GRØNNSAKSCURRY MED KIKERTER

Grønnsakscurry med kikerter

Curry er populær mat her hjemme, men også hos dere ut ifra lesertallene på bloggen. Curry er en fellesbetegnelse på ulike aromatiske retter med aner fra det indiske og thailandske kjøkken. Jeg har mange ulike varianter her på bloggen, og i dag vil jeg dele en vegetarisk* versjon. I tillegg til mange gode og fargerike grønnsaker har jeg tilsatt GoGreen økologiske kikerter. Kikertene tilfører viktige næringsstoffer og er også en viktig proteinkilde, som gjør at denne retten også metter godt i magen. Prøv den du også!

Grønnsakscurry med kikerter

Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

 • 1 boks kokosmelk (4 dl)
 • 1 liten rødløk, i tynne båter
 • 4 hvitløksfedd, finhakket
 • 1/2-1 rød chili, finhakket
 • 2 ss revet frisk ingefær
 • ca. 4 ts rød currypasta (smak til)
 • 1 boks GoGreen hakkede tomater
 • 1 gulrot, i staver
 • 1 rød paprika, i biter
 • 1/2 squash, i biter
 • 1/2 aubergine, i biter
 • 1 vårløk, i biter (kan sløyfes)
 • 1 boks GoGreen kikerter, skylt og avrent
 • ca. 1 ss fishsauce (eller soyasaus*)
 • litt sukker (smak til)
 • ca. 1/2 lime, smak til
 • frisk koriander, grovt hakket

Grønnsakscurry med kikerter

Skjær opp grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Strø litt salt over auberginen (saltet fjerner den bitre smaken). Kok risen etter anvisningen på pakken.

Ha ca. 2 ss av kokosfettet (det øverste, faste laget i kokosmelkboksen) i en gryte eller stekepanne med høye kanter. (Jeg anbefaler at du benytter ordinær kokosmelk for å få en best mulig smak på suppen. Dersom du likevel velger å benytte en lettutgave må du erstatte kokosfettet med en nøytral matolje.) Tilsett løken og la det frese et par minutter, og tilsett deretter chili, ingefær og hvitløk. La det frese med i ca. 1 minutt før du tilsetter currypastaen. (Husk at karripasta har ulik styrke, så det kan være lurt å prøve seg litt frem dersom du ikke har brukt den før.) La det surre i ytterligere et par minutter og tilsett de hakkede tomatene og resten av kokosmelken. Tilsett gulrot, paprika, aubergine, squash, vårløk og kikerter, og la curryen trekke i ca. 10 minutter, til grønnsakene er møre og fine. Smak til med fishsauce, limesaft og sukker. Hvis du ønsker en vegetarisk variant kan du erstatte fishsauce med soyasaus* eller salt.

Gi grønnsakscurryen et lite dryss med frisk koriander, og server den umiddelbart med ønsket tilbehør, for eksempel ris og nan.

Grønnsakscurry med kikerter

VELBEKOMME!

Dette innlegget er laget som en del av mitt samarbeid med GoGreen. GoGreens produkter får du kjøpt i de fleste dagligvareforretninger.


, , ,

18 Kommentarer

 1. Matfrabunnen 6. november 2016 at 00:04 #

  Gratulerer så mye med årets matblogger!!! Det er veldig fortjent, du er til inspirasjon for utrolig mange Trine. 🙂 Så fint å se en god vegetaroppskrift her, og hvem elsker ikke indisk..! Om dere er veldig glade i indisk kan jeg virkelig anbefale å lage opp en stor porsjon av denne basesausen, som jeg har hentet fra The Curry Guy (link i bloggen til hans side): https://matfrabunnen.no/2016/07/11/hemmeligheten-bak-tykk-deilig-indisk-saus/ Sjekk ut de andre oppskriftene hans. God helg videre. 🙂

 2. Tuva 9. november 2016 at 14:53 #

  Kan man bruke vann eller noe annet i stedet for kokosmelk?

  • Trine ;) 9. november 2016 at 14:56 #

   Du kan for eksempel prøve med litt matfløte.

 3. Sølvi 9. november 2016 at 16:47 #

  Den er vel strengt ikke vegetarisk om man bruker «fish sauce»…

  • Trine ;) 10. november 2016 at 09:34 #

   Det stemmer. Jeg har oppdatert oppskriften med et alternativ til fishsauce, for de som vil ha en helt vegetarisk rett.

 4. Thea 11. november 2016 at 07:40 #

  Hei.

  Kan du anbefale å generelt bruke fishsauce i stedet for soyasaus? Jeg tåler nemlig ikke soya, noe det er i veldig mange oppskrifter. Vanskelig å vite hva man erstatte med. Hadde vært supert med svar på dette 🙂

 5. Ingrid 11. november 2016 at 15:52 #

  Denne oppskriften las jeg i studentavisen i Bergen for flere år siden. Siden har jeg også sett den i en annen avis. Mistenker at dette kun er siste i en lang rekke uoriginale matbloggere og -skribenter som har plagiert en opprinnelig oppskrift. Her er det kun gjort ørsmå endringer fra den oppskriften jeg opprinnelig las. Og brukte. God er den i hvert fall.

  • Trine ;) 11. november 2016 at 18:51 #

   Denne oppskriften har jeg ikke kopiert fra andre! Curryretter finnes i mange varianter, og her har jeg tatt utgangspunkt i en grunnoppskrift jeg har smakt meg frem til etter mange år, og som du finner flere oppskrifter på her: http://trinesmatblogg.no/tag/curry/

 6. Siv 15. november 2016 at 18:30 #

  Tusen takk for oppskrift med nydelig god og mettende gryte. Festmiddag på en tirsdag! 🙂

 7. Janniche 19. november 2016 at 00:22 #

  Gleder meg til å prøve denne:-)

 8. KarinL 24. november 2016 at 19:14 #

  Laget grønnsakcurryen til middag i dag. Serverte fullkornsris til. Ble kjempegodt. Anbefales.

 9. Bjørg 4. desember 2016 at 18:30 #

  4 ts rød cyrry – er det currypaste på glass?

  • Trine ;) 4. desember 2016 at 20:49 #

   Ja, det skal være currypasta, som bla. fås kjøpt på glass. Jeg har presisert det i ingrediensoversikten nå. 🙂

 10. Inga 24. april 2017 at 11:06 #

  Hei! Kan ein lage denne dagen før ein skal servere den?

 11. Magnus 2. mai 2017 at 20:35 #

  Trine din luring. Her bugner det av en hel rekke med friske råvarer på bildene, men i oppskriften er de borte vekk. Eksempel glimter gulrot og vårløk med sitt fravær i tekstlig form, men billedlig er de klare som solen.
  Forglemmelse eller magi? Eller smaker det bedre uten?
  Håper på svar selv om jeg er sent ute:)

  • Trine ;) 3. mai 2017 at 08:22 #

   Hehe, dette er nok en forglemmelse, og er nå rettet på. Takk for at du sa ifra! Når det er sagt smaker også retten fortreffelig uten både vårløk og gulrot.

 12. Snorre Tønset 21. september 2017 at 18:08 #

  Vil bare si at denne er bankers! Den funker tom. supert med KYLLING – altså ikke vegetarisk- i tillegg tillat det andre gode! Trine har reddet mitt renommé på hjemmebane som hovedkokk til hverdags – og fest – i flere år nå. Aller mest til inspirasjon. Takk! 😉

  • Trine ;) 21. september 2017 at 19:01 #

   Så hyggelig å høre! 🙂

Legg igjen en kommentar