SOMMERRULLER MED KYLLING OG AGURK

SOMMERRULLER MED KYLLING OG AGURK

Sommerruller, eller ferske vårruller om du vil, er alltid populært, og er slett ikke vanskelig å lage. Jeg hadde egentlig tenkt å lage disse sommerrullene da jeg var på God Sommer Norge i forrige uke, men feiget ut i siste liten og laget sashimisalat med laks og ponzusaus istedet. For selv om jeg fikser det lett som en plett hjemme på eget kjøkken, kan det være en utfordring på direktesendt TV hvor man bare har 4 minutter og 22 sekunder til rådighet, og her snakker vi om minutter som går enda fortere enn vanlige minutter! Og i tillegg skal man intervjues underveis og forhåpentligvis kunne klare å svare noenlunde vettugt for seg. Så da ble det ikke sommerruller da, men det blir det nå!

Når du skal lage sommerruller er det viktig å ha alt kuttet og klart på forhånd, og du må også passe på å ikke bløtlegge rispapiret for lite eller for lenge. Bløter du det for lite går rispapiret i tusen knas, og bløter du det for mye klistrer det seg fast til tallerkenen og da ser det slett ikke lekkert ut. Jeg pleier å bløtlegge det i sånn ca. 12-13 sekunder, og da er det slett ikke rom for noen finurlige spørsmål fra en nysgjerrig programleder!

Sommerrullene i denne oppskriften er fylt med deilig kyllingfyll, sprø grønnsaker og tynne agurkskiver som gjør at sommerrullene er en fryd for øyet, såvel som for ganen.

SOMMERRULLER MED KYLLING OG AGURK

Oppskriften gir ca. 12 vårruller (lunsj/smårett til 3-4 eller forrett til 8). Du trenger:

 • 400 g kyllingkjøttdeig
 • 1 liten løk, finhakket
 • 1 hvitløksfedd, finhakket
 • 1 ss revet frisk ingefær
 • 1 ss fishsauce
 • 1 ss soyasaus
 • ca. ½ chili, finhakket
 • 1 ss finhakket frisk koriander
 • 2 agurker, i tynne strimler på langs
 • 2 gulrøtter, i tynne staver
 • 3 vårløk, i strimler på langs
 • frisk koriander (eller thaibasilikum)
 • ca. 12 rispapir
 • sorte sesamfrø
 • 1 porsjon chilisaus

SOMMERRULLER MED KYLLING OG AGURK

Begynn med chilisausen, slik at alle de gode smakene får satt seg. Oppskriften finner du her.

Fres løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk, men uten at løken tar farge. Tilsett hvitløk og ingefær mot slutten, og la den surre med. Ha løkblandingen i en liten bolle, og stek deretter kyllingkjøttdeigen i litt nøytral olje, til den er nesten gjennomstekt. Tilsett løkblandingen, fishsauce, soyasaus, chili, og la det få surre med til kjøttdeigen er ferdigstekt. Rør inn finhakket koriander helt til slutt. La kyllingblandingen avkjøles helt før du skal benytte den.

Bruk en ostehøvel eller lignende og skjær agurken i brede strimler på langs. Del deretter gulrøttene og vårløken i tynne staver.

1-2-IMG_6604

Finn frem et rent kjøkkenhåndkle som du fukter lett og legger på benken foran deg. Finn frem en rund bolle/dyp tallerken som er litt større en rispapiret, og fyll den med lunkent vann. Ta et rispapir og dypp det i vannet mellom 10 og 15 sekunder og legg det deretter forsiktig oppå kjøkkenhåndkleet. Legg ca. 1 1/2 agurkstrimle på rispapiret (men ikke ut mot kantene), og fordel grønnsaker og kyllingblandingen på halvdelen du har imot deg, og topp med noen blader koriander eller thaibasilikum. Pass på at du ikke har på for mye fyll.

SOMMERRULLER MED KYLLING OG AGURK

Hold ingrediensene på plass med fingrene når du starter, og rull passe stramt uten at rispapiret revner. Brett inn sidene og rull, slik at rispapiret klistrer seg sammen. Dryss sorte sesamfrø over sommerrullene, legg dem på et fat og dekk dem med et fuktig kjøkkenhåndkle. Oppbevar dem i kjøleskapet dersom du ikke skal servere dem umiddelbart.

Server sommerrullene hele, eller del dem i to rett før servering. Serveres sammen med dipsausen og nytes umiddelbart.

SOMMERRULLER MED KYLLING OG AGURK

TIPS

 • Lag gjerne ulike fyll når du først er i gang, for eksempel med reker og mango eller med laks og vermicelli (oppskrift kommer i uke 25). Bruk det du har tilgjengelig av råvarer (dette er en ypperlig måte å bruke opp restemat på), for eksempel skalldyr, kylling, laks eller svinekjøtt, friske urter, salat, frukt og grønnsaker.
 • Varier gjerne med ulike dipsauser, se for eksempel dette innlegget med tre gode dipsauser.
 • Du kan gjerne lage sommerrullene noen timer før du skal servere dem, men husk at jo våtere fyllet er, jo kortere tid holder rispapiret.
 • La gjerne gjestene lage sine egne sommerruller med det de har lyst på. Kutt opp ingrediensene og ha dem i skåler, kanskje dette blir den nye tacoen?

ENJOY!


, , , , ,

7 Kommentarer

 1. Cathrine 17. juni 2016 at 21:11 #

  Herlig skrevet😀 Du hadde sikkert greid det bra på direkten også😉
  Disse skal lages i helgen, de er super gode!

 2. Stine 21. juni 2016 at 12:42 #

  Hei! 🙂
  Kan disse lages en dag i forveien, eller bør man lage og servere samme dag? 🙂
  Så kjempegodt ut! 🙂

  • Trine ;) 21. juni 2016 at 13:17 #

   Takk, ja de er kjempegode! De bør lages og serveres samme dag, smaker aller best ganske nylaget. Lykke til!

 3. Heidi Fagerli 24. juni 2016 at 22:07 #

  Ser så delikat ut.
  Gleder mæ til og lage Sommer ruller🍁

 4. Karoline 6. juli 2016 at 23:12 #

  Har du noen forslag til tilbehør for å gjøre retten mer mettende dersom den skal serveres som middag (hovedrett)? 🙂

 5. Marita 19. mai 2017 at 20:38 #

  Lagde dette for første gong i dag. Utruleg godt, både rullane og dippsausen. Og morsomt å lage, sjølv om ikkje alle vart like fine, haha. Blir ikkje siste gong. Takk for nok ei god oppskrift, Trine!

 6. Maria 29. juni 2017 at 02:35 #

  Lagde denne her om dagen, og det var utrulig godt. Dipsausen var kjempegod! Tusen takk for god oppskrift.

Legg igjen en kommentar