veldig holdbare, jeg sitter fortsatt å knasker på pikekyss siden jul som er 10månder siden og de er fortsatt like gode.
  Så jeg tenkte å lage noen for meg selv, vet du ca hvor lenge man da må steke for å få de gjennomtørre uten å brenne de?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste