Jeg elsker torsk, ja fisk generelt. Her er et av de deilige fiskemåltidene vi har kost oss med den siste tiden, nemlig pannestekt torsk med rødvinsaus og linsesalat.

Ingredienser

FISKEN

700-800 g torskefilet eller skreifilet
nøytral olje
1-2 ss smør
2 fedd hvitløk
frisk timian (kan sløyfes)

RØDVINSAUS

1 sjalottløk
1/2 ss tomatpuré
1 1/2 dl rødvin
1 1/2 dl kyllingkraft eller oksekraft (evt. buljong/utblandet fond)
frisk timian (kan sløyfes)
1-2 ss balsamicoeddik
1 ss soyasaus
sukker (smak til)
50 g smør , i terninger
salt og pepper

LINSESALAT & BACON

150 g grønne (ukokte) linser
3 dl kyllingbuljong eller utblandet kyllingfond
1 rødløk (liten), finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
2 gulrøtter , i biter
1 persillerot , i biter
250 g bacon , i små terninger
salt og pepper
1 ss smør

TILBEHØR

4 porsjoner poteter (kokte eller ovnsbakte) eller potetmos

SLIK GJØR DU

Rens og skjær opp grønnsakene til linsesalaten. Skyll linsene under rennende vann. Fres løk og hvitløk i litt nøytral olje til løken er blank og myk, og tilsett deretter linser og kyllingbuljong. La det koke under lokk i ca. 5 minutter og tilsett resten av grønnsakene. La det koke i ytterligere 15 minutter, til linser og grønnsaker er møre. Hell av eventuell væske som ikke er innkokt. Tilsett smøret og smak til med salt og pepper. Stek baconet sprøtt i en stekepanne og tilsett til rett før servering.

Finhakk sjalottløk og fres den raskt i en kjele, til den er blank og myk. Tilsett tomatpurèen og la det surre et minutt og tilsett deretter rødvin, kraft, frisk timian, balsamicoeddik og soyasaus. La susen koke inn med ca. 1/3 og sil deretter sausen. Smak til med sukker. Rett før servering tilsettes smøret i terninger. Smak til med salt og pepper. Hold sausen varm, men pass på at den ikke koker.

Del torsken i porsjonsstykker, strø på litt grovt havsalt eller maldonsalt og la det hvile i ca. 15 minutter. Skyll av saltet og tørk fiskestykkene med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med salt og nykvernet sort pepper. Ha litt nøytral olje (jeg bruker en blanding av rapsolje og olivenolje) i stekepannen og stek fisken med skinnsiden ned på middels varme. La den steke til den får en gyllen og fin brunfarge, etter ca. 6 minutter. Snu fiskestykkene forsiktig og stek dem videre i ca. ett minutt. Ha samtidig smøret i stekepannen og bruk en spiseskje og drypp litt av smøret over fisken mens den koser seg i stekepannen. Fisken er ferdigstekt når den så vidt begynner å «flake» seg.

Server torsken sammen med linsesalaten og rødvinsausen, og poteter etter smak og behag. Gi gjerne retten et dryss med frisk timian og nyt den umiddelbart.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Når tenåringen vår vil ha skrei med rødvinssaus på en lørdagskveld, så må jeg bare si at dette er en knallgod fiskeoppskrift! Anbefales! Tusen takk, Trine, for at du deler og inspirerer!

    1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Så gøy å høre at oppskrifter slår an hos ungdommen også! 🙂

  2. OMG! Torsk og rødvinssaus; vi er i himmelen!! Hadde aldri trodd denne retten skulle vær så god! Hilsen fra manne; “Hurra for Trine!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste