Curry er populær mat her hjemme, men også hos dere ut ifra lesertallene på bloggen. Curry er en fellesbetegnelse på ulike aromatiske retter med aner fra det indiske og thailandske kjøkken. Jeg har mange ulike varianter her på bloggen, og i dag vil jeg dele en vegetarisk* versjon. I tillegg til mange gode og fargerike grønnsaker har jeg tilsatt kikerter. Kikertene tilfører viktige næringsstoffer og er også en viktig proteinkilde, som gjør at denne retten også metter godt i magen. Prøv den du også!

Ingredienser

400 g kokosmelk
1 liten rødløk , i tynne båter
4 fedd hvitløk , finhakket
1/2-1 rød chili , finhakket
2 ss frisk ingefær , revet
4 ts rød currypasta (smak til)
400 g hermetiske tomater (ca.)
1 rød paprika , i biter
1/2 squash , i biter
1/2 aubergine , i biter
300 g kikerter (hermetiske), skylt og avrent
1 ss fishsauce (eller soyasaus*)
sukker (smak til)
1/2 lime (smak til)
frisk koriander , grovt hakket

SLIK GJØR DU

Grønnsakscurry med kikerter

Skjær opp grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Strø litt salt over auberginen (saltet fjerner den bitre smaken). Kok risen etter anvisningen på pakken.

Ha ca. 2 ss av kokosfettet (det øverste, faste laget i kokosmelkboksen) i en gryte eller stekepanne med høye kanter. (Jeg anbefaler at du benytter ordinær kokosmelk for å få en best mulig smak på suppen. Dersom du likevel velger å benytte en lettutgave må du erstatte kokosfettet med en nøytral matolje.) Tilsett løken og la det frese et par minutter, og tilsett deretter chili, ingefær og hvitløk. La det frese med i ca. 1 minutt før du tilsetter currypastaen. (Husk at karripasta har ulik styrke, så det kan være lurt å prøve seg litt frem dersom du ikke har brukt den før.) La det surre i ytterligere et par minutter og tilsett de hakkede tomatene og resten av kokosmelken. Tilsett paprika, aubergine, squash og kikerter, og la curryen trekke i ca. 10 minutter, til grønnsakene er møre og fine. Smak til med fishsauce, limesaft og sukker. Hvis du ønsker en vegetarisk variant kan du erstatte fishsauce med soyasaus* eller salt.

Gi grønnsakscurryen et lite dryss med frisk koriander, og server den umiddelbart med ønsket tilbehør, for eksempel ris og nan.

Grønnsakscurry med kikerter

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Gratulerer så mye med årets matblogger!!! Det er veldig fortjent, du er til inspirasjon for utrolig mange Trine. 🙂 Så fint å se en god vegetaroppskrift her, og hvem elsker ikke indisk..! Om dere er veldig glade i indisk kan jeg virkelig anbefale å lage opp en stor porsjon av denne basesausen, som jeg har hentet fra The Curry Guy (link i bloggen til hans side): https://matfrabunnen.no/2016/07/11/hemmeligheten-bak-tykk-deilig-indisk-saus/ Sjekk ut de andre oppskriftene hans. God helg videre. 🙂

  1. Det stemmer. Jeg har oppdatert oppskriften med et alternativ til fishsauce, for de som vil ha en helt vegetarisk rett.

 2. Hei.

  Kan du anbefale å generelt bruke fishsauce i stedet for soyasaus? Jeg tåler nemlig ikke soya, noe det er i veldig mange oppskrifter. Vanskelig å vite hva man erstatte med. Hadde vært supert med svar på dette 🙂

 3. Denne oppskriften las jeg i studentavisen i Bergen for flere år siden. Siden har jeg også sett den i en annen avis. Mistenker at dette kun er siste i en lang rekke uoriginale matbloggere og -skribenter som har plagiert en opprinnelig oppskrift. Her er det kun gjort ørsmå endringer fra den oppskriften jeg opprinnelig las. Og brukte. God er den i hvert fall.

  1. Ja, det skal være currypasta, som bla. fås kjøpt på glass. Jeg har presisert det i ingrediensoversikten nå. 🙂

  1. Det skal være koriander og ikke spinat. Det har dessverre skjedd en feil ved import til den nye nettsiden. Jeg har rettet opp i oppskriften nå. Takk for at du sa ifra! 🙂

 4. Hei Trine! Gratulerer med vel fortjent nominasjon! Bare et lite spørsmål om denne oppskriften; det ser ut som vårløk er med på bildet? Skal det være i? For øvrig, takk for utrolig inspirerende blogg og gode oppskrifter! Du er en favoritt!!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste