Hva med å servere et ostefat som mellomrett eller dessert i helgen? Enkelt og utrolig godt! Her er forslag til ost, tilbehør og portvin:

Ingredienser

ost etter smak og behag
akasiehonning
Valnøtter
fikenmarmelade
solbærgelè
kjeks

SLIK GJØR DU

I denne anretningen benyttet jeg Bleu d’Auvergne, Taleggio og Brie. Et ganske tilfeldig utvalg egentlig, men du kan selvsagt benytte dine favorittoster eller det du har tilgjengelig. Her er det bare å slå seg løs i ostedisken, prøv gjerne Kraftkar eller Blåmandag (begge blåmuggoster) hvis du får tak i det.

Selv er jeg veldig svak for valnøtter og akasiehonning som tilbehør til ost, og i den grad jeg skeier ut på en hverdag er det i selskap med de nevnte ingrediensene – og litt brie eller blåmuggost. I tillegg er synes jeg det smaker godt med min hjemmelagede solbærgelè til for eksempel brie. Til denne osteanretningen har jeg også benyttet en nydelig fikenmarmelade med portvin.

Vintips: Grahams late bottled vintage

Ha en fin lørdag!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Takk for det Maria! Taleggioen har jeg kjøpt på min lokale Menybutikk, på Triaden/Lørenskog. 🙂

  1. Ja, du får tak i den på velassorterte dagligvareforretninger. Jeg kjøper den bla på min lokale Mega, Ica og Meny.

 1. Hei

  Har også prøvd den honningen til ost, helt nydelig. Takk for at du minnet meg på oste fat, det har gått litt i glemme boka. Og det er så så godt!
  Line

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding. Tallerknene er fra Pillivuyt, og fås kjøpt i kjøkkenutatyrsforretninger som Glasmagasinet, Rafens ol.

 2. Hei!
  Fantastiske bilder! Ser enkelt og veldig godt ut. Anbefaler Kraftkar, fra Tingvoll , som blåskimmelost. Utrolig god ost!

  1. Takk for det! Dette innlegget er fra oktober. På ostefatet i dag hadde vi blant annet Kraftkar, som er min blåmuggostfavoritt for tiden! 🙂

 3. Hei. Har nettopp blitt oppmerksom på din blogg. Her var det mye godt :-).
  Osteanretningen din – hvor mye ost beregner du sånn ca. til hver person?.

  Hilsen Eva

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Hvor mye ost du skal beregne pr. person kommer an på så mangt, som feks hva slags oster du skal servere, om det er en smårett, mellomrett eller dessert. Ofte er det ikke nødvendig med å stor bit pr person, i alle fall ikke hvis du har litt tilbehør ved siden av. Kanskje du får et mer eksakt svar om du spør i ostedisken når du skal handle inn osten?

 4. Hei:-)
  Fyller snart 50 år og da lurte jeg på hva du tenker om å servere ost, kjeks og frukt til mat?
  Har tidligere servert full middag på slike dager, men denne gangen hadde jeg tenkt å gjøre det litt enkelt.
  Synes du det blir litt smålig å servere dette til gjestene?
  Håper du vil/kan svare meg, er sååå usikker:-)
  Ha en fin dag:-)

 5. Hallo Trine, Jeg har vært så heldig at jeg har fått en hel ost på 500 GR. Den heter Brillat-Savarin Affine? Helt nydelig,, Minst holdbar til den 7.02.20 står det. Men det er jo grenser for hvor mye ostjeg kan spise. (Enslig). Kan jeg porsjonere den og fryse dem.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste